keskiviikko 24. elokuuta 2011

It´s TIME for Bled

Olympiadi lähestyy huipennustaan. Vuosien 2009 ja 2010 kisailu on ollut valmistautumista siihen, mitä tehdään ensi viikolla. Välivuosia pitäneet urheilijat ovat taistelleet itsensä takaisin venekuntien kokoonpanoihin. Soutu ja urheilu ylipäänsä elävät unelmaa menestyksestä Olympialaisissa, ja sinne pääsystä. AIKA on käsillä. Tämä regatta on monille maille jopa tärkeämpi kuin olympiaregatta! Saavutetut paikat takaavat rahoituksen etenpäin, ensi vuotta pidemmällekin.

Varikolla tunnelma on rennon keskittynyt. Vielä rento, kaunis ilma, tutut kuviot ja ihmiset. Luonnonkaunis rata jylhässä maisemassa. Tunnelma on täysin erilainen kuin vuosi sitten maailmancupissa, tai välivuosien MM-kilpailuissa. Starttien lähestyessä jokainen keskittyy omalla tavallaan. Yritän saada joukkueeni keskittymään omaan tekemiseensä, huolellisesti ja rennosti. Kisat ovat tärkeydestään huolimatta business as usual, ja niistä kannattaa nauttia. Kilpailupäivä on aina urheilijalle ja valmentajalle juhlapäivä. Yritän nauttia ilmapiiristä, jännityksestä ja omalta osaltani tämän viiden kuukauden prosessin huipennuksesta, ja samalla tehdä työni kunnolla.

Fokus on soudun harmoniassa, rennossa terävyydessä ja itseluottamuksessa. Tavoitteena on kilpailla hyvin, jos se riittää olympiapaikkaan, niin hieno juttu. Jos se ei riitä, mutta suoritus on hyvä, on aika turhaa olla pettynyt. Pettymys on jäädä omasta tasostaan, antaa itsellen periksi kilpailussa, tai tehdä tyhmä virhe valmistautumisessa.

Näitä kilpailuja varten on valmistauduttu huolellisesti koko talvi, kevät ja kesä, senkin takia on AIKA päästä irti ja ottaa itsestä mittaa. Mihin rahkeet riittävät? Onko palautuminen viimeistelyharjoituksista tapahtunut odotetusti? Ovatko muut venekunnat onnistuneet? Mikä on vastustajien terveystilanne? Onko vastustajien viimeistely onnistunut? Miten Bledin kuumuus vaikuttaa itseen, tai kilpakumppaniin? Ilma on sakeanaan kysymyksiä, joihin saamme vastauksen lähitulevaisuudessa. Kysymyksiä mihin kukaan ei voi vastata vielä tänään. Kokonaisuus alkaa vasta hahmottua sunnuntain alkuerissä.

Viime vuonna Tim oli MM-kilpailuissa 11, Obrenon veljeksistä nuorempi on täällä ensimmäisissä aikuisten MM-kilpailuissa. Viime vuoden veljesten EM-noteeraus 7. Näistä lähtökohdista hyppäämme mukaan leikkiin. Viimeistelyt vedimme eilen Hazewinkelissä kahden ukkosmyrskyn välissä, ehkä se oli enne, "tyyntä myrskyn edellä". It´s TIME to enjoy and FIGHT!

Ei kommentteja: