torstai 24. toukokuuta 2012

Olympiakarsinnat, Luzern 20-23.5.2012




Peli on julmaa. Ulos Lontoon Olympialaisista jäi erinomaisia joukkueita. Päästäkseen karsinnoista itse kisoihin on pääsääntöisesti vedettävä kovempaa kuin jos paikan ottaisi MM-kisoista vuotta ennen olympialaisia.

Tim aloitti kisarupeamansa sunnuntaina 20.5. alkuerällä, joka meni kohtuullisen hyvin. Käytännössä Tim pystyi löysäämään viimeisellä 500m pätkällä, ja siitä huolimatta aika oli kelvollinen 6:53. Kovempaa veti ainoastaan Unkarin kevyen luokan mies Peter Galambos. Erävoitto tiesi suoraa jatkopaikkaa välieriin ja vapaapäivää maanantaille. Maanantai-iltana Tim valitteli vähän flunssan oireita ja niinhän siinä kävi että tiistai-aamuna mies oli pienessä kuumeessa ja räkä valui. Lääketieteen harjoittajia konsultoituamme päätimme että Tim lähtee kisaan mukaan. Välierän voitto pakan nopeimmalla ajalla rauhoitti sekä soutajan että valmentajan mielen sen suhteen, että jos tauti ei pahene niin vauhti 4 parhaan joukkoon riittää. Finaalissa Tim johti koko matkan ja lopussa oli varaa vähän höllätäkin. Tavoitteeseen päästiin ja kilpailukausi jatkuu Amsterdamissa Holland Bekker Regatassa kesäkuussa ja sen jälkeen kauden päätapahtumassa Lontoossa heinä-elokuun vaihteessa. Lähipäivät Tim parantelee flunssaa, toivottavasti treeniin päästään kiinni taas ensi maanantaina. Kisoihin on yhdeksän viikkoa, joten aikaa harjoitteluun on ihan mukavasti.

Vaikuttaa siltä että taso nousee ja myös levenee jatkuvasti, ainakin aina olympiavuosina. On kova haaste kestää kehityksessä mukana. Ulos kisoista jäivät edellisessä Blogissa mainitsemani Tsekkien pariaironelosen lisäksi myös Iva Obranovic ja Kaisa Pajusalu naisten yksiköissä, USAn miesten pariarokaksikko, Valko-Venäjän naisten 2- jolla on taskussaan kaksikin olympiapronssia. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.

Huomiota herätti AZE M2x, Aleksadar Aleksandrov ja Boris Yotov. Yotovilla on ikää 16 vuotta ja Aleksandrovilla taitaa olla mittarissa vähän reilu parikymmentä. Pari ei Lontoon paikkaa saanut, mutta kauaksi paikasta eivät kaverukset jääneet. Tässä luokassa jaossa oli 2 paikkaa jotka ottivat Italia ja Ukraina. Azerit olivat samalla sekunnilla molempien kanssa, joten taistelu oli kova! On hämmästyttävää että joku voi tässä lajissa 16-vuotiaana vetää noin kovaa! Yotov ei ollut edes ainut ”teinipoika” näissä karkeloissa. Timiä vastaan veti Slovenian 17 vuotias Jemej Markovc joka tosin jäi kohtuu kauas paikasta, mutta oli Slovenian omissa karsinnoissa kepittänyt esimerkiksi Jan Spikin! Mielenkiintoista nähdä mitä nämä sankarit tekevät junnukioissa. Aleksandrovilla on paikka miesten yksikköön hankittuna Bledistä, joten hänenkään ei tarvitse vetelehtiä rannalla turhan panttina.

Ei kommentteja: