torstai 25. huhtikuuta 2019

Ajatuksia soutuvalinnoista - Case Naukkarinen

Lisäys 11.8.2019 Soudun SM-kisan yhteydessä ollut juttu: Joel jatkaa omaa linjaansa näkemättä metsää puilta. Kevään blogikirjoitusen ajoista mikään ei ole muuttunut. Ero Veniin on 10 sekunin luokkaa ja seuraava suomalainen soutaja oli SM-kisoissa lähempänä Joelia kuin Joel Robertia. Nyt Joel uhriutuu siitä että hänestä olisi tehty syyllinen ja että kohu on vaikuttanut hänen harjoitteluunsa SM-kisaan ja ero selittyy sillä. Totuus on että Joel ei soutajana tasollisesti ole lähettäkään Robertia. Väitteet ovat silkkaa sontaa joilla mies yrittää pelastaa kasvonsa. Naukkarinen itkee myös sitä että Veniä ei kiinnosta harjoitella hänen kanssaan, miksi kiinnostaisi? Naukkarinen manipuloi, esittää osatotuuksia, jne jne, kuka haluaisi harjoitella tällaisen urheilijan kanssa. Vanhan kansan sanoin, ”Niin makaa kuin petaa.” Ennen kaikkea tänään hämmästyttää se, että YLE, jonka pitäisi valtiollisena toimijana olla rehellinen ja tasapuolinen lähtee julkaisemaan juttuja, joilla ainoat perusteet ovat Joel Naukkarisen sanomiset. 

Sitten huhtikuun lopulla kirjoitettu osuus: 

Elämme totuudenjälkeistä aikaa, mutta olen vanhan liiton miehiä, ja pitäydyn mieluummin faktoissa.

Joel Naukkarinen tilittää Facebookissa kohteluaan, sekoittaen osatotuuksia ja fiktiota, saaden aikaan taivastelua, hämmennystä ja erilaisia vaatimuksia. Naukkarisella ei ole mitään syytä valituksiin, hänen hommansa on soutaa kovaa Soudun Maailmancup-avauksessa Plovdivissa 10-12.5.2019

Vastauksena Naukkarisen kirjoitukseen julkaisin Facebookissa allaolevan tekstin, jota olen hieman editoinut, ja lisännyt faktoja jotka löytyvät tulosliuskoilta.

Ennen Facetekstiä haluan kuitenkin nostaa esiin yhden asian. Olen käynyt Naukkarisen kanssa jo vuosia sitten useita keskusteluja paino/tehosuhteesta soudussa. Pointtini on ollut se, että Naukkarinen on huippusoutajaksi “liian” lihaksikas. Mitä painavampi soutaja on, sitä syvemmällä vene ui. Naukkarisen lihaksikkuus on veneen optimaalisen kulkemisen kannalta ongelma. Olen pyrkinyt urani aikana jo aiemmin selvittämään eri lähteistä kuinka paljon 1kg “kuollutta” painoa hidastaa vauhtia. Yhtälö ei ole helppo, koska massa myös ylläpitää vauhtia. Yhtä kaikki, paras valistunut arvioni on, että 7min /2000m vauhdissa tulos heikkenee 0,7 sek / 1kg kuollutta painoa. Joel ei ole lähtenyt muokkaamaan kehoaan huippusoudun vaatimuksia vastaavaksi, huolimatta siitä että hän sanoo että tekee kaikkensa unelmansa eteen. Joel on kyllä keskusteluissa myöntänyt ongelman, mutta asia ei ole korjaantunut. Pyydän teitä googlettamaan “rowing olympic medallist” ja katsomaan kuvia ja vertaamaan Joelin habitukseen. Soutu on kestävyyslaji. Minulle tämä on myös kysymys Joelin uskottavuudesta soutajana.

Sitten itse asiaan

1) Robert Ven souti 6.4. Katsastuksessa ajat 7.01,1 ja 7.00,2, Molemmat tyyneen
Joel Naukkarinen 21.4 souti ajat 7.16,0 tyyneen ja 7:02,9 myötätuuleen. (Kaikkien mukanaolleiden soutajien ajat paranivat myötätuulessa 6-18 sek.) Molemmissa kilpailuissa oli muitakin kilpailijoita ja toimitsijoita, joten vihjailut vilpistä ajanotossa ovat naurettavia. Näiden soutujen perusteella Ven on selkeästi nopeampi soutaja tällä hetkellä. Venin näytöt Piedilucosta tukevat tätä käsitystä.

2) Tiedämme että fysiikkaa maksimoidessa kilpailujen rytmitys on tärkeä osa valmistautumista. Naukkarisen ehdottama ajatus lisäkarsinnasta on absurdi, ja hankaloittaisi Venin valmistautumista MM-kilpailuihin. Näenkin että Naukkarinen aiheuttaa somepainetta koska tietää että hänen vauhtinsa ei tällä hetkellä kestä vertailua ja haluaa siirtää valintaa myöhemmäksi kesällä toivoen että hänen vauhtinsa paranee. Hänellä ei ole siihen perusteita; mitä pidemmmälle valintaa venytetään, sitä huonommaksi muodostuvat mahdollisuudet olympiapaikan saavuttamiseen. Suuren yleisön on ehkä vaikea ymmärtää sitä, että “jatkuva” näytön antaminen on kuluttavaa ja syö kilpailukunnon, eikä koskaan johda optimaaliseen tulokseen, jota olympiapaikan saavuttaminen vaatii. (Esim. Kaikki Pekingin suomalaismitalistit, mukaanlukien soutajat, valittiin kisoihin jo 2007 syksyllä). Kunnolla tehtynä ylimääräinen karsinta vaatisi “paras kolmesta” järjestelmää johon soutajat pyrkisivät maksimoimaan suorituskykynsä, joka valitettavasti vaikuttaa siihen missä kunnossa MM-kilpailuissa sitä Olympiapaikkaa sitten haetaan. 

3) Naukkarinen väittää että hän on kaikissa soutamissaan MC kisoissa ollut Veniä nopeampi. Kummallinen väite. Soudussa alkuerät soudetaan siten että jatkoon mennään sijoitusten, ei aikojen perusteella. Näinollen alkuerissä ajat eivät kerro oikeastaan mitään. Usein käy myös sitten niin että eri finaalit soudetaan eri päivinä, heikoimmat sjoitukset ensin, jolloin olosuhteet eivät saata olla lainkaan vertailukelpoisia, toisaalta tyynessä kelissä samalla radalla, veden pysyessä saman lämpöisenä vertailu on mahdollista.. Väite että hän olisi ollut kaikissa MC kisoissa Veniä nopeampi on erittäin harhaanjohtava, mutta saattaa tietysti asiantuntemattomaan yleisöön upota.

4) Sabotaasi. Olin itse paikalla Gaviratessa joten olen osallinen, koska Naukkarinen syyttää sabotaasista, jättäen hieman auki sen, että ketä syyttää, mutta minulla on se vaikutelma että syyttää suomalaisia. On totta että Naukkarisen veneen evää oli väännetty, mutta hän jättää mainitsematta sen, että myös suomalaisten venetrailerin renkaat oli puhkottu Naukkarisen veneen ollessa trailerin kyydissä, eikä tämä ollut kyseisessä paikassa ainutkertaista, vaan käynyt muutama vuosi sitten myös, silloinkin eviä oli väännelty. Oma tulkintani on ilkivalta, uusi evä maksaa muutamia kymppejä. 

Naukkarisen vene on täysin korjattavissa kenen tahansa hiilikuidun ammattilaisen toimesta täydelliseen kilpailukuntoon alle tunnissa, venevalmistaja tekee sen kisapaikalla ilmaiseksi. On aika härskiä luoda mielikuva että vene on kokonaan pilalla. Naukkarinen huusi somessa sabotaasia kun saksalaisjuniorit käsittelivät Naukkarisen veneen yläpuolella ollutta venettään huolimattomasti aiheuttaen pieniä kolhuja Naukkarisen veneeseen, tutkimatta ja leimaten muita soutajia sabotööreiksi. 

5) Työrauhan antaminen. Nyt liikutaan jo herkällä alueella. Katsooko Naukkarinen oikeudekseen häiritä toista urheilijaa, mikäli hän ei saa haluamaansa näyttökilpailua? Millähän oikeudella? Urheilun arvoihin kuuluu vastustajan kunnioittaminen. Joelin pyrkii kirjoittelullaan häiritsemään vastustajaansa. 

Analysoin hieman vielä Naukkarisen tuloksia ja niiden taustoja. Olen toistuvasti korostanut Joelille että tuloksista kertoessa ei saa jättää olennaista pois, mutta hän tekee sen tarkoitushakuisesti ja säännöllisesti. Faktat kannattaa siis tarkistaa.

Pohjois-Saksan Mestaruuskisat syksyllä 2018

Joel kirjoittaa Facessa että on vetänyt uransa parhaan kisan ja voittanut Saksan Maailmancupissa menestyneitä soutajia. Joel jätti kertomatta että matka oli 1000m ja kilpakumppanit olivat ylimenokauden vuoksi vähemmän tikissä.

Opiskelijoiden MM-Kilpailut Shanghai 2018. 

Samaan aikaan Joelilla olisi ollut mahdollisuus soutaa Robertia vastaan, mutta hän päätti lähteä maailman ääriin epämääräisentasoiseen kisaan, jossa sijoittui kolmanneksi. 1. Charles McKeown, GBR, (6:57,74) 2. Chen Zhi, CHN, (700,24) 3. Jole Naukkarinen, FIN, (7:03,39) 4. Guido Giardi, ITA, (7:04,44), 5. Christian Von Varburg, GER, (7:09,37) 6. Quentin Antognelli, MON, (7:18,76). Näistä herroista MM-kilpailukokemusta on ainoastaan Joelilla ja Monacon Antognellillä, joka on ollut kahtena vuonna MM-tasolla D-finaalin 5, eli 23. Maailmancup edustuksia ei ole kenelläkään. Tämän takia Joel siis jätti kovatasoisen SM-lähdön väliin. Joel kirjoitti vielä että olosuhteet olivat hitaat, ja FISA kirjoittaa että oli myötätuuli joka tyyntyi miesten yksikön aikana sateen alettua. 

Opiskelijoiden EM-kilpailut, Portugal 2018

Opiskelijakisat ovat opiskelijakisoja. Maajoukkuesoutajia ei näissä nähdä, sinänsä hyviä tapahtumia. Kävin listan läpi ja voittajan paras sijoitus MC:ssä on 25. Sija. Ei siis hehkutuksen arvoisia päänahkoja. Joel saa faceuutisoinnillaan näytöt näyttämään todella kovilta. Kuten sanoin jo aiemmin. Tarkistakaa faktat ennen kuin lähdette peesaamaan. 

En ole kirjoittanut tätä siksi että olisin Joelia vastaan millään tavoin. Toivotan hänelle onnea urheilijana, mutta halusin oikaista hänen kirjoitteluaan Soutuliitosta ja vastustajistaan. Hänet on valittu edustamaan MC - kilpailuihin 10-12.5. jossa hänellä on näytön paikka. Onnea sinne, let the best man win!
 
Case Closed

Alla Plovdivin välierin tulokset. (Lisätty 11.5.2019)
HUOM! Julkaisemani tuloslista on epävirallinen. Loppuajat ovat oikein, mutta väliajat eivät. Katsoin nettilähetyksen ja Joel ei ollut missään vaiheessa kärkikahonoissa mukana. Sekaannusta aiheutti myös Live Tracker jonka mukaan Joel olisi ollut kilpailun johdossa melko pitkään. Virallisissa tuloksissa ei tämän lähdön osalta ole väliaikoja lainkaan. 

Ja hei, pidetään kommenteissa keskustelu sivistyneenä!

Olen lopettanut kommentointimahdollisuuden. Rakentavasti eteenpäin!

Olen avannut kommentoinnin uudelleen. Pidetään keskustelu asiallisena. Mainittakoon että herra Naukkarinen jatkaa oman somedynastian rakentamista. Vaikuttaa siltä että hänen julkaisujaan kritisoineilta on evätty pääsy lukemaan kommentteja ja näen että on tarpeen pitää yllä kriittisiäkin äänenpainoja.

Jaha. Laitan kommentoinnin anonyymeiltä kiinni. Soutu kaipaa sivistynyttä keskustelua ja perusteltuja kommentteja. - Ja nimi alle!









91 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Veikko, olen ihmetellyt ihan samaa. Taisi kevään mediatempaus olla tarkoituksellinen yritys hämmentää, kuten olet blogiisi kirjoittanut. Jälkikäteen ei ole kuulunut mitään Naukkarisen leiristä "caseen" tai maailmancup 1 tuloksiin liittyen, mikä korostaan epäurheilijamaista käytöstä ja muiden arvostuksen puutetta.

Anonyymi kirjoitti...

Joel Naukkarinen jäi Poznanin puolivälierässä minuutin kärjelle, sekä D finaalissa 20 sekunttia kärjelle. Tuosta on siis aika pitkä matka kärkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Minkäköhän vuoksi Joel Naukkarinen ei ollut tampereen kv kisoissa, vaikka juuri keväällä valitti että MC kisoissa ei kohdata ja eräjaoilla on merkitys ym. Totuushan on että Joel ei ole kolmeen vuoteen Suomessa kisannut.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos veikko että avasit kanavasi keskustelulle. Häpeän tunnustaa että olin tähän viikkoon asti Naukkarisen takana, mutta vähän varpaisillani kuitenkin. Minä jäin pois Naukkarisen seuraajista kyllä nyt. Olen ollut tähän saakka Joelin tukija muttaa soopan syönti tämän kevään näyttänyt mikä mies on miehiään. Tiesin kyllä aiemmin äänestystulos koijauksista aikanaan tukirahojen saantiin, mutta tykkäsin niistä silloin. Saatiin positiivista näkyvyyttä tuolloin äänestysten kautta soudulle. Nyt kuitenkin hommat jatkuvat epäterveillä tavoilla pienissä asioissa ympärille, enkä ymmärrä sellaista käytöstä tukijoille, yhteistyökumppaneille, kilpakumppaneille, liitolle jne. Facebook kikkailut eri profiileilla liian läpinäkyvää ja päivityksiä paikkakunnalta missä herra ei ole edes käynyt. Koijaa yhdessä asiassa, niin teet sen toisessakin, sopiiko tämä tulevalle lääkärille, pelottavaa.

