maanantai 27. heinäkuuta 2009

U23 ja vähän muutakin

U23 MM-kilpailut pidettiin tuossa 70km päässä. Kävin kolmena päivänä nauttimassa kisatunnelmasta ja tuli siellä vähän seurattua vastustajiakin. Kroatian M4x voitti kisansa, eikä huono ollut myöskään kakkoseksi vetänyt Ukraina. Molemmat joukkueet asettuvat lähtöviivalle myös Poznanin MM-kisoissa kuukauden päästä. Kroatia voitti Münchenin mailmancupissa Puolan ja kaikki muutkin, joten se on varteenotettava mitaliehdokas Puolassa, isäntien lisäksi. Kolmas kova joukkue on Luzernin voittanut Saksa, neljäs Iztok Copin kipparoima Slovenia ja sitten ovat Italia, Ranska, Usa, Australia, Iso-Britannia ja ketä kaikkia niitä onkaan. Siellähän sen sitten näkee. Oman joukkuen asiat ovat menossa parempaan suuntaan joten odotan Puolan matkaa mielenkiinnolla.

Palataampa kuitenkin U23-karkeloihin, eli alle 23-vuotiaden MM-kilpailuihin

Torstaina myrsky särki veneitä ja telttoja. Veneitä saatiin haalittua venevaälmistajien ja läheltä tulleiden joukkueiden voimin niin paljon että kaikki pääsivät radalle, paitsi ruotsalaistyttö joka oli myrskyn iskiessä kantamassa venettään kun tuuli nosti hänet ja veneen ilmaan ja heitti 3m sivuun. Pudotus kuului sattuneen ja neidin kisat olivat siinä. Myrsky kesti vartin. Olin itse juuri ehtinyt lähtemään kisapaikalta, mutta kyllä matkallakin oli ilmassa jos jonkinlaista tavaraa. Moista myrskyä en ole ennen nähnyt.

Viikonlopun kisat käytiin myötätuulessa, ajat olivat hyviä, ja kisailijat loppujen lopuksi tyytyväisiä kisoihin. Taso kisoissa on mielestäni aika hyvä. Kärkijoukkueet menestyvät jo aikuistenkin sarjoissa. Kilpailu on hyvä ponnahduslauta junioreiden ja aikuisten kisojen välillä. Täytyy tunnustaa että myöhemmin on harmittanunt kun 1980-luvulla ei vielä moisia kisoja ollut. Olisi nimittäin ollut 20-vuotiaalle Sinisalon Veikollekin parempi lähteä U23 kisoihin kuin suoraan MM-kisoihin joissa ei tuona aikana soudettu kuin A ja B finaalit, keräilyssä putosin muuan Peter Antonielle josta tuli sittemmin Barcelonan olympiavoittaja miesten pariairokaksikossa. Kisat kulkivat tuolloin nimellä Match Des Seniors ja niitä ei kovin suuresti noteerattu. On hyvä että kehitys on mennyt eteenpäin. Harmi ettei Suomesta tänä vuonna ollut ketään kisailemassa!

Olemme viimeiset ajat harjoitelleet Prahassa muun jouko ollessa Livignossa korkean paikan leirillä. Joella on ollut mukavan rauhallista, ja aika ajoin todella kuumaa! MM-kisojen alkuun on aikaa neljä viikkoa ja viimestely on sekin aika lailla kuumimmillaan. Täytyy toivoa että viimeistely osuu kohdalleen ja pääsemme kunnon lentoon itse kisoissa!

Junioreiden MM-kilpailut ovat parin viikon päästä Ranskassa, seuratkaapa siellä Tsekin poikien pariaronelosta...voi vaikka mennä lujaa! Toivon ainakin niin.

Ei kommentteja: