tiistai 19. toukokuuta 2009

Essen, Hügel International Regatta 16-17.5.2009


Essenin kilpailu kokosi soutajia 16 maasta kilpailemaan kaksipäiväisessä regatassa. Kisa oli samalla saksalaisten katsastuskilpailu, joten etenkin saksalaisia oli paikalla runsaasti. Lisäksi kilpailijoita oli paikalla runsaasti mm. Tanskasta, Puolasta, Hollannista, Belgiasta, Sveitsistä, Itävallasta, Kreikasta, Sloveniasta jne. Kilpailut olivat mielenkiintoisia ja ne soudettiin kahdeksalla radalla siten että molempina päivinä soudettiin oma regattansa. Tanskan uusi kevyt nelonen voitti lauantaina yllättäen Saksan nelkun jossa soutaa mm. suomalaisten vävypoika Jochen Küchner. Jochenin joukkue kuittasi sunnuntaina ja voitti puolestaan Tanskalaiset reilusti. Kevyessä yksikössä Sara Karlsson veti kohtuullisen hyvin, mutta se ei riittänyt Tanskan Juliane Rasmussenille, eikä Kreikan Alexandre Tsiavoulle. Kreikkalaiset olivat muutenkin hyvässä iskussa. Saksan LW2x oli myös liikkellä uudella kokoonpanolla. Anja Noske korvasi Berit Carow:n Marie Luise Dräegerin parina ja vene kulki ihan mukavasti.

Oma venekuntani osalta kisat olivat kevään ensimmäiset pariaironelosessa parin viikon harjoittelun jälkeen. Lauantai oli todella tahmea ja rytmi ei säilynyt veneen läpi. Seurauksena se, että vene ei kulkenut kunnolla. Sunnuntaiksi vaihdoimme soutajien järjestystä jotta rytmi säilyisi veneessä paremmin ja tulos oli jo hieman parempi, mutta rytmi ei edelleenkään toiminut kuten sen pitäisi huipputasolla toimia. Uuden miehen ajaminen sisään neloseen ottaa aikansa. Positiivisena seikkana täytyy mainita se, että joukkue veti matkan toisen puolikkaan kovempaa kuin kukaan muu kilpailussa, huolimatta siitä että rytmi ei edelleenkään toiminut kunnolla. Valoa on näkyvissä ja prosessi kulkee eteenpäin, tässä vaiheessa vauhti kisan toisella puolikkaalla kertoo että potentiaalia on ja että fysiikka toimii.

Seuraava kisa johon lähdemme on Ratzeburg parin viikon päästä. Vaihdoimme Banyolaksen Ratzeburgiin koska Espanjalaisten majoitusten hinnoittelu on lähinnä laillistettu ryöstö. Äänestämme jaloillamme ja kisaamme Ratzeburgissa toisena päivänä nelosella ja toisena kahdella kaksikolla. Ratzeburgissa Milan Dolecek on kokoonpanossa opiskelun takia Prahaan jäävän Petr Buzrlan tilalla, ja saa näin mahdollisuuden näyttää osaamistaan nelosessa.

Tulokset: http://www.rudern.de/Ergebnisse.435.0.html

Ei kommentteja: