maanantai 27. elokuuta 2007

Askel eteenpäin


Olympiapaikan metsästys on nyt sitten toden teolla käynnissä. Saimme Luzernin epäonnistumisen jälkeen kuusi viikkoa aikaa saada homman toimimaan. Lähinnä ongelma oli painonpudotus ja se, että kun painoa joutuu vetämään liikaa alas häviää suotituksesta terä. Ongelmia on saatu ratkottua ja homma toimi lähes kohtuullisesti. Erityiskiitos tästä Veli-Pekka Valkoselle jonka asiantuntemus urheilijan ravitsemuksesta on erinomaisella tasolla. Haluaisin kyllä että kilpailua edeltävä päivä olisi hiukan kevyempi, mutta kaikkea ei voi saada. Korjatut ongelmat löytyivät lähinnä suolatasapainon ja proteiinin päivittäisen saannin sektoreilta ja kehon happamuuden poistoon vaikuttavasta ravinnosta. Saimme hyviä vinkkejä myös kilpailijamaamme Kanadan LW2x maajoukkuevalmentajalta, kiitin tänään Laryssaa ja hän oli iloinen menestyksestämme, sekä vaakaa että kilpailijoitamme vastaan, vaikka hänen oma joukkueensa joutuukin hakemaan vauhtia keräilyistä. Arvostan korkealle sitä avoimuutta joka soutumaailmassa valmentajien keskuudessa vallitsee. Kaikissa lajeissa ei varmasti näin ole.


Itse kilpailu ei ollut ihan parasta mitä Sanna ja Minna voivat omasta mielestään tarjota, ja hyvä niin. Parempaa vaaditaan välierässä ja on hyvä että parempaa on varastossa. Kiinan voittaminen saattaisi helposti maistua liian hyvältä, mutta kaikki tietävät että 0,04 sekunnin marginaali on niin pieni että paremmuus ei ole kovinkaan selkeä, ainakaan välierää ja finaalia ajatellen. Kiinan on parin viime vuoden aikana pystynyt voittamaan vain Tanska joten sikäli aika harvinaiseen kerhoon naiset itsensä vetivät mutta kisat ovat vasta alussa. Olympiapaikan metsästystä ajatellen nyt on vasta kääritty hihat odottavaa painia ajatellen. Pakka on vain äärettömän tiivis kuten alle listatut alkuerien ajat kertovat;


Australia 7:08,22 (3. erä)

Kreikka 7:08,51 (2. erä)

Tanska 7:10,02 (2. erä)

Saksa 7:11,22 (3. erä)

Iso-Britannia 7:11, 26 (3. erä, putosi keräilyyn)

Suomi 7:11,32 (1. erä)

Kiina 7:11,36 (1. erä)

Kanada 7:11,66 (2. erä, putosi keräilyyn)

Puola 7:12,83 (1. erä, putosi keräilyyn)


Voisi veikata että ilman sairastumisia näiden yhdeksän kesken ratkotaan kahdeksan olympaipaikkaa. Muitakin on kuitenkin tyrkyllä. USA on kysymysmerkki. Aiemmin kesällä he olivat palkintokorokkeella, mutta nyt toinen tonni oli liikaa. Irlannilla ja Italialla on ollut potentiaalia aiemmin kaudella mutta nyt he olivat kaukana. Japani oli yllättävän hyvä, 1000m kohdalla vain 2,65 sekuntia Kiinaa jäljessä ja Suomen edellä.


Itseni kannalta katsottuna olen nähnyt koko ajan että harjoitukset menevät hyvin ja veneessä on vauhtia. Emme ole vain päässeet näyttämään vauhtiamme kesän aiemmissa kisoissa oikeassa ympäristössä. On helpotus että ongelmat ovat olleet ratkaistavissa olevia ja vauhti on säilynyt hyvänä ongelmista huolimatta. Naisilla on taatusti myös ongelmien jälkeen nälkää näyttää missä kunnossa he oikeasti ovat. Olympiapaikan metsästys jatkuu taas perjantaina. Toivottavasti terveenä ja hyvässä vireessä.

4 kommenttia:

CarlosS kirjoitti...

Hyvä tytöt, hyvä Veikko, internetissa Suomi oli toinen mutta juontaja sano Suomi first. Nyt sisu esille uudestan perjantaina ja olympia soppa on valmis. Terveisia

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Hieno aloitus, siitä se lähtee! On hyvä kuulla, että nälkää löytyy muussakin kuin kevyen luokan soutajan tavanomaisessa mielessä... Tsemppiä perjantaille, piiskatkaa myös Ilona ja Matti samanlaiseen lentoon.

Anonyymi kirjoitti...

Kisat on edennyt aivan uskomattoman hienosti ! "Nälkä kasvaa syödessä";ei tämän parempaa sanontaa vois olla kevyen luokan joukkueelle ! Tsemppiä loppuviikkoon koko porukalle !

Anonyymi kirjoitti...

Hieno veto! Kaikki on tosiaan mahdollista. Molemmat naiset osaavat kisata ja loppukirikin on näköjään löytynyt. Tsemppiä!