Taas oli viikonloppuna Joelilla näytön paikka Tampereen KV-kisoissa, mutta jätti näköjään tulematta paikalle. Robert Ven noissa kisoissa oli, hatun nosto Robertille jolla rohkeus kestää ottaa kisaa avoimesti Suomessa. Haasteet kaksinkamppailuun Joel suunnalta absurdeja, enkä enää luottaisi niihin ilman SUEK valvontaa. Maailmancup edustuksista ei kannattaisi tämän vuoden näytöillä puhua enää ollenkaan, häpeäksi suomisoudulle maailmalla käydä näyttämässä että lopetetaan vedot kesken ja huonompi aika kun naisten sarjoissa. Miksi vähiä tukirahoja liiton taholta käytetään tällaisen soutajan maailmalle vientiin? En muista kuka Suomalainen soutaja olisi näin toiminut aiemmin useissa kansanvälisissä kisoissa, muistatko sinä Veikko?

Anonyymi kirjoitti...

Kysyin asiallisesti Naukkarisen facebook sivuilla mitä hänellä tapahtui poznanissa kun jäi 20sek d finaalin kärjestä, jonka jälkeen kommenttini poistettiin. Myöhemmin kysyin minkä takia hän ei osallistunut Tampereen kv kisoihin vaikka oli ilmoittautunut, jolloin kommenttini taas poistettiin ja facebook tilini hakkeroitiin. Nyt koitan saada sitä takaisin avattua. Terveisin Heikki Salo Takon soutajat

Anonyymi kirjoitti...

Hän on nyt muuttanut tyylinsä omien kisojen kommentoinnin suhteen. Nyt tulokset kerrottiin huumorin keinoin, mutta tärkein jäi kertomatta eli taso millä hän on. Viime kisojen tulos oli taas surkea ja yksi erän "luovutuskin" siellä taisi taas olla, ainakin ajasta päätellen.

Anonyymi kirjoitti...

Ven on näköjään ihan eri tasolla kuin Naukkarinen!

Anonyymi kirjoitti...

Melonta ja soutuliiton tiedote:

Kurinpitovaliokunta langetti varoituksen epäurheilijamaisesta käytöksestä
8.8.2019

Kurinpitovaliokunta antoi varoituksen Joel Naukkariselle epäurheilijamaisesta käytöksestä keväällä sosiaalisessa mediassa ja muussa mediassa virheellisen tiedon levittämisestä sekä valmennustoiminnan kannalta olennaisen tiedon antamatta jättämisestä.

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan että Suomesta löytyisi edes yksi toimittaja, joka osaisi "lukea" suodun tuloksia. Hän voisi aloittaa vaikka vuodesta 2014 ja verrata Naukkarisen puheita todellisiin sijoituksiin kilpailuissa. Jos vaaditaan toimittajalta vähän enemmän, niin hän voisi purkaa kilpailut myös pieniin osiin tulosten osalta ja huomata mitä floppi suorituksia siellä on yksittäisten erien kohdalla. On aivan käsittämätöntä mitä roskaa Naukkarinen päästää suustaan. Paniikissa hän keksii aina uusia termejä mitä käyttää.... Nyt hänellä ei ole ollut työrauhaa!?!? Mistä tämä työrauhan menetys johtuu ja kuinka kauan sitä on kestänyt? Kuluneen kauden MC kisojen tulokset eivät puolla kyllä hänen tulevaa kultamitalia Tokiosta 2020, ikävä kyllä ne ei puolle edes koko kisapaikkaa!

Toisaalta jos sokeasti uskomme Naukkarisen ja hänen taustatiimin puheisiin, niin silloin tilanne on aivan käsittämättömän hyvä Suomen suodussa. Potentiaalinen olympiakultamitlisti on selkeästi toinen kotimaansa souturankigissa, eli tämän perusteella suodun pitäisi olla kuumin laji Suomessa ensi vuonna kun Tokion Olympialaiset lähestyy. Näin varmaa olympiamitalia ei ole Suomessa odotettu kuin sitten viimeksi ennen 1996 Atlantan Olympialaisia. Uskoo sitten ken tahtoo?

Anonyymi kirjoitti...

On vielä uskallusta uhitella vaikka varoitus takataskussa.. Joel voisi koko Suomen kansalle kertoa miten hän on kokenut vääryyttä ja epätasa-arvoa?.. Meni meinaan Ylen haastattelussa vähän sormi suuhun..

SM-kisojen tuloksien perusteella Joel on aivan samalla lähtöviivalla kun moni muukin kansallisen tason soutaja. En ymmärrä koko Joel-showta?...

Anonyymi kirjoitti...

Tää on hauska kohta Ylen haastattelussa.
– Harjoittelisinkin mielelläni Robertin kanssa. Naisten aidoissa on tällä kaudella nähty, mitä kilpailu on tuonut. Soutajat pilkotaan eri puolille Suomea ja osa eristetään täysin järjestelmästä, Naukkarinen sanoi ja nosti yllättävän esimerkin yleisurheilun puolelta.

Anonyymi kirjoitti...

Joel Naukkarinen on sumuttanut koko soutu-uransa niin paljon että hän ei enää itsekkään tunnista totuutta valheesta. Sääli on se että melonta- ja soutuliitto ei puuttunut tähän jo vuosia sitten, jos sekään olisi auttanut.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän Naukkarinen ole itse itsensä eristänyt Tanskaan tai Saksaan missä ikinä onkaan kehunut harjoittelevansa. Suomessa soutajat ovat aina soutaneet opiskelupaikkakunnillaan. Valitettavasti (onneksi) Kuopio ei ole kovin soudun ytimessä kuten Tampere Turku tai Helsinki. Ja muutenkaan kuka haluaa tuollaisen riitapukarin ja valehtelijan kanssa harjoitella yhdessä, siinä jää aina huijatuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Naukkarinen olisi kiltisti harjoitellut nostamatta mitään sonemyrskyä olisi hän tänä vuonna säilyttänyt työrauhan kaikilla. Kausikin olisi voinut olla ehjempi (viittaus haastatteluun Ylellä) ja sekunteja veniin vähemmän. Itsepähän tämän aiheutti.

Anonyymi kirjoitti...

Älähän nyt. Markku Jokisipilä:) Tuloksena 2ip. Suomen mestaruus

Anonyymi kirjoitti...

A) Joel Naukkarinen jättää useita liiton karsintakisoja väliin vuosina 2017-2018 vedoten terveydellisiin ym. syihin -> Syyttää liittoa/valmennuspäällikkö ettei ole päässyt kohtaamaan kilpakumppania pariin vuoteen.

B) Keväällä 2019 Joel Naukkarinen aloittaa valehtelukampanjan mediassa/somessa ja häiritsee liiton toimintaa ja kilpakumppanien työrauhaa. Joel Naukkarinen saa lopulta liitolta varoituksen valehtelusta mediassa -> Syksyllä 2019 Joel Naukkarinen syyttää että hän ei ole saanut työrauhaa liitolta.
....... Logiikka? Joel Naukkarinen syyttää absurdisti toisia siitä mitä on itse tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Veikko. Minkälainen on sinun mielestäsi valmentajan vastuu tällaisen urheilijan käytöksen suhteen? Vai onko Joelilla edes valmentajaa nykyään?

Anonyymi kirjoitti...

@heikki salo, jos käyttäisit pornosivuilla eri tunnuksia kuin facebook tunnuksia tulevaisuudessa niin varmaan vältyt hakkeroinnilta (tai otat muistilääkkeet)

Anonyymi kirjoitti...

Mika Halvari tänään Ilta-Sanomissa:
"Kun leireilin nuorena, puhuimme koko ajan kuulantyönnöstä ja harjoittelusta; paljonko tulos tempauksessa, pään yli kuulanheitossa tai penkillä tehtynä on mennyt kullakin eteenpäin. Olen hiukan surullinen siitä, etteivät nykynuoret enää puhu näistä asioista. Sen sijaan he puhuvat pääosin siitä, kuinka paljon ovat keränneet sponsoreita, tai sitten joistakin somejutuista, paljonko on seuraajia jossakin Instagramissa ja mitä kaikkia hemmettejä niitä nykyisin onkaan."

Anonyymi kirjoitti...

Keisari palkkaa vaatturin räätälöimään keisarille uudet vaatteet. Vaatturi päättää kuitenkin huijata keisaria ja pyytää materiaalikustannuksiin ja palkkioksi paljon kalleinta kultaa ja hienointa silkkiä. Vaatturi ei tee ollenkaan vaatteita ja väittää keisarille vaatteiden näkyvän vain älymystölle. Tyhmät ja virkaansa pätemättömät eivät näkisi vaatteita ollenkaan. Näin ollen keisari ajattelee tämän olevan hieno sijoitus, kun hän saisi heti tietää, ketkä eivät olisi kykeneviä tehtäväänsä. Keisari saa huomata ettei itsekään näe vaatteita, mutta päättää olla puhumatta asiasta, koska pelkää muiden toteavan hänet kyvyttömäksi tehtäväänsä. Kangaspuita käy katsomassa myös useampi keisarin virkamies ja hekin päättävät vaieta kyvyttömyydestään nähdä kankaita ja kuvioita.

Lopulta keisari sovittaa peilin edessä vaatteitaan ja hienoa laahusta. Laahuksen kantajatkin ovat tarttuvinaan kankaaseen, mitä he eivät oikeasti löydä. Kaikki kuitenkin ihailevat kovaan ääneen kauniita kankaita ja niiden kuvioita. Sitten joukko lähtee kulkueeseen kaupungin keskustaan, missä ihailu jatkuu kunnes pieni lapsi huutaa, ettei keisarilla ole ollenkaan vaatteita. Kulkueen seuraajat alkavat tämän jälkeen supista keskenään lopulta yltyen huutamaan, ettei keisarilla ole vaatteita. Keisari suoristaa selkänsä ja näyttää entistä ryhdikkäämmältä vaikuttaakseen ylpeämmältä ja kamariherrat jatkavat laahuksen kantamista kuin keisarilla olisi oikeasti vaatteet laahuksineen.

Anonyymi kirjoitti...

Naukkrisen Facebook päivitys 16.8

SM -kisat menivät osaltani sillä tasolla, mitä harjoittelun onnistuminen on antanut odottaa.

Onnitelut vielä Roopelle voitosta ja tsemppiä MM-kisoihin maapaikan metsästykseen.

Haluan tässäkin kohtaa muistuttaa soutuväkeä, että olen kohdistanut kritiikkiä vain päävalmentajan toimintaa kohtaan huhtikuun some-päivitykselläni. Kritiikkini on tahattomasti tai tahallisesti joidenkin tahojen osalta ymmärretty väärin ja suunnattu mm. kilpakumppaniani kohtaan. Sen tarkoituksena lienee ollut huomion siirtäminen pois päävalmentajan virheistä tai minun mustamaalaamiseni.

Toistan vielä alkuperäiset toiveeni: avoimuus ja tasapuolisuus.

Lisäksi korostaisin, että minulla ei ole mitään kilpakumppaniani vastaan. Sain vihdoin kilpailun hänen kanssaan 2v ja 3kk tauon jälkeen ja ero oli selvä.

Oma kauteni on näissä olosuhteissa ollut surkea enkä ole pystynyt toteuttamaan suunnitelman mukaista valmentautumista. MC-sijat 9., 23. ja 22. sekä nyt yksikön SM-hopea ovat sitä, mitä valmentautumisen onnistumisen ja muun perusteella on voinut odottaa.

Seuraava etappi opiskelijoiden EM-kilpailut syyskuussa, joita ennen toivon pääseväni harjoittelemaan paremmin. 🦖

Anonyymi kirjoitti...

sama vanha laulu jatkuu
- päävalmentajan virheet
- jonkun muun vika että 2 vv 3 kk jälkeen pääsi kisaamaan Robertia vastaan
- olosuhteiden vika että ei ole päässyt toteuttamaan harjoittelua

Anonyymi kirjoitti...

"Sain vihdoin kilpailun hänen kanssaan 2v ja 3kk tauon jälkeen ja ero oli selvä."

Joel Naukkarinen voisi täsmentää minkä takia ei ole kilpaillut Veniä vastaan 2,5 vuoteen. Joel Naukkarinen ei itse osallistunut SM-kilpailuihin sitten 2016, eli kolmeen vuoteen. 2018-kaudella Joel Naukkarinen ei osallistunut maajoukkueen karsintoihin Gaviratessa ja Lappeenrannassa vedoten terveydellisiin syihin. Ven voitti nuo molemmat. Tänäkin vuonna olisi ollut kansallisia kilpailuita missä Ven oli, mutta ei Naukkarinen. Kolmen kauden aikana Ven on kaikissa maailmancup osakilpailuissa sijoittanut Naukkarista paremmin.

Tänä keväänä Naukkarinen vetosi opiskeluiden päällekäisyyteen karsintojen aikaan. Toinen karsinta oli maailmancup tasoinen kansainvälinen kilpailu Piedilucossa, missä Ven oli 5 ja 7. Naukkarinen oli kuitenkin samaan aikaan Saksassa leirillä, vaikka väitti opiskeluiden olevan esteenä.

Lisänäyttö kilpailussa viikkoa myöhemmin Naukkarinen souti noin 7.16 ja 7.03 voittaen maan parhaita kevyenluokan soutajia parilla sekunnilla. Hän hehkutti olevansa elämänsä kunnossa ja olympiakultaa olevan tulossa, katsokaa vaikka Facebookista. Nyt Naukkarinen souti lähelle 7 minuuttia Tampereella SM-kisoissa ja ero kevyisiin oli sama kuin Gaviratessa. Nyt kun hän kuitenkin hävisi Venille alkoi valitus kuinka valmentautuminen on mennyt pieleen... Melko dramaattinen ero kevääseen vaikka aika ja ero kevyisiin samaa luokkaa.

Työrauhan perään on Naukkarinen itkenyt, mutta eikö hän ole itse oman työrauhansa pilannut kevään some ja media spektaakkelillaan. Kaikesta tästä liiton riippumaton kurinpitolautakunta antoi miehelle soudun historian ensimmäisen varoituksen. Ennätyshän sekin, eikö tuo kaveri kaiken maailman ennätyksiä keräile.

Anonyymi kirjoitti...

Naukkarinen on järjestelmällisesti valehdellut ja sumuttanut omia saavutuksiaan. MC D-finaalin vakiokasvo. Lieneekö tarkoitus kupata sponsoreitaan. Ison luokan pyrkyri pullistelee keinoja kaihtamatta. Astmapiiput ja alppimaskit, mitä muuta sen lääkekaapista löytyykään ?
Tämä pikku narsisti hädin tuskin pärjäisi edes MM naistensarjassa. Onneksi löytyy sen verran tyhmää taustajoukkuetta pönkittämään sen huono omatuntoa. Kuten tämä soutuinsinööri Soini. Tyhjänpäivänen papukaija meluaa puskassa. Ei muuta kun Naukkarinen soutamaan Sulkavan Soutuun Savonpotalla !

Anonyymi kirjoitti...

Maailman cup osakilpailut
2017: Naukkarinen D-finaali taso
2018: Naukkarinen E-finaali taso
2019: Naukkarinen D-finaali taso

Ja vielä näiden tulosten jälkeen mies saa kaiken huomion itseensä. Huomion kipeä narsisti.

Anonyymi kirjoitti...

Cry me a river, niinkuin tuotu esiin Robert on ollut jo vuosia vakiokasvo Suomen kisavesillä eikä ole muille suomalaisille hävinnyt seitsemään vuoteen. Jos tämä ”titaanien” välinen taisto on viivästynyt, ketä voidaan syyttää? Näyttömahdollisuuksia ollut useita jokaisena vuotena joihin muut soutajat ovat osallistuneet. Nytkö pitäisi uskoa että Joelin kausi meni pilalle kun ei päässyt omien menojen vuoksi yhteen mittelyyn Gaviratessa? Turha itkeä perään jos on somessa hyökännyt ensimmäisenä liittoa, päävalmentajaa ja vastustajaansa kohtaan, eikä asiaa voi muulla tavalla tulkita. Hienoa että liitto on tähän puuttunut, oikeat asiat tuotu julki ja kevään somesotkun virheelliset tiedot oikaistu. Vaikka ”SM-killuttimia” löytyykin pilvin pimein, ottaisi ensimmäisen 2000m miesten kullan ennen kuin alkaa huutelemaan typeryyksiä ja valehtelemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tänne eksyessäni kommentoinnin uudelleen avauduttua on nyt pakko kommentoida.

Uskomatonta huomata, miten samat naamat jaksavat pitää Naukkarisen puolia esimerkiksi Facebookissa. Kaiken tämän sekoilun jälkeen vielä tänäkin päivänä he uskovat sokeana
tämän somesoutajan höpölöpöpuheisiin. Eihän tuo mies ole edes kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla.

Pistää pohtimaan minkä raivokohtauksen Joel Naukkarinen saa jos Roope lunastaa maapaikan olympialaisiin ja lopulta valitaan edustamaan Suomea (tämä nyt on itsestäänselvyys jos näin tapahtuu).
Silloin tähän somemyrskyyn haetaan täysin uusia tuulia.. muualta kun yleltä..

Joel Naukkariseen on kaikki usko mennyt enkä usko että olen ainoa. Toivon että kaikki valehtelu ja kieroilu nostetaan reilusti esille mahdollisimman pian. Törkeitä huijauksia ja petoksia. Miksi kukaan ei ole näihin aiemmin tarttunut. Miksi yle ei kirjoita näistä?

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä niin repesin, kun luin Naukkarisen viimeisen päivityksen :D
Naukkarinen on tehnyt itsestään suuren luokan pellen. Valehtelee, vääristelee, kerjää huomiota ja syyttää muita. Soututaso ei missään vaiheessa vesillä ollut kv tasolla korkealla. Ergolla tpki, mutta Veikon analyysin mukaan monta korjattavaa vesillä.
Jokin kehitysvaihe jäänyt Naukkarisella 15v. tasolle.
Kyllä Naukkarinen hävisi SM kisoissa 6-0 Venille. Mielenkiinnolla jäätiin odottamaan selityksiä, ja nyt niitä saatiin.

Liitto toivottavasti pitää linjansa ja reagoi liiton, päävalmentajan ja Veniin kohdistuviin syytöksiin hieman nopeammin, kuin tähän asti.

Pelkällä valituksella ja itkulla ei olympiamitallia soudeta, ei edes olympiapaikkaa.
Naukkarinen ei ole soutanut vielä kertaakaan sillä tasolla, että ansaitsee liiton ja huippu-urheilun tukea. Valehtelulla ja valeprofiililla hän huijasi omaan olympia projektiinsa rahaa - sama yritys jatkuu somettamalla ja paskan kirjoittelulla.

Jos hän antaisi edes ensimmäisen kovan kv-näytön, ja sen jälkeen alkaisi kirjoittelemaan näitä vaatimuksia.

Tuossa edellä oli se taso: E ja D finaali näytöt. Onnea vaan selityksiin....


Anonyymi kirjoitti...

Kyllä minä niin repesin, kun luin Naukkarisen viimeisen päivityksen :D
Naukkarinen on tehnyt itsestään suuren luokan pellen. Valehtelee, vääristelee, kerjää huomiota ja syyttää muita. Soututaso ei missään vaiheessa vesillä ollut kv tasolla korkealla. Ergolla tpki, mutta Veikon analyysin mukaan monta korjattavaa vesillä.
Jokin kehitysvaihe jäänyt Naukkarisella 15v. tasolle.
Kyllä Naukkarinen hävisi SM kisoissa 6-0 Venille. Mielenkiinnolla jäätiin odottamaan selityksiä, ja nyt niitä saatiin.

Liitto toivottavasti pitää linjansa ja reagoi liiton, päävalmentajan ja Veniin kohdistuviin syytöksiin hieman nopeammin, kuin tähän asti.

Pelkällä valituksella ja itkulla ei olympiamitallia soudeta, ei edes olympiapaikkaa.
Naukkarinen ei ole soutanut vielä kertaakaan sillä tasolla, että ansaitsee liiton ja huippu-urheilun tukea. Valehtelulla ja valeprofiililla hän huijasi omaan olympia projektiinsa rahaa - sama yritys jatkuu somettamalla ja paskan kirjoittelulla.

Jos hän antaisi edes ensimmäisen kovan kv-näytön, ja sen jälkeen alkaisi kirjoittelemaan näitä vaatimuksia.

Tuossa edellä oli se taso: E ja D finaali näytöt. Onnea vaan selityksiin....


Anonyymi kirjoitti...

Naukkarinen vaatii rahallista tukea perusteluna, että hän on satsannut koko elämän soudulle. Ihan maallikkona voisin suositella keskittymään niihin lääkäri opintoihin.
Soutu ei näytä olevan se juttu. Jotain puuttuu - hapenootokyky? Lahjakkuus? Kilpailukyky - stressin sieto ? Pitäisi vaan hyväksyä tosiasiat.Suomen mestaruiksia kun on runsaasti soudussa tarjolla , niin Joel saattaa niitä napata 799 vuodessa. Se yksi mitsku riittänee Robert Venille.

Anonyymi kirjoitti...

Huvittaa lukhee Joeli facebookkii näin jälkikättee :D tässä muutama ote:

"Toivon, että SM-kisoja enemmän arvostettaisiin osallistumista - ja menestymistä - kansainvälisissä (opiskelijoiden)arvokilpailuissa. Varsinkin jos niitä SM-killuttimia löytyy palkintokaapista yli sata. Minä en ajatellut jäädä menestymään vain SM-tasolla." - Äijälä ei edelleenkää o yhtää mieste yksikö kultaa :D

"Toivon, että Kaikkien niiden kilpailujen yhteydessä, joissa Robert sijoittui paremmin, olisi myös mainittu, että esim. viime vuonna kaikissa niissä Joel oli nopeampi." - Jep Jep ;-DDdd hyvä huudella kun olit E finaalin viimoine ja 20 sekuntia e finaalin voittajasta #floppi.

"Vaietuissa olosuhteissa tehdään päätös, että kahden näyttökilpailun ajankohdan valinta osuu koko vuoden 52 viikosta juuri niille kahdelle viikolle, joista oli tiedotettu päävalmentajaa ennakkoon. Siis molemmat." - Piediluco kisan ajan päättää kyllä Italian soutuliitto, ja sie olit sillo Saksassa soutuleirillä etkä missää Kuopiossa opiskelee se selviää siu some päivityksistä ja kaikki tietää se :D

"Näin rehellisessä lajissa voi paremmuuden helposti ratkaista 2000m radalla soutamalla mies miestä vastaa. Ei tarvitse spekuloida myötäväreitä, eri keliolosuhteita, eriä, eri ajankohtia, veden lämpötiloja, vastustajia, Maailman Cupissa rankingejä ja arpaonnea, erikoisia ajanottotuloksia, soudettua matkaa, päävalmentajan jääviyttä, tähtien asentoa ja varsinkaan sitä, että karsintaa ei tarvinnut järjestää, kun toista urheilijaa ei siihen valittu." - Jep jep eli sie poika väität että maailmancupit on epäreilu paikka kisata... Eihä sinne kannata mennä kenenkhä jos se tommosta o :D

"Arvostan toivetta työrauhasta. Mutta pitäisikö ensin ratkaista kummalle se kuuluu?" - työrauha kuuluu kaikille, ja sie oot iha ite pilannu oman työrauhas sekoilulla

"Jos häviän, mun on todella helppo myöntää, että joku oli parempi. Voin seisoa selkä suorana kaikkien näiden ihmisten edessä. Jos voitan, niin sama tarjoutuu vastustajalleni. Se on tasavertaista. Ja se on urheilua." Juu juu, ethä Sie ees menny hakee mitalia etkä kuulema kasvotusteka onnitellu voittajaa. Somessa sitte joo ja koitat esittää herrasmiestä ja pestä kasvos. Valitettavasti siu maine on menny

Anonyymi kirjoitti...

Taidanpa kuulua Robertin mainitsemaan lähipiiriin, joka on ottanut raskaasti viime vuosien työpaikka kiusaamisen, mikä on häneen on kohdistunut viime vuosina ja erityisesti eskaloitunut tänä keväänä. Liiton olisi pitänyt puuttua tähän jo huomattavasti aikaisemmin. Joel on ilmeisesti saanut vedätettyä hallituksen jäseniä ja valitsiijoita. Jatkossa ryhtiä ja suoraselkäisyyttä toimintaan liitossa. Nyt tilanne pääsi liian pitkälle.

Joelin toiminta on ollut sairasta. Onko taustalla kateus? Ihailu? mutta kaikessahan hän pyrkii matkimaan Robertia. Jatkuva peilaus kohdistuu Suomen ykkös soutajaan, vaikka oma taso lähempänä kevyitä miehiä.

Soutu lajina saanut surullisen paljon negatiivista mainetta - kiitos siitä Joelin.

Mikä pysäyttää narsistin ? Ei mikään....se vaan pitää kiertää kaukaa.

Anonyymi kirjoitti...

Moro, mistä saa sponsoriksi Naukkariselle ilmottautumislomakkeita. Haluan liittyä tukemaan häntä. Lahjottaisin vuoden aikana tuottamani jätteet Hänelle, ja toivoisin saavani ne kultana takaisin vuoden päästä. Yhtä realistinen ajatus kuin että Hän toisi Tokiosta olympiakultaa.

Hei oikeesti kuka sponsoroi tätä kaveria...

Anonyymi kirjoitti...

Valmennusliitto on yrittäny lytätä muskelimiestä ja ketä tahansa veeniä uhkaavaa alusta asti. Muistaako muut miten kävi Karppisen pojallekkin, eipä ole enää haastamassa... erimieliset vaiennetaan... tai ainakin yritetään

Anonyymi kirjoitti...

Jaaha siellä on korkki auennut jollain rankan työviikon jälkeen perjantain kunniaksi. Ven on voittanut 8 Suomen mestaruutta yksin soutamalla, ja ollut kansainvälisesti Suomen ykkössoutaja jo vuosia. Tulokset puhuu puolestaan. Pistä nyt se korkki kiinni niin ei oo aamulla pää kipee.

Anonyymi kirjoitti...

Noo kyllähän se ammattilainen silläpuolen tietää että sillä lähtee millä tullukkin :'D

Anonyymi kirjoitti...

Miten kävi Karppisen pojan ? Tarkoitetaanko Juhoa? He soutivat Robertin kanssa kaksikkoa ja Juhon soutu ura päättyi selkävaivoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Noo kyllähän siinä taisi vähän muutakin olla jos oikein kunnolla mietit asiaa?

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla näyttää olevan tietoa ? vastaa sinä.
Veikon blogi on rehellistä avautumista varten. Ei vihlailua, anna tulla vaan.

Anonyymi kirjoitti...

Minkäälaista epäasiallista käytöstä ei ole tapahtunut "Karppisen pojan" kohtelussa missään vaiheessa!

Anonyymi kirjoitti...

No asiasta on jäänyt minulle vähän erilainen mielikuva, mutta rehellisyyden nimissä en mainitse omia mielipiteitäni asiasta... eiku hetkinen sehän juuri olisi rehellistä? tai siis riippuu kuka sanoo asian käsitätkö sen rehellisyydeksi? hämmennyin

Anonyymi kirjoitti...

Varmaan samanlailla kuin monelle hölmölle on jäänyt Joelista mielikuva rehellisenä urheilijana, väärässä olivat ja ovat. Somessa on niin helppo huijata nykypäivänä ja ihmiset eivät osaa edes tuloksia katsoa. www.worldrowing.com/events/results haet sieltä kilpailu kerrallaan tuloksen. Tai www.worldrowing.com/athletes/ kirjoitat urheilijan nimen athlete namen kohtaan ja saat urheilijan uran kaikki arvokisa ja maailmancup tulokset. Melonta ja soutuliiton sekä Takon soutajien nettisivuilta löytyy aika pitkälle kotimaan tulokset. Naukkarisen sivuja en voi suositella kilpailutulosten tarkasteluun, lisäksi foliohattu päästä pois ja korkki kiinni.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä joku muukin kuin Joel on ottanut herneen nenäänsä Venin menestymisen johdosta.
Kilpailu on kovaa vesillä ja valmennuksessa.
Joelin tavoite on ollut saada päävalmentaja ulos toimestaan. Ketähän hän on ajatellut tilalle? Kovaa peliä.

Anonyymi kirjoitti...

mahdollisesti jonkun rehellisen?
kuka tietää ja kuka haluaa tuohon asemaan edes astua?

Anonyymi kirjoitti...

Ensin haukut hölmöksi ja sitten vielä haukut ALKOHOLISTIKSI! Olen kolme vuotta ollut selvänä ja hetkeäkään en kadu!
Voisitko tulevaisuudessa olla vihjailematta näin vakavilla asioilla. Kiitos.
Ystävällisin terveisin. 3v 8kk 16-17pvä selvänä!! Hymiö loppuun koka elämää vain tämä on, ei sen vakavempaa! (:

Anonyymi kirjoitti...

Hah, hah - Joku muu täällä käynnisti "vihjailut" epäoikeudenmukaisesta kohtelusta ja Venin suosimisesta. Sekö ei ole vakava asia?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on absurdein tapahtumaketju mitä olen ikinä suomessa nähnyt. Joel Naukkarinen haluaa itselleen työrauhan vaikka vielä keväällä kehotti kaikkia pitämään melua hänen itsensä esille nostamista asioista. Hän vaatii muilta avoimuutta ja rehellisyyttä, itse hän ei tosin toimi avoimesti ja rehellisesti. Tuntuu että Naukkarisen taustajoukot ovat myös totaalisen pihalla koko kuviosta. He vain sokeasti uskovat tähän maailmalla menestyvän.... anteeksi siis ei ikinä maailmalla menestyneen soutajan puheisiin. Lähtökohta koko caselle on Naukkarisen suuret puheet tulevasta ilman mitään pohjaa ja tämä kaikki valhe uppoaa tiettyyn kansaan, jotka edellen seisovat Naukkarisen takana. Hän ei ole edes ykkössuotaja Suomessa ja puhuu olympiakullasta. Katsotakaa hyvät ihmiset tuloksia, ne ei valehtele ikinä! Soutuinsinöörit voisivat palata ajassa taaksepäin ja opetalla lukemaan paperiliuskoja joissa on kirjaimia sekä numeroita. Kansankielellä nämä liuskat on tuloslistoja, niistä selviää paremmuus. Anturit ja käyrät eivät ikävä kyllä kerro sitä ja niitä auvälineitä ei maailmanhuiput käytä....ikävä kyllä!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on niin totta. Naukkarinen itse pyysi levittämään omaa päivitystään keväällä ihan jopa kansainvälisesti. "Pistäkää jakoon...."
Ja juttu levisi. Nyt Naukkarinen valitta, kun ei ole saanut treeni rauhaa. Sitä saa, mitä tilaa - sanotaan.
Nykyisessä sopan hämmentämisessä taitaa olla tarkoituksena saada Robert Ven hermostumaan ennen MM kisoja. Mukava oli urheiluruudussa/mediassa kuulla, että hän on kääntänyt nämä sopat vain vahvuudeksi. Menestystä hänelle tuleviin kisoihin! Myös Eeva Karppiselle.

Anonyymi kirjoitti...

Eri ihmisillä on eri tärkeysjärjestys, asiat jotka vaikuttavat minun elämääni ovat minulle tärkeämpiä, kuin muiden ihmisten elämät.
Jos rupeat minun elämääni arvostelemaan/vihjailemaan/solvaamaan niin silloin kyllä saan asiaan puuttua. Alkoholista eroon pääsy ollut minulle suuri juttu ja sen takia en siedä sitä että halveeraat asiaa. Kaikki ihmiset ovat eri elämäntilanteessa ja perusarvot siten erilaiset. Kunnioita muitakin ihmisiä kuin itseäsi, ei tarvitse olla noin ylimielinen.

Anonyymi kirjoitti...

Meneeköhän taas vähän ohi aiheesta... Ei kannata spekuloida ja heittää ilmaan epäilyksiä ilman faktoja. Ja jos omat ongelmat painaa, lääkärit ja psykologit on sitä varten niin ei tarvitse anonyymina urheilublogiin avautua.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ei alettaisi itse provosoimaan asiasta niin eo tarvitsi jatkaakkaan asiasta. Syy-seuraus suhde...

Anonyymi kirjoitti...

Tää on blogin paras analyysi :D KIITOS SIULLE!

Anonyymi kirjoitti...

Noiden kommenttien anaalisointiin ei paljoa vaadittu, turha sitä on kiitellä!

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, kommenttien perusteella täällä on samanlaisia trolleja liikenteessä kuin herra Naukkarisen väsäämässä hyviätekoja.fi kampanjassa aikanaan. Tuolloinhan hän tekaisia satoja ellei tuhansia väärennettynä facebook tilejä ja äänesti itseään noilla tileillä saaden tuhansia euroja hyväntekeväisyys kampanjasta. Siinä jäivät näppejään nuolemaan kehitysvammaisten urheilijoiden olympiahanke Special olympics Finland, Rantasalmelainen valoa kohti - musiikkisali tornadon valaiseminen, Kouvolan sanomien summer camp leiri lapsille, Kankaanpään koirahalli, Oululainen partiolippukunta pataniemen polunpolkijat. Niinhän joku jo mainitsi että Naukkarisen twitter tili on täynnä samanlaisia trolli seuraajia. Tai sitten se on vaan Pena "facebook vänkääjä" joka yöllä trollailee kun ei uni tule.

Anonyymi kirjoitti...

Säälittävän tasoista toimintaa... meidän seurassa on päätetty, että sinisalon pulju on boikotissa

Anonyymi kirjoitti...

