tiistai 21. elokuuta 2007

MM-kilpailut lähestyvät

Viimeistelyharjoitukset on naisten osalta tehty. ilona teki yksiköllä omansa maanantaina 20.8. ja Minna ja Sanna omansa tänään 21.8. Harjoituksen sisältö oli n. 3-3,6km kilpailuvauhtista soutua suhteellisen lyhyinä pätkinä. Kokeilimme vastaavaa harjoitusta keväällä ja se toimi silloin hyvin. Vauhdit olivat nytkin aika lailla odotusten mukaisia. Ilonalla 1:58-1:59/500m ja kaksikolla 1:43-1:46/500m, vähän tuulen suunnasta riippuen. Aika näyttää mihin vauhti riittää. Viimeistelyharjoitukset on saatu ainakin tehdä loistavissa olosuhteissa lähes tyynellä Vuoksella. Urheilussa kaikki on pienestä kiinni ja Minnalla ja Sannalla on parin viime kauden aikana ollut hieman epäonneakin, joten toivomme että myös onni olisi meille myötä tällä kertaa. Olen joskus ollut sitä mieltä että onnella ei ole soudun kanssa mitään tekemistä, mutta sen suhteen mieli on muuttunut.

Vastustajat

Kaksikolla mitalistit löytynevät seuraavasta joukosta; Kiina, Tanska, Kanada, Saksa, Suomi ja USA. Australia on pieni arvoitus samoin kuin Puola ja Italiakin. Järjestystä on mahdoton ennakoida, mutta Kiina ja Tanska ovat olleet todella vakuuttavia. Suomen tilanne on vauhdillisesti hyvä, toivon että painojen osaltakin kaikki onnistuu. Naisten kevyessä luokassa tuskin löytyy ketään yivoimaista joten paljon jää kiinni siitä kenellä homma toimii kilpailupäivänä sekä ennen puntaria että sitten varsinaisessa kisassa. Olympiapaikkaa 8 parhaan joukossa lähtee tavoittelemaan kaikkiaan 19 venekuntaa.

Ilonalla haasteena välieräpaikka

Ilonan kehitys kesän kilpailuissa on ilahduttanut. Münchenissä välieräpaikka olisi erinomainen suoritus ja se kilpailuun lähdettäessä selkeä tavoite. Vastaan asettuavat ehdoton ennakkosuosikki Marit Van Eupen Hollannista, aina kovat pohjoisamerikkalaiset, Kananda ja USA, kaudella hyviä otteita esittäneet Saksa, Itävalta, Italia, Ranska, Kroatia, Tanska jne. Kaikkiaan lähtöön on ilmoitettu 22 yksikköä.

Matti ensimmäistä kertaa MM-kilpailuissa

Matti Jääskeläinen debytoi miesten kevyessä yksikössä MM-tasolla. Matilla on kauden mittaan ollut muutama hyvä kilpailu maailmancupeissa ja toivoa sopii että hyvä kilpailuhuumori siivittää Matin aina välieriin saakka. 12 parhaan joukkoon on kyllä kova tunku sillä lähdössä on mukana kaikkiaan 27 soutajaa, mutta mikäli Matti pystyy hieman nostamaan tasoaan Amsterdamista on välieräpaikka realistinen tavoite. Ennakkosuosikkina ehkä Luzernin voittaja Duncan Grant Uudesta-Seelannista.

Ei kommentteja: