perjantai 27. huhtikuuta 2012

Belgradin ennakot

Kilpailukausi on vihdoinkin alkamassa tode teolla. Belgrad kokoaa jo kohtuullisen otoksen huippusoutajista kisailemaan, ja antaa perspektiiviä pari viikkoa Belgradin jälkeen käytäviin Olympiakarsintoihin. Ohessa pientä ennakkoa, muutamasta luokasta

M1x
Paikalla ihan hyvä otos huipuista, poissa ovat tosin hallitseva maailmanmestari Mahe Drysdale ja Marcel Hacker. Top 10:n kuuluvat mielestäni Maeyens, Synek, Karonen, Tufte, Campbell, Zhang, Fournier Rodriquez, Aleksandrov, Jurkowski ja Stepahnsen. Mustana hevosena kisaan lähteen Brodowski. Kovaa taistelua on siis luvassa. Timille tämä on kauden ainoa MC osakilpailu, sillä Luzernissa hän ei joka tapauksessa kisaile karsintojen jälkeen. Jos Tim kisailisi Luzernissa karsinnan päälle Cupin tulisi viikon sisään vedettyä enimmillään 8 kisaa, ja se on aika paljon. Sanomattakin selvää on että ennakkosuosikin paineet kantaa muuan kultaseppä Prahasta. Olympiapaikka puuttuu yllä olevista vain kahdelta, Tim ja Henrik soutavat Belgradissa olympiakarsintaan valmistautuminen päällimmäisenä mielessä.

M2x
Paikalla Euroopan kerma höystettynä Argentiinalla. ITAlia, (Sartori-Battisti) Vanha herra Sartori on olympiavuonna jälleen motivoitunut. Piedilucossa tämä kaksikko pöllytti Ranskaa joka on myös kohtuullisessa vauhdissa. Ehdottomasti vauhdissa mukana ovat myös Slovenian Cop ja Spik, jotka tuntuvat löytävän toisensa aina tärkeden kisojen alla. Saksan edustus on vahva; 2 joukkuetta - sekä Knittel-Kruger että Gruhne-Rocher, olisi yllätys jos nämä kaksi joukkuetta olisivat ulkona top 10:stä, molemmilla joukkueilla on hyvät edellytykset finaaliin saakka. GBR:n Townsend - Lucas, kokeneita kavereita ja Ison-Britannian vaatimustason tuntien vauhtia pitäisi löytyä. Tshekin molemmat kaksikot ovat U23 venekuntia, 3 näissä veneissä soutavaa kaveria oli hopealla viime kesän U23 MM-kisojen pariaironelosessa, kaikki nuoret herrat soutavat debyyttinsä MC tason kaksikoissa. Norjan Team Tufte - kaksikko saavutti viime vuonna olympiapaikan, on mielenkiintoista nähdä onko vauhti parantunut. Ukrainan soutukulttuuri on vahvaa, joten hyvää vauhtia voimme odottaa kaksikolta Futryk - Dovkodko. Belgia heittää kaksikkoon viime vuonna kevyttä kaksikkoa soutaneen Hannes Obrenon ja Bram Dubois:n, Hannes oli Bledissä veljensä kanssa C-finaalissa ja Bram U23 kisoissa yksikön viides. Ennakkosuosikki Saksa, musta hevonen Slovenia.

M4x

Osanottajalistaa kun katsoo niin näkee että tässä ollaan menossa tositarkoituksella. Olympiapaikkaa vailla ovat Eesti, Tshekki, Ranska, Tanska, Argentiina ja Slovenia. Kuuba ei ole paikalla, viime vuoden MM-kisassahan Kuuba missasi olympiapaikan ensimmäisenä. Näistä joukkueista parhaat saumat Olympaiapaikan ottamiseen ovat Eestillä, Tshekillä ja Ranskalla. Eesti on laittanut kaikki parhaat soutajansa veneeseen, ja se ottanee yhden paikan.

No mutta, jo alkoi keulimaan; nuo kisathan ovat vasta myöhemmin. Näissä kinkereissä vahvoilla ovat alkukaudesta kovassa iskussa oleva Kroatia, omien karsintojen vuoksi pakosti kunnossa oleva Saksa ja tähän olympiavuoteen loistavan uransa päättävä Puola. Iso-Britannian venekunta on muuttunut viime kaudesta, saa nähdä kuinka herra Groblerin opit purevat tässä luokassa. Eesti voi taistella hyvinkin korkealla, veneessä on kova fyysinen potentiaali ja menestystä sekä kaksikosta että nelosesta viime vuosilta. Tshekin joukkue on mielenkiintoinen. Petr Vitasek on yksi parhaista soudun opettajista joita olen tavannut, Vitasek ymmärtää veneen kuljettamisen päälle, ja on opettanut sekä Houskan että Ourednicekin soutamaan. Nyt Vitasek nauttii työnsä hedelmistä ja istuu veneen keulassa. Tahtiairoja heiluttaa Ateenan hopeamitalisti David Jirka. Luonnollisesti toivon että homma kulkee ja Tshekki vetää Belgradissa hyvän tuloksen karsintojen alle. Yhdistelmä on kuitenkin uusi ja kansaivälinen vauhti pienoinen arvoitus.

Kisoja voi seurata www.worldrowing.com osoitteesta 4.5.alkaen. Sitä odotellessa, turvallista vappua!

Ei kommentteja: