perjantai 9. tammikuuta 2009

Fight Club

Jari Sarasvuon Trainers Housen lanseeraama Fight Club on ikään kuin uuden ajan urheilutoimintaa. Urheilun sosiaalisuus, tavoitteellisuus, sitoutuneisuus, ravintovalinnat ja niin edelleen kuuluvat urheilijoiden arkeen. Parhaimmillaan urheilijoiden arkeen kuuluu myös uuden oppiminen ja oman itsen kehittäminen samoin kuin Fight Clubissa. Perinteisestä urheiluseuratoiminnasta toiminta eroaa sekä hinnan että uskoakseni laadun puolesta. Perinteisten urheiluseurojen on varmasti vaikea luoda yhtä laadukasta prosessia kuin Fight Clubilla on tavoitteena. Entä jos olisi?

Opin itse aamuherätyksen jo vuonna 1982 vaihto-oppilasvuotenani. Soutajien oli oltava vesillä klo 6:00. Opin nauttimaan aamuharjoittelusta, tavoitteellisuudesta, yhteisistä juhlista ja kaikesta muusta urheilun tuomasta hyvästä silloin. Sen jälkeen aamutreenit ovat olleet tärkeä osa elämääni. Treenin sosiaalisuus iskee suoraan siihen suoneen jota pitäisi huippu-urheilussakin käyttää enemmän. Vastuun kantaminen kaverin treeneistä ainakin kannustavalla tasolla tuo taatusti laatua myös huippu-urheiluun. Ollappa suomalainen urheiluseuratoiminta niin ammattimaista että se pystyisi hoitamaan leiviskänsä niin ettei tällaista Fight Clubia edes tarvittaisi. Urheiluseuratoiminta on pääsääntöisesti sen verran heikoilla hartioilla että laatua pitää etsiä bisneksen puolelta. Toivon että tämä klubi herättää myös ne seurat joilla toimintaresursseja olisi, sillä formaatti on mielenkiintoinen.

Toivotan Sarasvuon tervetulleeksi huippu-urheilun pariin, kenties herralla olisi annettavaa suomalaisurheilijoiden ja valmentajien henkiseen valmennukseen laajemminkin. Jos olisin pääkaupunkiseudulla, olisi mielenkiintoista olla mukana Fight Clubissa, mutta nyt yritän luoda täällä Tsekissä taisteluilmapiiriä harjoituksiin jotta saisimme pariaironelosen lentoon ensi kesänä.

Ei kommentteja: