torstai 2. elokuuta 2012

Day 6

Katselin lähtöjä pyörän selästä ja jouduin huomaanmaan että kova sivutuuli ja lopussa sivuvastainen tuuli teki tepposet monelle 1-2 radoilla soutaneelle joukkueelle. Näiltä radoilta oli äärimmäisen hankala nousta A-finaaliin tai mitaleille. Radoilta 5-6 nähtiin sensijaan paljonkin yllättävän hyviä suorituksia. Soutu on ulkoilmaurheilua ja se on pitänyt hyväksyä leikkiin ryhtyessään.

Taistelutahto ja viivalle asti kilpaileminen olivat kuitenkin suuremmassa roolissa kuin tuuli. Sekä kevyessä nelosessa että miesten pariairokaksiossa yksi joukkue yritti päästä irti, mutta ajettiin kiinni. Tanska oli kullassa kiinni vielä 250m ennen maalia, mutta Etelä-Afrikka radalta 5 pystyi puristamaan loppumetreillä ohi. Ohi ehti myös Iso-Britannia radalta 3. Erot olivat sekunnin osia, soutuviihdettä parhaimmillaan. Olen iloinen siitä että Ebbesenin mitaliketju ei katkennut.

Pariairokaksikssa Slovenian Cop ja Spik olivat reilusti kärjessä puolivälissä, Italian Sartori-Battisti hivuttautui kuitenkin kohti kärkeä ja taisi jossain kohden johtaakin kilpailua, mutta Uuden-Seelannin Cohenin ja Sullivanin armoton peräänantamattomuus palkittiin jälleen kerran marginaalisella voitolla. En voi muuta kuin ihailla sitä valtavaa määrää sisua ja sydäntä jolla tämä parivaljakko kilpailujaan vetää. Palkintojenjaossa kävi ilmi selvästi myöt yleisölle herrojen koko, kaverit ovat Timin kokoluokkaa, jopa vähän pienempiä, ja kyllä, heillä oli onneakin mukana tuuli kävi sivusta, ei vastaan ja heillä oli rata 5 joka oli paremmin tuulen suojassa loppumetreillä kuin Slovenian rata 3. Slovenian kaksikolle hattu nousee poikkeuksellisen korkealla. Sydneyssä kisat käytiin 12 vuotta sitten ja sama pari otti silloin voiton, nyt pronssin.

Meille päivä oli odottelua, B-finaaliin huomenna ladataan se mitä ladattavissa on. Toivon samalla että radat eivät nouse suureen rooliin huomisessa kilpailussa. Tim on B-finaalissa radalla 6, joten siinä mielessä pientä tuuria kotiin päin. A-finaalissa Lassi on radalla 2. Tuuli käy joka tapuksessa kutosradan puolelta ja ennuste näyttää reipasta tuulta, eli siltä laidalta on piirun verran helpompi tulla. Harmi että Aleksandrov joutuu kisaan radalta 1. Hacker puolestaan pääsee kisaan radalta 6 ja Campbell radalta 5. Huikea kisa tulossa. Turha veikkailla voittajia. Huomenna nähdään, mutta voi olla että tuuli tuo mukanaan yllätyksiä!