perjantai 4. huhtikuuta 2008

Kevät etenee - kilpailut lähestyvät

Talven yhteensä kuuden viikon leirirupeamasta on viikko jäljellä. Säät ovat suosineet ja harjoittelu on edennyt normaaleissa uomissaan. Kaksikko on ihan mukavassa vauhdissa, kovaa on tosin vedetty minimaalisen vähän, mutta Minna ja Sanna ovat hyvässä treenirytmissä ja perusvauhti normaaliharjoitteluun on löytynyt. Ilona lähestyy myös normaalirytmiä, vielä on hänen osaltaan pitänyt joitakin treenejä keventää mutta parempaa kohti mennään koko ajan.

Kokemusta kahdeksikosta, kuva

Valko-Venäläisten kahdeksikossa naisille tarjoutui mahdollisuus kokeilla vähän kovempaa vauhtia. Heillä on kahdeksikossa neljä paikkaa yhtä airoa varten ja neljä keulimmaista pariairoille. Ilona, Sanna, Minna ja Ulla täyttivät tuon kasin keulapään yhdessä harjoituksessa. Valko-Venäläiset soutavat melkoisen aggressiivisesti omaan ideologiaani verrattuna, lyövät airot veteen aika syvään ja sylistä kädet lentävät ulos tosi vauhdikkaasti. Naiset pitivät ison veneen vauhdista ja tunnelmasta, se toi piristystä leirin perusharjoitteluun.

Vastustajia?

Ateenan pronssipari Hollannista saapui myös Sabaudiaan herjoittelemaan valmentajansa Josyn kanssa. Perivaljakko Kirsten Van Der Kolk ja Marit Van Eupen ei ole kilpaillut yhdessä sitten Ateenan olympiafinaalin. He aloittavat kilpailukautensa 12-13.4. Soudettavassa Paolo d'Aloia Memorialissa Piedilucossa. Tähtäimessä on tietysti olympiakarsinta Poznanissa. Poznanissa on jaossa kaksi paikkaa, veikkaanpa että Hollanti niistä toisen lunastaa. Toinen menee veikkauksessani jollekin kolmikosta USA, Puola tai Uusi-Seelanti. Romaniaa emme tällä tietoa niissä kekkereissä näe.

Huolellisuus on kaiken a ja o

Jokaisen harjoituksen jokainen veto on syytä tehdä hyvällä halulla ja tekemiseen keskittyen. Soutu vaatii hyvän kosketuksen veteen, otteen vedestä. Vedon pituus on tärkeä jotta veneen vauhti ehtii vedon aikana kiihtyä. Vedon tasaisuus auttaa otteen pitämisessä ja tekee soudusta taloudellista. Periaatteessa homma on yksinkertaista, mutta muuttujia on niin paljon että homma muuttuukin haastavaksi; soutuparin ottaminen huomioon, muuttuva sääolosuhteet, muuttuvat veneet...(esimerkiksi tänä vuonna Minna ja Sanna kilpailevat kolmella eri veneellä ja sen päälle Japanissa on vene jolla ainoastaan harjoitellaan. Oikea koutsin unelma, pääsee ainakin virittämään veneitä!) Harjoitellessa tekniikkaa täytyy tietysti pyrkiä maksimoimaan fysiikka tai päinvastoin, kokonaisuutta ei voi rakentaa kokonaan fysiikan eikä kokonaan tekniikan ehdoilla.

Kausi alkaa avoimessa luokassa

Hollantilaisten kohtaaminen taitaa jäädä itse Olympialaisiin jos he sinne paikan lunastavat. Karsinnat ovat samalla viikolla kuin Poznanin viimeinen maailmancup, joten Hollanti tuskin jää Poznaniin karsintojen jälkeen, ellei Josy sitten tarjoile naisilleen todellista hevoskuuria kilpailuja. Aikaisemmat cupit suomalaiset puolestaan haastavat isompia naisia naisten avoimessa kaksikossa. Suunnitelmissa on yhden huipun kausi.

Ei kommentteja: