lauantai 16. elokuuta 2008

Saksan kasi, ja muita huomioita 1. päivän finaaleista

Saksa jäi viimeiseksi

Ei lyönyt leiville joukkueen vaihto kalkkiviivoilla. Kirjoitin aiheesta jo aiemmin blogissani. Kahdeksikkojen B-finaali oli sinetti täysin tuhritulle projektille. Saksa hävisi Kiinalle veneenmitan.

Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti on jotekin kadottanut vireensä tai sitten muut ovat parantaneet valtavasti. Uusi-Seelantilaiset odottivat kolmea kultaa (M1x, W2x,M2x) ja saivat yhden kullan (W2x) ja pronssin. Norjan Olaf Tuften mahtava kiri lämmitti sydäntä. Tuftella on nyt kaksi peräkkäistä kultaa. Huhu kertoo että mies olisi suunnittelemassa 2x projektia Lontooseen seurakaverinsa kanssa. Tufte osaa kaivaa kuntonsa esiin aina 4 vuoden välein.

Eläköön Eesti

Eläköön Juri Jaanson. Vuonna 1965 syntynyt ikisoutaja otti jälleen mitalin miesten pariairokaksikossa yhdessä Tonu Endreksonin kanssa. Olympiatasolla suoritus on huikea. Nostan hattuni korkealle Eestin soutukulttuurin edessä.

Niin sortuvat kuvitellut rakenteet

Ekaterina Karsten oli varmimpia voittajaehdokkaite. Niin vain kävi että Bulgarian Rumyana Naykova osoitti äitiysloman jälkeen kovuutensa ja voitti. Karsten jätettiin peräti kolmanneksi, väliin kiilasi myös USAn Michelle Guerrette.

Uhkapeliä?

Monet ovat kysyneet että miksi Minnan ja Sannan vauhti alkaa löytyä vasta loppuviikosta. Vastaus on yksinkertainen:

Jos viikon mittasiin kilpailuihin tulee mahtavassa iskussa ja anaerobia ja aerobia hyvässä tasapainossa kallistaa viikon kova kilpailu yhdessä kovien viimeistelyharjoitusten kanssa tasapainon liikaa anaerobian puolelle. Tästä seuraa se, että suoritus alkaa hiipua silloin kun kisat kovenevat. Tiesin että naisten keveyessä kaksikossa näihin kisoihin tulee 10 kovaa joukkuetta ja 7 vähemmän kovaa. Ei ollut pienintäkään riskiä mennä semeihin keräilyn kautta. Tiesin myös pitkän yhteisen historiamma kautta että semeissä vauhti löytyy. (Totta kai jännitti etä löytyykö sittenkään) Helppo sanoa jälkeenpäin, mutta tuli tuo sanottua lehdille jo alkuerän jälkeenkin. Riskinä on aina ihmisen fysiolgia jonka reaktioista ei aina voi olla varma. Totta kai tällainen taktiikka vaatii mimmeiltä aikamoista itseluottamusta mutta uskon että loppupeleissä tulos näin edeten on parempi. Joukkueen täytyy tähän taktiikkaan olla riittävän hyvä jottei kerilyissä lipsahda semien ulkopuolelle. Minna ja Sanna ovat.

Huomenna on taas kilpailupäivä, kauden viimeinen.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi Veikko Veikko ja ennenkaikkea Minna ja Sanna. Voitte olla satavarmoja, että huomenna aamulla soutukansa on telkkarin ääressä ja jännittää teidän puolestanne täysillä!

Hallinnan alla olevan semin jälkeen on aivan mahtavaa seurata, kuinka kausi huipentuu!

Tsemppiä!!!

Olli Ari

Anonyymi kirjoitti...

Voi Veikko Veikko ja ennenkaikkea Minna ja Sanna. Voitte olla satavarmoja, että huomenna aamulla soutukansa on telkkarin ääressä ja jännittää teidän puolestanne täysillä!

Hallinnan alla olevan semin jälkeen on aivan mahtavaa seurata, kuinka kausi huipentuu!

Tsemppiä!!!

Olli Ari

Anonyymi kirjoitti...

Se on kauden viimeinen startti edessä...kävi miten kävi,niin olette jo nyt vienyt Suomen soutua harppauksen eteenpäin. A-finaali paikka on hieno saavutus!
Suuri kiitos suurenmoisesta työstä koko porukalle ! ootte #### kovapäistä porukkaa ja onneksi kukaan ei ole teistä matkan aikana antanut periksi. Olette ansainnut sijoituksenne kovalla työllä. Lämpimät onnittelut ja talvisota hengellä loppuun asti !
Tiina

Markku Jokisipilä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Markku Jokisipilä kirjoitti...

Helsinki 1952
Oiva Lommi, Veikko Lommi, Kauko Wahlstén, Lauri Nevalainen
Miesten perämiehetön nelonen
pronssia

Melbourne 1956
Kauko Hänninen, Veli Lehtelä, Reino Poutanen, Toimi Pitkänen, cox Matti Niemi
Miesten perämiehellinen nelonen
pronssia

Rooma 1960
Veli Lehtelä, Toimi Pitkänen
Miesten perämiehetön kaksikko
pronssia

Montreal 1976
Pertti Karppinen
Miesten yksikkö
kultaa

Moskova 1980
Pertti Karppinen
Miesten yksikkö
kultaa

Los Angeles 1984
Pertti Karppinen
Miesten yksikkö
kultaa

PEKING 2008
SANNA STEN, MINNA NIEMINEN
NAISTEN KEVYT PARIAIROKAKSIKKO
??????

R kirjoitti...

Hahaa! Onnea valmentajallekin Minnan ja Sannan hienosta Hopeasta!
Kotisohvalla kannustin niin, että ääni lähti ja itku tuli! Kiitos, kiitos ja ONNEA!

T: Riikka Porttila os Piironen (Outin sisko)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on kova juttu - U-S-K-O-M-A-T-T-O-M-A-N hieno ! Palautitte Suomen soudun olympialaiseen mitalikantaan. Ehkä joskus tulevaisuudessa ymmärtää tämän teon merkityksen vielä paremmin. Sydämelliset onnittelut koko tiimille. Olette uskoneet tekemiseenne koko ajan, ilman poukkoilua. Takon airot tekevät kunniaa.

mie, mut älä kuvittelekaan! kirjoitti...

Onnittelut tytöille ja Veikolle! Toivotaan tämän urotyön siivittävän suomalaisen soudun vieläkin parempaan liukuun.

Iso respekti!

terveisin

Kimmo Koskinen

(soutuseura Jouteleen perustajajäsen)