perjantai 2. toukokuuta 2008

Kilpailukauden kynnyksellä

Maailmancup alkaa tutulla radalla

Münchenin Oberschleissheimissa sijaitseva souturata on suomalaisille lähes kotirataa vastaava paikka. Suurimmaksi osaksi radalla on onnistuttu vetämään hyviä kilpailuja, mutta muutama pettymyskin joukkoon mahtuu. 2006 olimme juuri kyseisellä radalla avaamassa kilpailukautta. Koko suomalaisjoukkue oli suorittanut urakkansa jo perjantai- iltana ja päätimme kotiutua ensimmäisellä lennolla. Kukaan ei siis selvinnyt 12 parhaan joukkoon. Säät eivät suosineet ja soutajatkin taisivat silloin olla kohmeessa. Positiivinen sarake on paljon mukavampi. Minnan ja Sannan ensimmäinen MC-osakilpailuvoitto, MM-hopea viime syksyltä ja jos historiaa pengotaan ovat mm. Laila Finska-Bezerra ja Tomas Haltsonen kirjanneet nimiinsä voitot Münchenissä vuonna 2000 Mike D´Ereditan valmennuksessa ollessaan. Minna avasi myös voittotilinsä yksikössä vuonna 2001 tosin silloin B-finaalissa naisten kevyessä yksikössä. Müncheniin on aina mukava lähteä koska paikka tuttu; tietää mitä tuleman pitää. Dachaun pikkukaupunki on myös mukavan rauhallinen paikka majoittua ja keskittyä kilpailuun.

Aikainen aloitus

Maailmancupin avaus on kolme viikkoa normaalia aiemmin. Meille se on melkoisen aikaisin. Emme ole valmistautuneet olemaan huippukunnossa näin alkukeväästä vaan tavoitteena on saada muutama kova startti alle jotta sitten homma lähtee kevään ja kesän edetessä rullaamaan paremmin. Aikainen aloitus on johtanut myös siihen että kaikki, Minna ja Sanna kaksikolla ja Ilona yksiköllä, on ilmoitettu naisten avoimeen luokkaan. Tämä siksi että tässä vaiheessa on olympialaisia silmällä pitäen järkevää keskittyä harjoitteluun. Painonpudotus kylmissä olosuhteissa ei ole järkevää ja terveyttä ylläpitääksemme painot pudotetaan vasta lähempänä kauden päätavoitetta. Paljon muitakin kevyen luokan joukkueita on ilmoittautunut avoimeen luokkaan joten emme me mitään kummajaisia ole. Täytyy vain toivoa että Ilona Hiltunen 171cm ja 62kg ei saa viereensä Ekaterina Karstenia, 185cm ja 82kg, sillä Ekaterinan aallokossa Ilona voi vaikka kaatua :).

Huomenna tiukempi treeni

Kirjoittelen tätä perjantai-itana ja lauantai-aamuna on tarkoitus vetää tiukempi rypistys jotta pientä herkkyyttä olisi jänetereissä jo Münchenissä. Vedämme nk. syketreenin joka vedetään sillä tavoin että naiset soutavat kilpailuvauhtia kunnes syke ylittää n. ANK + 5 lyöntiä. Sitten huilia kunnes laskee n. MAXsyke - 60 lyöntiä. Tuota jatketaan yleensä 3-5 km. Niille joilla on vene tai ergo käytössään suosittelen treeniä kokeiltavaksi. Olo alkaa treenin loppua kohden muodostua hapokkaaksi mutta taukoja tulee sen verran tiheään että uuteen lentoon on aina mukava lähteä. Samalla kilpailuvauhtista soutua tulee harjoiteltua ihan reilun mittainen pätkä.

Ei kommentteja: