tiistai 23. joulukuuta 2008

Glögillä Buterilla

Yksi kausi elämästä on ohi. Firman henkilökunnalle on annettu ohjeet, Vuoksen Soutajien puheenjohtajuus siirretty, muuttoilmoitus tehdään pian, laukkuja pakataan ja ystäviä hyvästellään, joulunvieton ohessa.

Elämäni on tähän asti ollut lähes pelkkää soutua. Soutuharrastusta, soutuyrittäjyyttä, valmentamista, organisaatiotyötä ja kaikkea lajiin liittyvää. Olen ollut lajissa syvällä, ehkä liiankin. Tuntuu hyvältä että vastedes voi keskittyä yhteen sektoriin ja olla irrallaan kokonaisvastuusta. Vaikka voisi luulla että elämäni on vastedeskin pelkkää soutua, uskon että asetelma on toinen. Näen unta siitä että aikaa jää perheelle ja myös Prahan kulttuurille, taiteelle ja muille harrastuksille. Kunhan saamme tavarat asettumaan Prahaan niin olemme VAPAITA!

Olen oppinut Suomalaisesta urheilusta sen, että tarvitsisimme kipeästi politiikkojen apua urheilun kehittämiseksi. Toivon sinivalkoisen urheilun tähden että niitä päättäjiä löytyisi enemmän jotka näkevät urheilun yhteiskunnan rakennuspalikkana. Kun joskus palaamme, olisi mukava nähdä voimakkaita urheiluorganisaatioita ja ennen kaikkea toimivaa junirityötä.

Suomessa olisi ensimmäiseksi siirryttävä kokonaiskoulupäivään 8-16, joka sisältäisi joka päivä pari tuntia harrastustaineita. Näin saisimme esim. liikunnanopettajat töihin ja perheille yhteistä aikaa iltoihin. Nykytilanteessa harrastavien lasten vanhemmat ovat usein lähinnä autonkuljettajia...

Mutta...oli tarkoitus toivottaa kaikille Hyvää Joulua, Onnellista Uutta Vuotta ja kaikkea hyvää.

Joskus jossain tavataan.

Ei kommentteja: