lauantai 11. heinäkuuta 2009

Ensimmäinen onnistuminen

Perjantain alkuerä osoitti jo että jonkinlaista vauhtia nelosestamme löytyy. 1200m joukkue pysyi Saksan ja Brittien kyydissä, mutta sitten vauhti tyssäsi ja loppu oli rämpimistä. Syytä rämpimiseen emme oikein löytäneet, jostain syystä rytmi ei toiminut kilpailun tosella puolikkaalla ja suora jatkopaikka jäi haaveeksi. Käteen jäi kuitenkin jonkinlainen luottamus siihen että vauhtia saattaa löytyä.

Tänään olikin sitten jo melkoisen jännittävä kisa. A-finaaliin selvitäkseen oli nelosen voitettava Ranska tai Italia ja Kiina ja Eesti. Ranska oli Pekingissä pronssilla ja Italia hopealla. Muutoksia viimevuotiseen joukkueissa toki oli, mutta molemmat näyttivät paperilla melkoisen vahvoilta. Tiukan taistelun jälkeen finaalipaikka aukesi Ranskan kustannuksella. Täytyy sanoa, että tuntuu hyvältä, kehitystä on saatu aikaan rutkasti viimeisten viikkojen aikana. Voi myös sanoa että ongelmia on ollut enemmän kuin kotitarpeiksi. Uusi vene vaatii hieman erilaista soututekniikkaa ja tarkempaa rytmiä kuin vanha ja sällien on ollut vaikea tottua veneeseen. Vene on erittäin jäykkä eikä anna virheitä anteeksi, vaan ne tuntuvat häiritsevinä koko veneessä. Muotti on uusi, hankamet ovat uudet ja uudenlaiset, veneessä uusi nuori soutaja jne.

Kilpailu onneksi jalostaa. Pidän tästä joukkueesta sen loistavan taistelutahdon ja venymiskyvyn vuoksi. Münchenin B-finaalin voitto oli osoitus tästä venymiskyvystä, ja tämän päivät taistelu oli uusi osoitus tahdosta. Odotan vesi kielellä minkälaisen taistelun ryhmä tarjoilee huomenna.

Mutta jos paljon hyvää, niin jotain huonoakin. Pariarokaksikko pääsi helpolla välieriin, mutta välieräsoudusta ei jää kyllä mitään positiivista sanottavaa. Tämän kaksikon kanssa täytyy tehdä todella paljon töitä jos haluamme että se on millään tavalla kilpailukykyinen MM-kilpailuissa, jos sitä sinne edes valitaan. Paljon on kiinni huomisesta B-finaalista. Täytyy tosin muistaa että pari on ollut yhdessä vasta vähän aikaa, mutta näkisin mielelläni kunnon taistelua ja halua oman suorituksen parantamiseen sen sijaan että 500m jälkeen jo himmaillaan ja odotellaan huomista B-finaalia.

Tsekit menestyivät ihan kohtuudella muutenkin: Finaaleissa näemme huomenna Mirka Knapkovan, Ondej Synekin yksiköissä, Parin Chalupa - Mackovicka perämiehettömässä kaksikossa, miesten kevyen nelosen ja oman pariaironeloseni. Miesten yhden airon nelonen jäi sekin finaalipaikasta vain 0,13 sekuntia, joten Tsekin liiton puheenjohtaja oli syystä tyytyväinen tämän hetken saldoon.

Ei kommentteja: