lauantai 22. syyskuuta 2007

Keräilystä A-finaaliin

Vaikka kausi on pitkä oli Sannalla ja Minnalla vielä reisissä potkua sen verran että finaalipaikka irtosi. Soutu oli parempaa kuin perjantaina, perjantain alkuerä toimi ikään kuin terävänä avuaksena. Finaali on aika vaikea ennustettava. Valkovenäjä ei esittänyt ihmeitä alkuerässä, eikä myöskään Ukraina. Ukrainan meno keräilyssä oli ihan hyvää, kun taas alkuerässä hyvin vetänyt Italia hyytyi keräilyssä. (tahtia oli mutta vauhti tyssäsi lopussa) Tsekki on ainut joka oli vakuuttava alkuerässä ja heillä on takana hyviä kilpailuja koko kaudelta. Heidät rankkaisin ykkösiksi mutta sen jälkeen peli onkin auki. Mimmit käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja harjoittelevat loppukiriä huomenna. Tilaisuuksia moisiin harjoituksiin tarjoutuu todella vähän ja EM-finaali sopii tarkoitukseen vallan mainiosti. Rata 2 Tsekin vieressä sopii hyvin. Täytyy toivoa että vastapuhuri ei ainakaan olisi kovin kova.

Kisat näytetään suorana Puolan TV:ssä joten arvostusta tapahtuma saa paikalla ihan mukavasti. Organisaatio on toiminut hyvin ja FISA on satsannut tapahtumaan samaan tapaan kuin U23 kisoihin ja MC-kisoihin. Ensi vuonna kinkerit pidetään Kreikan 2004 olympiaradalla Marathonin maisemissa. Siellä on näihin aikoihin ainakin lämmin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut hopeasta!

Tuli tuossa tuloksia katsellessa mieleen, että paljonko maailmanluokan kevyen luokan soutaja antaa fyysisissä ominaisuuksissa tasoitusta pitäessään painonsa sääntöjen rajoissa? Tai sama toisin lausuttuna, olisivatko kevyen luokan huippusoutajat yhtä nopeita kuin avoimen luokan kilpailijat jos eivät rajoittaisi painoaan? Nimimerkillä Painonhallintakammoinen perämiehellisten veneiden ystävä.

Veikko Sinisalo kirjoitti...

Kevyen soutajat olisivat yhtä nopeita kuin avoimen soutajat jos saisivat soutaa kevyemmillä veneillä. Nyt kuolleen painon suhde soutajan painoon on kevyille epäedullinen. Hyvät kevyen soutajat pärjäävät kyllä avoimessa, mutta antavat tasoitusta. Tämän vuoksi on oikein että on olemassa kevyt luokka.

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon !
Näyttää tullen tavaksi tuo hopea...
Täältä Sisä-Suomen vinkkelistä joutuu vetämään johtopäätöksen, että menestys seuraa toistaan, joten vakaa usko on, että olympialaisissa vuoden päästä tehdään suomalaisen naissoudun historiaa !