maanantai 23. huhtikuuta 2012

Belgian Mestaruuskisat 21.-22.4.

Belgiassa maan mestaruudet jaetaan jo alkukeväästä yksiköiden ja kaksikoiden osalta. Kilpailuissa oli kohtuullisesti osanottajia etenkin junioriluokissa. Kilpailut käytiin monelle suomalaiselle tutulla Hazewinkelin souturadalla. Sää ei tällä kertaa suosinut, tuulta, sadetta ja viileää ilmaa oli tarjolla kisailijoille ja rannassa pyöräilevälle yleisölle. Ajankohdasta tulee mieleen ainakin se, että junioreiden kauden soisi olevan pidempi, ja miksi ei myös aikuisten. Suuri osa porukasta siirtyy harjoittelemaan puoliteholla kesäkaudeksi.

Tim voitti yksikön ajalla 7:04,99 n. 11 sekuntia ennen Jean-Benoit Valschaertsia ja reilut 25 sekuntia Bram Dubois´ta. Kaksikossa Obrenon veljekset näyttivät mitä hyvä rytmi ja harmonia soudussa merkitsevät. Reilu voitto heille ajalla 6:42,17. Kakkoseksi veti Tim yhdessä Bastien Hosten kanssa. Bastien on entinen U23 maajoukkuemies, joka harrastelee soutua, ja voittajakaksikon keulamies harrastaa soutua samaan tyyliin.

Timille kisa oli lähinnä tiukka treenipäivä, johon tarkoituksella laitettiin pari veneluokkaa, jotta kovia 2000m vetoja tulee kaksi. Karsinnoissa pääsi vähän helpommalla, joten niitä ei voida koviksi vedoiksi laskea. Tästä etenemme belgradin Maailmancupiin vpun jälkeiseksi viikonlopuksi ja siitä onkin sitten enää pari viikkoa karsintoihin. Vauhti on ollut kelvollista joten nyt odotellaan kisoja ja harjoitellaan hieman talvea kevyemmin jotta saadaan hyvä terä esiin karsintoihin.

Ei kommentteja: