maanantai 24. elokuuta 2009

Kohtuullinen avaus MM-souduissa

Tsekin miesten pariaironelosen MM-urakka alkoi kelpo suorituksella. Piukkaan vastatuuleen soudetussa alkuerässä vastaan asettuivat Italia, Usa, Iran ja Kroatia. Kolme parasta meni suoraan välieriin. Kisan alku oli tahmea ja ensimmäisen 500m jälkeen David Jirkan tahdittama vene oli neljäntenä 1,8 sekuntia Kroatiaa jäljessä. Matkan toinen neljännes oli jo parampi, porukan toiseksi nopein USAn pitäessä parasta vauhtia. Tsekin sijoitus 1000m kohdalla oli edellen neljäs. Pian 1000m jälkeen joukkue sai rytmin hyvään kuntoon ja vauhtia alkoi löytyä. 3. 500m pätkä jälleen toiseksi nopeinta vauhtia ja sijoitus nousi jo kolmanneksi. Kroatia piti edelleen johtopaikkaa ja USA oli kakkosena. Viimeinen neljännes käänsi asetelmia Kroatan takana radikaalisti. Oma joukkueeni puristi kakkoseksi ohi USAsta, ja Italia veti koko joukon nopeimman viimeisen viisisatasen ja kiilasi sekin USAn edelle. Suoraan välieriin menivät siis Kroatia (6:15,80), Tsekki (6:16,75), Italia (6:16,91) Usa (6:17,23) ja Iran (7:03,71) passitettiin keräilyeriin. Täytyy todeta että kisa oli melkoinen thrilleri, joka päättyi osaltamme hyvin.

Kakkoserästä jatkoon vetivät Olympiavoittaja Puola, Olympiakolmonen Ranska ja Slovenia. Keräilemään Australia ja Eesti. Kakkoserä oli paperilla todella kova. Puolan veneessä istui 4 soudun olympiavoittajaa (M4x Peking), Ranskan veneessä kaksi (M2x Ateena), Slovenian veneessä yksi (M2x Sydney), Australian veneessä kaksi (M2x Peking). Eestin veneessä oli ainoastaan yksi olympiamitalisti, Tonu Endrekson Pekingin pariairokaksikosta.

Kolmas alkuerä oli jatkoon menneille helppo Ison-Britannian asetuttua viivalle varamiehisenä. Saksalla, Ukrainalla ja Venäjällä oli verraten helppo työ vetää itsensä suoraan jatkoon.

Aikavaertailuun ei kannata tuuliolosuhteiden vaihtelun vuoksi ryhtyä. Olisimme aikavertalussa koko pakan kakkosia, se olisi liian hyvää ollakseen totta. Perjantain välierä näyttää paremmin mikä on joukkueemme taso verrattuna muista eristä jatkopaikan lunastaneisiin.

Ei kommentteja: