lauantai 28. heinäkuuta 2012

Day 1

Valmentajan näkökulmasta ensimmäinen kisa on aina pieni arvoitus. Edellinen kisa oli Amsterdamissa n. 7 viikkoa sitten. Vastustajien kunto ja oman urheilijan kilpailukunto ovat jonkinmoisia kysymysmerkkejä, vaikka omaa urheilijaa on kellon kanssa seurattukin.

Ensimmäinen veto meni ihan kelvollisesti. Kuuban Fournier-Rodriquez katkesi muutama sata ennen maalia täysin ja Tim hölläili viimeiset 50m myös niin että vauhti ehti ennen maaliviivaa olla kävelyvauhtia jonkin aikaa. Silti Olympiaennätys 6:42,52, joka merkitsee toisaalta sitä että Olympialaisissa ei ole kovin nopeita kelejä ollut, ja toisaalta sitä että Tim on ihan kohtuullisessa iskussa. Viivalle vedettynä aika olisi mennyt johonkin 6:38:n. Ja jos tädillä olisi munat niin täti olisikin setä;). Fournier Rodriquez paukutti matkalla 36-38 tahdeilla vaikka kuuluttaja väitti Timin vetävän kovemmalla tahdilla koska on pienempi. Tim pätki tulemaan 34 tahdeilla kunnes sitten otti pienen kirinpoikasen ja Rodriquez oli myyty. Kuuluttaja oli sitä mieltä että Fournier - Rodriquez vain "seurailee tilannetta". Maalissa Kuuban mies kuitenkin sylki pitkään ja hartaasti, joten kyllä hänkin yritti erää voittaa, ainakin minun näkökulmastani katsottuna.

Yllätyksekseni Timin ennätys jäi voimaan vaikka Tim veti sen ensimmäisessä kuudesta alkuerästä, tosin kelien jatkuessa samanlaisina sitä kyllä korjaillaan vielä. Alkuerien voittajat Timin lisäksi olivat odotettuja, Drysdale, Karonen, Synek, Campbell ja Hacker. Yksi merkittävä yllätys erissä nähtiin myös; Liettuan Griskonis putosi keräilyeriin jäämällä tiukassa kirikamppailussa Tanskan Henrik Stephansenin taakse reilulla kahdella kymmenyksellä. Ajat olivan kuitenkin n. 4 sekuntia Timiä hitaampia. Aikavertailussa 1500m kohdalla Tim oli myös pakan nopein; 5:00,43 toinen Kuuba ja kolmas ajoissa Lassi 5:00,71. Lassi on kunnossa.

Normaalioloissa en suurestikaan välittäisi siitä voittaako urheilijani alkuerän tai ei, mutta täällä epävarmojen tuuliolosuhteiden takia kannattaa voittaa koska on hyvin mahdollista että seuraavissa erissä saa etua. Kelien ollessa epätasaiset pääsevät erävoittajat paremmille radoille.

Pari päivää tässä treenaillaan kevyesti ja valmistaudutaan puolivälieriin, siis 4 erää joista kaikista 3 parasta 12 parhaan joukkoon. Toivelistalla on tasapuoliset puolivälierät ja myötätuuli.

Ei kommentteja: