maanantai 1. kesäkuuta 2009

http://www.ruder-bundesliga.de/

Soutuliigaa Saksalaiseen tyyliin

Törmäsimme Ratzeburgissa kisareissulla mielenkiintoiseen tuttavuuteen;
Soutuliigaa soudettiin siellä Saksalaiseen tapaan. Kilpailumatka oli 350m ja lähtöjä tuli musiikin pauhatessa 3 minuutin välein. Kilpailut käytiin miesten ja naisten kahdeksikoilla ja hauskaa näytti joukkueilla olevan. Karsintoja käytiin ensin aikojen perusteella 2-4 joukkuetta kerrallaan perjantai-iltana ja lauantaina olivat vuorossa pudotuskisat, naisten joukkueet 2 kerrallaan ja miesten joukkueet 4 kerrallaan. En osaa kaaviota ulkoa, mutta se selvinnee yllä olevasta linkistä. Parhaille joukkueille tuli kuitenkin vetoja viikonlopun aikana reilusti. Sunnuntaina naisten ja miesten liigaykköset haastoivat maajoukkuekahdeksikot näiden ensin vedettyä 2000m kisat. Naisten maajoukkue veti selvän voiton, mutta miesten lippulaiva joutui nöyrtymään liigavoittajan edessä. Voitto maajoukkueesta maistui sprinttereille!

Ratzeburgin kisat olivat osaltamme hieman kaksijakoinen kokemus. Lauantain kaksikossa sijat 1. ja 2. eivät kerro koko totuutta ryhmäni tämänhetkisestä iskukyvystä sillä vastustajat eivät olleet parhaasta päästä. Kisa siirrettiin tuuliolosuhteiden vuoksi iltaan ja vedettiin läpi klo 20:00-21:50. Miesten pariairokaksikko vedettin 21:35. David naureskeli että voi lähettää kotiin hyvänyön toivotukset jossa sitten kertoo että lähtee itse kisoihin. Illan viimeisessä lähdössä yökiikari olisi ollut paikallaan. Tulokset Ratzeburgista löytynevät jossain vaiheessa saksan soutuliiton sivuilta.

Sunnuntain kisa siirrettiin osaltamme aamuun joten palautumisaikaa kisasta toiseen oli n. 12 h. Nelonen oli kolmas, 6sek Saksan jälkeen. Edelle kiilasi myös Saksan U23 vene. Joukkueen tuntemus oli sama kuin Essenissäkin, fysiikka toimii, mutta yhteissoutu takkuaa siten että startti ei lähde "helposti" vaan soutu on hieman painavaa alusta saakka ja palautus ei ole rento. Käytännössä ero Saksaan oli sama kuin Essenissäkin, eli liian suuri jotta tällä vauhdilla olisimme mukana mitalikamppailuissa. Tekniikkaa täytyy pyrkiä kehittämään ja veneen säätöjä täytyy saada paremmin kohdalleen jotta tie kovempaan vauhtiin aukeaa.

Täytyy toivoa että Tsekit jättävät Münchenin kahdeksikkokokeilunsa väliin jotta voimme tämän kahden ja puolen viikon jakson ennen Münchenin maailmancupia keskittyä harjoitteluun koko joukkueen voimalla, ei niin että muutama mies vetää suuren osan kahdeksikossa ja osan pariairoveneellä. Tosin tähän päätökseen en pysty vaikuttamaan, joten sitä on aika turha murehtia, mutta se kyllä vaikuttaa olennaisesti siihen mitä valmistautuminen MÜncheniin pitää sisällään.

Soutuliitto ja Kanoottiliitto yhteen?

Näin sunnuntain Urheiluruutua TV-kaistalta katsellessani että neuvottelut yhdistymisestä ovat käynnissä. Asiaa tuntematta toivon että osalliset tekevät viisaita päätöksiä jotka tuovat molemmille lajeille synergiahyödyn, mutta samalla säilyttävät itsenäisyyden. Suurempi kokonaisuus ei aina ole toimiva, sen näemme esimerkiksi hiihtoliiton jakautumisessa ja lajiryhmien hakiessa lisää itsenäisyyttä!

Ei kommentteja: