sunnuntai 3. elokuuta 2008

Viikko takana - ja edessä

Marugamen olosuhteet ovat täyttäneet odotukset. Lämpötila on ollut yli 30 astetta ja olemme saaneet nauttia myös kosteasta ja aurinkoisesta ilmasta. Harjoitukset ovat menneet aika lailla odotetusti ja mikä tärkeintä, olemme säilyneet terveinä. Tähän mennessä on vedetty aika helppoa treeniä, joukkoon on mahtunut yhteensä alle 20 minuuttia soutua tahdeilla 20-25, muuten olemme vain totutelleet olosuhteisiin. Huomenna maanantaina on edessä viimeistelyharjoitus joka sisältää kilpailuvauhtista soutua 3000 - 3500m. Teemme harjoituksen osin sykkeen, oson matkan mukaan niin että pisin yhtäjaksoinen veto on 600m. Palautukset ovat lyhyitä, odotamme vain että syke laskee 125 korville. Kilpailuvauhtisen pätkän aikana syke sitten nouseen n. 180 lyontiin /minuutti. Harjoituksen tehollinen osuus kestä alle 30 min. Lämmittelyt ja jäähdyttelyt tulevat siihen lisäksi.

Yksinkertainen päivärutiini


Olemme harjoitelleet kaksi kertaa päivässä, lähdöt rantaan aina 9:00 ja 16:30. Harjoitusten pituus on ollut n. 75% siitä mitä suomessa. Tämä siksi etä lämpö kuormittaa kehoa liikaa jos harjoittelisimme normaalisti. Filosofia on ollut se, että emme ainakaan vetäisi itseämme puhki. Todellinen harjoittelu on tehty jo Suomessa, nyt täytyy vain sopeutua olosuhteisiin. Huomisen harjoituksen tavoite on ylläpitää hapenottokyky ja terävyys ennen sunnuntain 10.8. alkuerää.

Kylmäliivit




Tulemme käyttämään kylmäliivejä Pekingissä mikäli olosuhteet ovat odotetunlaiset. Liivi viilentää elimistöä tehokkaasti ja käytämme niitä ainakin kilpailun jälkeen jäähdyttelyssä. Liivissä on sisällä geeliä joka pitää kylmää tehokkaasti. Mahdollista on käyttää liivejä jähdyttelyn lisäksi myös lämmittelyssä jotta elimistö ei kuumene lämmittelyn aikana liiaksi. Liivit päällä on mahdollista soutaa, mutta ne rajoittavat liikeratoja hieman. Liivit ovat myös liian painavat käytettäväksi kilpailuissa. Sanna vitsailikin että liivit ovat kuin silikonitissit, turhan pulleat ja vähän tiellä kovaa soutua ajatellen. (Sannalla ei tosin ole kokemusta silikoneista noin henkilökohtaisesti...:)





Lyhyesti sanottuna: ei mitään uutta itärintamalta, kisoja odotellaan.

Ei kommentteja: