tiistai 12. elokuuta 2008

Flow

Torstai on toivoa täynnä

Kuusi lähes tasavahvaa joukkuetta asettuu lähtöviivalle. Starttisysteemi nousee ylös vedestä pamahtaen kuin kiväärin laukaus. Valmentajan sydän alkaa lyödä. One Minute...kello käy vääjäämättä, mutta hitaasti.

Attention ... ja laukaus toistuu, ei pling, vaan PAM!

Veneet ampaisevat liikkeelle. Alkukiihdytys, vauhti ja sen pitäminen tasaisen kovana. Keskittyminen omaan tekemiseen, vetojen puhtaus, alkuveto jaloilla, lavat piiskaavat vettä. Soutajien täytyy pystyä täsmälliseen harmoniseen rytmiin, vetää rennosti ja KOVAA! Tasavahvoista pareista alkavat hivuttautua edelle ne joiden tekniikka toimii paremmin, jotka pystyvät elämään hetkessä ja saamaan aikaan Flow:n. Soudun helppous ja rentous tekevät siitä kuljettavaa, rykiminen ja liika voimankäyttö hajoittavat. Lapa täytyy saada veteen veneen kulkua häiritsemättä, sujuvasti kuin kuiskaten. Vedossa kuiskaus ei paljon lämmitä, reisien täytyy HUUTAA ja mielen haluta. Eteenpäin täydellisessä harmoniassa. Kaksi ihmistä sulautuu yhdeksi voimaksi joka liikkuu pehmeästi ja rennosti. Vesi solisee veneen alla. Nauti harmoniasta ja usko vauhtiin.

Maitohappo on hyvä kaveri, ilman sitä ei olisi niin paljoa energiaa. Maitohappo polttaa reisiä, mutta siitä täytyy ottaa vain lisää haastetta. Voima vedossä säilyy, harmonia säilyy ja vauhti säilyy, lihakseen tunkeutuvasta ystävästä huolimatta ja sen ansiosta. Erot kasvavat, muutama joukkue on jo alkanut pudota. Tonnilta lisää nojaa. Voimaa vetoon sen verran että vauhti vähän kiihtyy, mutta nostoa ei maallikko edes huomaa. Kilpailu on alkanut, tonnilta. Nyt vasta punnitaan ne kenellä taito ja fysiikka ovat finaalin edellyttämällä tasolla. Vähän lisää puristusta, täydellinen harmonia, säilytä helppous, ja NOJAA niihin airoihin. Matka etenee, 500m jäljellä. Reidet huutavat armoa ja pää ei anna. Lisää vauhtia, lisää nojaa, lisää TAHTOA! Viimeiset 250m, Yleisö mylvii, kilpailijat kiihdytävät tahtiaan. 1,2,3,4,5, vetoa ja GOOOO! Loppuun täysillä, lyhyet kädet, jaloilla täysillä, tahti ylös, pidä siellä loppuun lisää! Lisää! LISÄÄ! LISÄÄ!! joka vedolla LISÄÄ!

Maali

Missä olemme? Riittikö?

Torstaina

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän se riitä. Pystyisiköhän Mertaranta selostamaan tuon flow-ilmiön tv-selostamosta... vetojen tahtiin? Lopussa voisi sanoa, että se on siinä ;)

Soudun flow:ssa on se mielenkiintoinen puoli, että vene sulaa alta veteen ja airot häviävät tai kädet kasvavat viedet liikettä eteenpäin.... ja maalissa ei oikestaan haluaisi vielä pysähtyä, koska tuo tunne katoaa. Maitohapon tuntee oikestaan vasta sitten.

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Hieno kuvaus, toivottavasti toteutuu täysimääräisenä torstaina. Onnea matkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Riittää!!

nim."Torstai on uskoa ja luottamusta täynnä"!

Terveiset Marugamesta koko tiimille Minna, Sanna, Ilona ja Veikko

anne r

Anonyymi kirjoitti...

Kova porukka Veikko, kova porukka, sisu, sisu ja lisää sisu ja olisi mitä olisi te olette paras mitä suomen soudulle on tapahtunnu Karppinen jälkeen.

Terveisia Salinas perhelta

Ki-Ma kirjoitti...

Vaikuttava kuvaus täynnä tunnetta... Ja kyllähän tuo ilmiö tyttöjen soudusta huokuukin.
Tsemppiä ja voimaa tytöille kisaan sekä terveiset taustatiimille.

Sabaudian lihashuoltaja elää hengessä mukana.

Veikko Sinisalo kirjoitti...

Jep, niin vain kävi että ukkonen siirsi kisaa eteenpäin. Huomenna taas.

kaisa kirjoitti...

Veikkooo! Pisti silmään Hesarin urkkasivuilta nimesi. Sähän olit meidän liikanmaikka Katajanokalla joskus kasarin-ysärin taitteessa, ja Anne-Mari!! Soudettiin KAisusta Nokalle. Kivoimmat liikkatunnit ikinä. Me taidettiin käydä teillä Jedassakin.. Oliko se näin? =)

Onnea sinne Kiinaan!

terveisin KAisa ROnkainen, Katajanokan ala-aste 85-91

Anonyymi kirjoitti...

Ei näköjään väliä oliko torstai vai perjantai. Tyylikkäästi hoidettu :)

Anonyymi kirjoitti...

Riitti !
Upeaa!
Ei hassummin vedetty naisilta, jotka ovat "too fat"...