keskiviikko 27. elokuuta 2008

Juhlat

Soutufinaaleista on nyt kulunut reilu viikko. On ollut häkellyttävää huomata kuinka tiiviisti suomalaiset elivät mukana soutukilpailuissa. Finaalilähetystä seurasi YLEn mukaan yli 900 000 suomalaista. Nyt mietittynä jännityksen kaari pienten pettymysten alku - ja keräilyeristä onnistuneisiin välieriin ja finaaliin oli urheiluviihdettä parhaimmillaan. Unohtamatta "vihollisten" psyykkausta ja hiuksia nostattavaa taistelua finaalissa. Soutukilpailut tarjosivat jännitysnäytelmän joka vielä päättyi upeasti. Olemme ylpeitä siitä että pystyimme taistelemaan voitosta. Kiitämme soudusta innostuneita ihmisiä myötäelämisestä. Ajattelin ensin vastata onnitteluviesteihin mutta urakka on ollut liian suuri kun tuota ohjelmaakin on ollut aika runsaasti, olkoon tämä kirjoitus kumarrus ja kiitos Teille myötäelämisestä. Olen kirjoittanut alle lyhyesti mitä kaikkea viikkoon on mahtunut omalle osalleni. Minnalla ja Sannalla lienee ollut vielä kiireisempää.

Sunnuntai 17.8.
Finaalin jälkeen TV-ja printtimediat haastattelivat meitä puolille öin. Kävimme vielä yöllä tervehtimässä Olympiakomitean YT-kumppaneita. Illan aikana sain yhteensä varmasti n. 150 onnitteluviestiä, naiset paljon enemmän.

Maanantai 18.8.
- Pekingin Ankkaa 144 vuotta vanhassa ankkaravintolassa, haastatteluja.
- Presidenttiparin vierailu kisakylässä

Tiistai 19.8.
- Vierailu keisarin äidilleen 1800 luvulla rakennuttamassa kesäpalatsissa maikkarin vieraana
- Suomen Pekingin suurlähetystön vastaanotto Suomen olympiajoukkueen mukana. Paikalla oli suomalaisen huippu-urheilun vaikuttajia, urheilijoita, Pekingin suomalaisia ja median edustajia.
- Hauska illanvietto suomalaisomistuksessa olevassa ravintola Take 5:ssa paikalla oli ihmisiä Pekingin suomalaisyhteisöstä.

Keskiviikko 20.8.
- radiohaastattelu
- yleisurheiluilta linninpesässä. Usain Boltin ME, naisten moukari jne.

Torstai 21.8.
- ankara vesisade aamupäivällä ja melonnan välierät iltapäivällä.
- pakkaus perjantain kotimatkaa varten.

Perjantai 22.8.
- Kotimatka, lähtiessä MTV3 haastattelu.
- Helsinki-Vantaalla oli hieno vastaanotto, paljon ihmisiä, kukkia, lahjoja ja puheita. Oli mukava palata kotiin.
- FLYLappeenranta tarjosi lennon Lappeenrantaan, ja Lappeenrannan kentällä odotti jälleen uusi vastaanotto. Kukkia, lahjoja ja ystäviä.
- vihdoin kotona Imatralla. Yllätysjuhlat Ritikanrannassa, paikalla kolmisensataa ystävää, elävää musiikkia, shamppanjaa, lahjoja ja hyvää ruokaa. Tunnelma oli kuin suurissa häissä.

23.8. Lauantai
- Imatra-päivä
Imatran Koskenpartaalle oli kokoontunut suuri joukko ihmisiä toivottamaan meidät tervetulleiksi kotiin. Imatran kaupunki palkitsi meidät stipendeillä ja saimme huomionosoituksia muiltakin yhteisöiltä. Illalla kaupungin 60 vuotisjuhlavastaanotto ja balettigaala. Sitten aikaisin nukkumaan.

24.8. Sunnuntai
- Ansaittua lepoa

25.8. Maanantai
- Lounas projektin lääkärin Veli-Pekka Valkosen kanssa Helsingissä
- Olympiajoukkueen tulojuhla HKI-Vantaalla

26.8. Tiistai
- Haastattelu Uutisvuoksessa
- Lounasjuhla Ravintola Buttenhoffissa
- Saimme reilun 4 tunnin lounaan lisäksi myös nimikkopöydän ja kuvia seinälle.

Ei kommentteja: