sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Czech Champs, Racice 3-5.7.

Olipahan viikonloppu! Kisat alkoivat perjantaina klo 8:30, ja rata meni kiinni klo 8:00. Treenit ennen sitä. Kaksikolla ei ollut kisaa perjantaina, joten heillä oli pidempi aamutreeni koska illalla viimeiset kisat olivat kahdeksan maissa. Bussi kisapaikalle lähti 5:30 Prahasta. Racice on n. 1h matkan päässä, joten aamutreeniin oli ehdittävä. Lähtöjä oli muutamia peruutuksia lukuun ottamatta 7-8 minuutin välein koko päivän!

Perjantaina vedettiin alkueriä ja veteraaniluokkia. Lauantaina olivat vuorossa keräilyt ja semit + edelleen veteraaniluokat. Kisat alkoivat yhdeksältä joten saimme nukkua myöhään! Vesille menimme vasta 7:30. Illan viimeiset kisat olivat varttia vaille kahdeksan.

Finaalipäivä aloitettiin klo 7:40, vesiltä piti tulla pois jo 7:10, joten olimme vesillä 6:30. Itse kisat; huippuja on mutta taso ei ole kovin leveä. Monessa luokassa suomalaiset olisivat hyvin finaaleissa mukana, mutta lähes joka luokassa on muutama kovempi tekijä. Kisailijoita on paljon etenkin suurimmissa junnuluokissa kymmeniä / luokka. Karsintoja järjestellään parhaimmillaan 40-50 venekunnalle/luokka.

Omien valmennettavieni suoritukset olivat hieman vaihtelevia. M4x voitti kisansa, mutta rytmi ei ole vielä lähelläkään valmista, uuden veneen säädöt eivät ole kohdallaan ja kisailu on enemmän runttaamista kuin harmonista yhteissoutua. M2x johti 1800m, mutta katkesi sitten Synekin ja Zittan loppukiriin totaalisesti, se kaivaa kyllä aika syvältä, sekä Milania (tahtiairo) että koutsia. Naisten kevyt kaksikko aloitti yhteistreenit 3vkoa sitten ja voitti reilusti. Näyttää siltä että mulle tulee yksi projkti lisää ehkä jo kohti syksyn EM-kisoja. Toinen naisten kevyestä kaksikosta oli myös yksikössä kakkonen. Kyllähän kisoista aina oppii, ja oppimisen kautta saa asioita menemään eteenpäin.

Tuskallista tarpomista valmentaminen välillä on, mutta niinhän se taitaa olla duunissa kuin duunissa. Hyvä puoli on se, että fysiikka toimii, mutta karua on se, ettei fysiikkaa saa kisassa ulos kun tekniikkä tökkii!

Työsarkaa riittää, saa nähdä mihin Luzernissa ehdimme. Keskustelin työnantajani kanssa tuloksista ja he vaikuttivat kovin levollisilta. Tätä kesää ajatellen he pitävät tavoiteen B-finaalissa, joten kärsivällisyyttä onneksi riittää. Päävalmentaja tuumasi että do`t worry, juniors are coming. Tsekillä on nimittäin erinomainen junnupariaironelonen, josta tulee lisää soutajia ryhmääni mahdollisesti jo ensi talveksi.

Lisää Tsekin Mestaruuskisoista: http://www.veslo.cz/

Ei kommentteja: