perjantai 31. elokuuta 2007

Paikka Pekingissä on MEIDÄN!

Vuonna 2003 kuumassa Milanolaisessa hotellihuoneessa alkoi tapahtumaketju joka tänään toi meidät unelmamme ääreen. Silloin Ilona ja mInna olivat kevyessä pariairokaksikossa toisissa MM-kilpailuissa ja sijoittuivat sijalle 18. Sanna souti kevyttä yksikköä ja sijoittui kymmenenneksi. Päätimme silloin että satsaisimme unelmaamme olympialaisista ja niin teimme. 2004 harjoittelu toi meidät 0,12 sekunnin päähän olympiapaikasta. Minna voitti sitten MM-pronssia kevyessä yksikössä kun Ateenan ovet pysyivät meiltä kiinni. Päätimme kovan pettymyksen kokeneina jatkaa kohti Kiinaa.

Nyt on kuitenkin aika latautua finaaliin. Täytyy sanoa että kyllä aamulla jännitti. Starttia odotellessa ei osannut ryhtyä mihinkään. Katse kävi kellossa vähän väliä. Startissa jännitys oli käsin kosketeltava. Valmentajat olivat kaikki omissa oloissaan ja normaalia herjaa ei heitetty. Katseet kohtasivat ja muutamat onnentoivotukset vaihdettiin. Mietin mahtaako meille pyörätie riittää. Startti lähti hyvin Minna ja Sanna paukusta keulille. Tiesin silloin että heitä on vaikea voittaa, ainakaan kolmen joukkueen. 500m kohdalla edelleen keulilla, tonnille johto kasvoi ja vielä 1500m kohdalle kaula lisääntyi. Tiesin odottaa Australian ja Tanskan hyvää loppuvetoa. Australia ehti ohi, Tanska ei, ja muut olivat näillä marginaaleilla mitattuna valovuoden päässä. Finaalipaikka ja Olympiapaikka taskussa. Ei hullumpaa. Ilona myös A-finaalissa. Kannatti pitää se palaveri siinä Milanolaisessa hotellissa.

7 kommenttia:

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Onnea, GPS-trackerin perusteella homma näytti jopa helpolta! Ainakin tahdit olivat selkästi alempana kuin mulla. Taisi Puola vetää vieressä viimeisellä 250 metrillä 10 pykälää kovemmalla tahdilla, mutta ei auttanut.

Homma alkoi Milanosta Mussolinin kaivauttaman sittemmin soutualtaaksi muuttuneen vesitasolentokentän äärestä. Se jatkui Japanissa toisen maailmansodan aikana varusteluteollisuuden keskuspaikkana toimineesta Gifusta tuodulla MM-pronssilla. Nyt tulee lisää menestystä Münchenistä, jossa Adolf Hitler 1923 epäonnistuneesti yritti vallankaappausta ja joka sittemmin nousi yhdeksi tärkeimmistä kansallissosialismin kaupungeista.

Tämän sarjan looginen paketointi tapahtuu ensi vuonna Pekingissä, Mao Tse Tungin kuolinkaupungissa.

Ja Ilona, saa ottaa mitalin myös!

Jamppa kirjoitti...

Onnea kaikille, kyllä kotosuomessakin jännitti.

Nyt vaan antaa mennä hurmokseen asti - kaksikko ja Ilona. Mitalit kotiin...

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut kevyen tiimille;tämän kauden päätavoite saavutettu !
mutta kun näin hyvään vauhtiin ootte päässyt, niin antaa mennä kylmähermoisesti loppuun asti ! Kyllä ne reidet vielä yhden kisan jaksaa kiskoo...

Katja kirjoitti...

Järjettömän hienoa työtä koko tiimiltä! Lämpimät onnittelut olympiapaikasta ja vauhdikkaita finaaleja Matille, Ilonalle ja LW2x.lle!

IDA kirjoitti...

"Kannatti pitää se palaveri siinä Milanolaisessa hotellissa."

Varokaa kuitenkin hotlia, joissa on baari.

Täällä ollaan aivan puissa ja lähes varmoja siitä, että mitaleita satelee. Jo nyt joka tapauksessa hienoa suorittamista.

CarlosS kirjoitti...

Laitetiin nimet väärin telkarissa mutta mitä se valiä nyt, olympia paikka on meidän, suomen soutuperhe iloitsee. Kuten aina sanon Ullalle "väin voitto kelpaa" sunnuntaina.
Hyvää tytöt hyvä Veikko. Ilona ja Matti mukana. Perkeletto mitä olet tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Jännittää jo teidän puolesta niin kovin, että meni viestikin edellisen Veikon blogin alle... osittain sinne kuuluikin.

Mike D'Ereditalla oli tapana sanoa ennen kisaa: "Row hard, be smart and have FUN!" Sitä samaa teille sunnuntaille.

Pitääkin alkaa odottaa Ilonan vetoa..