sunnuntai 26. elokuuta 2007

Ilonan ja Matin alkuerät


Keli hyvä, ei nopea mutta lämmin ja hyvä. Ilonan soutu oli hieman "hidasta" veto kyllä kuljetti kohtalaisesti mutta tahtia olisi saanut olla muutama pykälä lisää. Nyt tahti oli 29,5 -30. 30,5-32 olisi Ilonalle hyvä tahti. Imatralla harjoituksissa ja kesän kilpailuissa huomasimme että Ilona vetää vastatuuleen suhteessa paremmin kuin myötätuuleen ja että veto on kehon mitoistakin johtuen hieman lyhyt. Näiden havaintojen perusteella muutimme tappiväliä kapeammaksi, ja ulkovipua lyhyemmäksi jotta Ilona saisi vetoon hieman pituutta lisää ja sitä kautta kuljetettua venettä paremmin. Muutos maksoi hieman tahdissa ja keräilyä kohti mennessä otamme piirun verran takaisin jotta soutu pysyisi irtonaisena ja rentona. Jostain syystä Ilonan alkuerässä nimenomaan Ilonan väliajat eivät oikein täsmää. En jaksa uskoa että 500m välit voivat mennä seuraavasti: 1:58,52 -> 2:03,2 -> 1:56,60 -> 2:08,86. Kuitenkin Ilona veti tasaisesti. Loppuaika 8:07,00 oli päivän 15. Täällä kokeillaan uusia numeroita joissa on GPS - lähetin jonka avulla TV-katsojat saavat uutta grafiikkaa ruutuun kilpailun kulusta, tahdeista ja eroista. Tuunatkaa siis vastaanottimenne Eurosportin taajuudelle torstain väieristä alkaen.

Matti veti neljänneksi mutta nousi kolmanneksi venepunnituksen jälkeen. Matti oli lähes loppuun asti viidentenä, mutta viereltä katkesi loppumetreillä Espanjan Mario Arranz Puente ja kun lähdön kolmosen vene oli liian kevyt nousi Matti kolmanneksi. Espanjalaisen kanssa taistelu kannatti sillä Matti sai keräilyn josta on erinomainen sauma välieriin. Vain yksi oli alkuerissä nopeampi ja kaksi menee jatkoon. Toivottavasti Matti on hyvässä tikissä tiistaina ja hoitaa homman kotiin. Alkuerissä Matti oli pakan 12-13. nopein, nopeammaksi voidaan laskea se Ranskalainenkin joka pudotettiin erän viimeiseksi liian painavan veneen seurauksena.
LW2x
Ja huomenna kaksikko. Painot tiukalla eli business as usual. Tosin tilanne on parempi kuin kesän aikaisemmissa kisoissa, mutta sietää ollakkin sillä kesän aikaisemmissa on vedetty avoimessa ja Luzern jäi kesken. Viimeisen 6vkon aikana painojen osalta homma meni parempaan päin mutta aikaa oli valitettavan vähän. Nyt mennään näillä ja katsotaan mihin riittää. Puola, USA ja Kiina, 2 menee suoraan. Tietoa ja kokemusta on kertynyt siihen malliin että ensi kesä olisi jo parempi kunhan tämä saadaan alta pois. Täytyy myöntää että huominen on aika mielenkiintoinen päivä.

Ei kommentteja: