tiistai 28. elokuuta 2007

Hyvä Ilona! Hyvä Matti!



Kolme suomalaisvenekuntaa välierissä!




Saa mennä aika kauas taaksepäin että vastaavaa on tapahtunut. Tässä vaiheessa voivat sekä Ilona että Matti (kuvassa) olla kuitenkin jo hyvillä mielin sillä he ovat tehneet kauden parhaansa silloin kun se kuuluukin tehdä. Vielä on päänahkoja otettavana vaikka kilpailut tästä vain kovenevat. Varmasti kumpikaan ei tyydy siihen mitä on saavuttanut vaan lähtee täysillä taisteluun A-finaalipaikasta.




Kisojen aikaan vastainen tuuli vaihteli aika lailla joten ajat eivät tällä kertaa ole vertailukelpoisia. Ilona ja Matti soutivat molemmat luokkiensa viimeisissä erissä ja muistan kun odottelin Ilonan starttia ajatelleeni että tuulihan tyyntyy kokonaan. Mahdoton arvoida vaikutusta mutta aika vaihteleva keli oli ja siksi jätän aikavertalut tekemättä.




Valmentajan ominaisuudessa on mukava pyöräillä radan vartta kun suomalaisjoukkue lähtee nousuun kohti jatkopaikkaa ja vastustaja katkeaa edeltä. Muutenkin radan vartta pyöräilevien valmentajien yhteisö on mielenkiintoinen. Kaikki tuntevat tai tietävät toisensa ja useiden kanssa tulee juteltua sekä venekunnista että valmennusjärjestelmistä, urheilun rahoituksesta ja vaikka mistä. Radan varressa jutellaan myös työpaikoista. Kreikan valmentaja ja Japanin neuvonantaja Gianni Postiglione vinkkasi että Japanissa olisi töitä tarjolla soutuvalmentajalle, tuumasin Giannille että meillä on sekä olympia, että taloprojekti kesken että nyt ei jouda...Mutta sinänsä mielenkiintoista että tällaisiakin keskusteluja käydään. Sanoin Giannille myös että valmentaminen on itselleni harrastus ja Gianni vastasi siihen että taitaa harrastus niellä enemmän aikaa kuin työ. Aika oikeaan osui sen suhteen.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Suomi !
Todella mahtavia saavutuksia kaikilta Münchenissä kisaavilta. Teidän menestyksenne antaa uskoa siihen, että Pohjolan perukoilla voidaan tehdä soudunkin parissa asioita oikein. Melojathan jo omansa ottivat, odotan innolla loppuviikon semifinaaleita ja finaaleita, joissa se olympiapaikka Minnalla ja Sannalla on haarukassa. Ja Matilla & Ilonalla lopullinen nousu kansainväliseen soutueliitiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti vetää koko sakki! Münchenin radalla on niin paljon suomalaista menestyshikeä, ettei jälki voi olla rumaa. Lippu korkealla kohti loppuja kisoja. Jännitetään koto-Suomessa, vaikkei reaaliaikainen seuraaminen ihan onnistukaan.