keskiviikko 29. elokuuta 2007

Voihan Venäjä

Kolmen venäläissoutjan todettiin käyttäneen suonensisäistä nesteytystä starttiin valmistautuessaan ja he saivat kahden vuoden kilpailukiellon. Venäjän miesten kevyt pariairokahdeksikko ja naisten kahdeksikko ovat ulkona näistä kisoista ja urheilijoilla 2v. kilpailukielto. Täytyy sanoa että ihmettelen että miksi ihmeessä...Ilman pärjää aivan mainiosti.

Muutenkin kun keskustellaan dopingista ja urheilusta löytyy jostain aina tietäjä joka sanoo varmalla äänenpainolla että "kaikki käyttää ketkä menestyy." Näin ovat julkisesti sanoneet mm. Rainer Stenius ja Arttu Harkki meidän kotoisista tähdistämme. Arttu on tosin radiotähti mutta kovasti tuntuu tietävän urheilusta. Arttu pelasi kakkossarjan lentopalloa Hesassa aikanaan joten niiltä pohjilta on hyvä totuuksia laukoa. Harmillista on se että joku saattaa heitä uskoa. Doping on hyvä peruste yrityksille ja valtiolle olla tukematta urheilua, vaikka näennäinen peruste onkin. Urheilun ryvettäminen varmasti laittaa myös vanhemmat miettimään että olisiko sittenkin parempi laittaa "meidän Veera" vaikka viulunsoiton pariin eikä urheiluharjoituksiin. Surullista. Oma tytär on juuri innostunut urheilusta enkä osaa muuta kuin olla iloinen siitä. Ida elää ja hengittää liikuntaa joka solullaan, hän haluaa juosta, soutaa, hypätä, lyödä palloa, ja kaikkea täysillä. Sitä urheilu oikeasti on, omien rajojen koettelua. Urheilu on maailman tärkein sivuasia, jotkut hullut vain ottavat sen liian vakavasti.

Lahjakas urheilija pääsee huipulle ja menestyy ilman kiellettyjä aineita jos harjoittelu ja olosuhteet ovat kunnossa. Kokemukseni ovat soudusta mutta uskon että näin on muissakin lajeissa. Soudun osalta TIEDÄN että näin on. Harmittaa vietävästi että antiurheilijat voivat taas tämänkin tapauksen jälkeen mustamaalata urheilua.

Ei kommentteja: