torstai 22. toukokuuta 2008

Luzernin legendaarinen souturegatta 30.5.-1.6.

Vastus hahmottuu

Luzern on soutumaailman mekka. Syvässä laaksossa oleva Rotsee, (joka on kylläkin vihreä enemmän kuin punainen), tarjoaa erinomaiset puitteet soutukilpailuille. Järvi sijaitsee lähes kaupungin keskustassa ja on silläkin tavoin mukava kohde soutumatkailijalle. Luzernin kilpailuihin on matkattu jo useita vuosikymmeniä antamaan MM- ja olympianäyttöjä. Vastus on aina ollut taatusti kova. Viimeksi suomalaisista Luzernissa on yltänyt voittoon Laila Finska-Bezerra vuonna 2000, sitä ennen muuan Pertti Karppinen voitti useampaankin otteeseen. Minnan ja Sannan paras noteeraus on 2. sija.

Tänä vuonna Luzern on olympiaregatan vuoksi aikaisessa. Normaaliaikataulu olisi heinäkuun toinen viikonloppu, lähes aina Sulkavan Suursoutujen kanssa samana viikonloppuna. Minna ja Sanna soutavat edelleen avoimessa painoluokassa, mutta nyt jo paljon kevyempinä kuin Münchenissä. Ilona vetää jo omassa luokassaan. Avoimeen kaksikkoon ovat kevyistä ilmoittautuneet myös viime vuoden maailmanmestaripari Australiasta Amber Halliday / Marguerite Houston ja USAn kaksikko Jennifer Goldsack / Renee Hykel. (Goldsack oli viime vuonna kevyessä yksikössä toinen ja Hykel on kevyen pariairokaksikon MM-hopeamitalisti Gifun 2005 MM-karkeloista.) Näistä joukkueista saamme hyvin vertailukohtaa omaan vauhtiimme. Australia on ilmoittautunut myös kevyeen, joten he tulevat pelaamaan osallistumisensa painon mukaan. Suomalaisten vauhti on parempaa kuin Münchenissä, ainakin uskon ja toivon niin. Kisat tietysti näyttävät ja niitä odotellaankin taas vesi kielellä.

Karsinnat lähestyvät

On tietysti mukavaa katsella niitä joukkueita joiden olympiakarsinnat lähestyvät, tietäen kilpailun huiman tason ja sen, että vain kaksi joukkuetta paikan, saa olen iloinen siitä että niihin kinkereihin ei tarvitse osallistua. Hollanti on vahva, Puola kohtuullisen hyvä, Uusi-Seelanti ja USA toistaiseksi arvoituksia. Kaverini USA.n karsinnoista kertoi että Goldsack - Hykel pari olisi hyvässä vauhdissa ja veikkaile kaksikkoa Pekingissä aina finaaliin asti, mutta mene ja tiedä. Jenkkien taso vahtelee vuosittain aika rutkasti ja vaikka tämä kaksikko karsinnat voittikin 8 sekunnin erolla seuraaviin, on mahdoton sanoa kuinka kovia he oikeasti ovat.

1 kommentti:

Jamppa kirjoitti...

Lämpimiä ajatuksia tulevaan koitokseen kylmenevästä Australian syksystä. Olen hengessä mukana, vaikkakin hyvin kaukana... Onneksi kisat voi kuunnella suorana netistä.