perjantai 25. huhtikuuta 2008

Mediaviikko

Julkisuutta soudulle!

Soutu saa lähiviikkoina julkisuutta ihan mukavasti. Olympiailtamat avasivat soutujuttujen sarjan keskiviikkona 16.4. Jatkoa seurasi eilisessä urheiluruudussa 24.4. Jatkoa seuraa edelleen toukokuun alun Sportmagasinetissa 6.5.klo 21:00 ja Urheilukanavan OffSeasonissa 11.5. 21:15. Tämän viikon treeneissä on siis katamaraanissakin vieraillut porukkaa katsomassa ja kuvaamassa soutua lähes päivittäin! Täytyy toivoa että julkisuus osaltaan herättää nuorissa halun kokeilla lajia.

Harjoitteluun kuvausryhmät ja haastattelut eivät ole vaikuttaneet ainakaan negatiivisella tavalla. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin viileähköistä säistä huolimatta. Huomenna ovat esissä kauden ensimmäiset hapenoton harjoitukset jotka joudumme olosuhteiden pakosta vetämään aamulla alkaen jo klo 8:00. Täytyy toivoa että lämpömittari olisi silloin plussan puolella. Soudamme 3x 1500m tahdeilla 30-32.
Ennen Müncheniä teemme vielä pari kovempaa treeniä jotka osaltaan availevat paikkoja kisaa varten. Tärkeää Münchenissä on saada kausi auki ja jokunen hyvä veto aikaiseksi. Hyvät sijoitukset avoimessa luokassa eivät ole helppoja saavuttaa sillä kilpakumppaneilla on jo kisoja alla, meillä ainoastaan Sabaudian harjoituskisat!

Müncheniin avoimessa luokassa

Sekä Minna ja Sanna kaksikolla että Ilona yksiköllä kilpailevat Münchnissä 8-11.5. avoimessa luokassa. Haluamme tällä varmistaa sen että energia riittää harjoituksissa alkukesää pidemmälle ja samalla pyrimme varmistamaan sen että naiset säilyvät terveenä mahdollisimman hyvin. Käytännössä Maailmancupit ovat harjoituksia Pekingiä varten. Menestyminen Cupissa olisi mukavaa, mutta se ei ole ensimmäisenä tavoitteiden listalla. Kilpailulliset tavoitteet ovat Pekingissä. Maailmancuppien osalta tavoitteena on saada hyviä ja kovia kisoja jotka valmistavat urheilijoita kohti kauden päätavoitetta. Lähdemme Müncheniin 4.5. ja harjoittelemme siellä muutaman päivän ennen kilpailuja. On mielenkiintoista päästä tositoimiin myös seuraamaan vähän naisten kevyen luokan; tulevien vastustajien otteita radalla. Hollanti voitti Piedilucossa Italian reilusti ja amerikkalaiset ovat kuulemma kovia....mielenkiintoista.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa työtä lajin hyväksi!

Uusia harrastajia tuntuu tosin saavan vesille äärellisellä määrällä vaivaa. Airon varresta jo sivuun siirtyneiden suostuttelu valmennusportaaseen onkin sitten vielä huomattavasti haastavampaa. Ja valmennusporras tässä yhteydssä tarkoittaa jotakuta kertomassa kummasta päästä airoa pidetään kiinni ja seurataanko tahtia keulasta vai perästä...

Onko muilla blogin lukijoilla, tahi sen omistajalla itsellään, jakaa viisauden hedelmiä tähän ongelmaan? On nyt tullut nimittäin useampana vuotena nähtyä se näytelmä, jossa ensin houkutellaan uusia kasvoja rantaan ja jätetään ohjaus puolitiehen. Lopputuloksena pyöreä nolla. Myönnän oman tekemättömyyteni täydessä mitassaan, mutta joku raja siinäkin montako tuntia viikossa venevajalla viitsii pyöriä...