Veikko, Suomen menestynein soutuvalmentaja (ansioluettelo puhukoon puolestaan) avasi rehdististi Joelin "kisamenestyksen" taustat. Nyt keskustelu on yritetty tietoisesti kääntää ja vääntää savolaisittain henkilökohtaisuuksiin tällä kanavalla. Muistan lukeneeni kommentin "koirat haukkuu, karavaani kulkee". Näin se taitaa soutupiireissä olla. Pieni räksyttävä joukko yrittää pitää negatiivista keskustelua yllä. Tämä joukko myös esittää tietämystä olympialuokkien soudusta. Tulokset/sijoitukset ja CV:t kuitenkin puhuvat puolestaan. Eipä ole tullut mieleen lähteä arvostelemaan puuvene soutajien tekemisiä - sen verran on ollut kunnioitusta tähän asti. Ikävästi pienen räksyttävä joukon ansiosta huomaan asenteessani muutosta. Miksi siltä puolelta tullaan esittämään suurta tietämystä, jota ei todellakaan ole ?

Anonyymi kirjoitti...

Koska ruoho on vihreämpää aidan tällä puolen?
T: Pena ”facebook vänkääjä”

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin huolestuttavia piirteitä:

1. Kansallisen tason soutaja nostaa metelin somessa maajoukkueen toiminnasta. Vaatii itselleen työrauhaa sekä ihmettelee, että some keskustelut ei pysy itse asiassa. Muistutan, siis hän itse pyysi somessa ihmisten riehaantuvan hänen asiansa puolesta.

2. Kansallisen tason soutajan omat kilpailusuoritukset eivät puolla millään tapaa hänen omia puheitaan. Hänen uskonsa omasta tasosta maaimalla on aivan harhainen.

3. Kansallisen tason soutajan äänenkannattajina toimivat tahot joilla ei ole mitään todellista kosketuspintaa Olympiasoutuluokkiin. Insinöörit, salisoutajat, puuvenekansa...etc.

4. Kansallisen tason soutajan erinomaisuus nostetaan omassa leirissä esille analysoimatta TULOKSIA! Hänen leiristään ei ole tullut yhtään kommenttia miksi koko kesän suorittaminen on kansallisella tasolla, ei kansainvälisellä. Onko olympiakulta 2020 edelleen se realistinen tavoite? Ilmeisesti rahamiehet lupasivat kustantaan veneen ja seurata kuin Robert Ven kaatuu sen voimalla.... Siis kansallisen tason soutaja lupasi tuoda kultaa Tokiosta jos joku ostaa veneen!

5. Kansainvälisen tason soutaja Robert Ven on saanut aivan suotta kuraa niskaan vaikka hän on aivan eri tasolla kuin kansallisen tason soutaja.

6. Kansallisen tason soutaja perää avoimuttaa ja rehellisyyttä... Hänen saamansa varoituksen perusteella hän ei ole itse toiminut niin? Olisi varmaan syytä sitten kyseenalaistaa varoituksen antaminen jos siihen on oikeasti argumentteja olemassa?

7. Uskoisin että missään muussa lajissa ei olisi mahdollista, että kansallisen tason urheilija kyseenalaistaa liiton toiminnan sekä samalla lajissaan maan ykkösurheilijan tason. Ovi kävisi hyvin nopeasti urheilijan kohdalla!!!

Nimimerkki: Huolestunut Ulkopuolinen



Anonyymi kirjoitti...

Taitaa Penan puutarha olla kuivassa kunnossa. Ilmankos mies haluaa vihreemmille niityille.

Anonyymi kirjoitti...

"Haluan tässäkin kohtaa muistuttaa soutuväkeä, että olen kohdistanut kritiikkiä vain päävalmentajan toimintaa kohtaan huhtikuun some-päivitykselläni. Kritiikkini on tahattomasti tai tahallisesti joidenkin tahojen osalta ymmärretty väärin ja suunnattu mm. kilpakumppaniani kohtaan. Sen tarkoituksena lienee ollut huomion siirtäminen pois päävalmentajan virheistä tai minun mustamaalaamiseni." - Voiko joku rehellisesti väittää ettei tässä ole Robertia kohtaa hyökätty keväällä. Miehen nimi on mainittu monta kertaa Naukkarisen somepäivityksissä ja median lausunnoissa. Hänhän itse on häirinnyt Venin työrauhaa. Nyt hän absurdisti taas kiistääkin kaiken ja syyttää muita, missä oma vastuun kanto?
Lisäksi voisiko hän tarkentaa mistä syyttää päävalmentajaa, asiasta puuttuu pihvi.

"Toistan vielä alkuperäiset toiveeni: avoimuus ja tasapuolisuus." - Sanahelinää jolla koitetaan vakuutella omia seuraajiaan, jotka eivät näe tämän miehen valheiden taakse. Mies puhuu avoimuudesta, mutta ei kerro syytöstensä jälkeen minkä takia 2,5 vuoteen ei ollut kisannut Veniä vastaan. Syyhän oli se että Naukkarinen oli itse "kipeänä" useamman kerran maajoukkuekarsinnoissa/sm-kisoissa 2017 ja 2018, sekä 2019 keväällä "opiskelemassa." Tästähän hän sai sen liiton varoituksenkin kun väittää muuta, ja jotkut sokeat eivät sitä vieläkään ymmärrä vaan pyytää perusteluja... Ja huvittavaa että hän ei itse edelleenkään korjaa väittämiäänsä vaan kertoo että "sain vihdoin kisata kilpakumppaniaan vastaan."

"Oma kauteni on näissä olosuhteissa ollut surkea enkä ole pystynyt toteuttamaan suunnitelman mukaista valmentautumista. MC-sijat 9., 23. ja 22. sekä nyt yksikön SM-hopea ovat sitä, mitä valmentautumisen onnistumisen ja muun perusteella on voinut odottaa." - Totta, mutta taso on sama millä se on ollut joka kausi aiemminkin. Ja turha syyttää siitä muita.

"Seuraava etappi opiskelijoiden EM-kilpailut syyskuussa, joita ennen toivon pääseväni harjoittelemaan paremmin." - Sieltä sitten taas hyvä tulos ja uhoamaan kuinka tulee olympiakultaa. Todellisuudessa noiden kisojen taso on kaukana FISAn maailmancup ja arvokisojen tasosta, kuten Veikko on alkuperäisessä blogissaan kertonut. Joelin sama sykli on toistanut itseään vuodesta toiseen: Fisan kisoissa huono tulos, syy on muiden. Sitte hyvä tulos opiskelija kisoista ja uho päälle.

Some on kaukana todellisuudesta. Ja sitä tämä Naukkarinen on oppinut käyttämään manipuloivalla tavalla. Pitäkää silmänne auki ihmiset.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi mukava kuulla Naukkarisen taustajoukoista rehellinen mielipide miehen tasosta soutajana? Quiske touhuaa Naukkarisen kanssa ja heidän pitäisi olla kykeneviä analyysiin... He ovat edustaneet Suomea kansainvälisissä kisoissa valmentajana sekä urheilijana, eli he tietävät varmasti mikä taso on maailmalla. Vai rajoittuuko tietämys vain käyriin? Onko Joel oikeasti matkalla Olympia kultaan Tokiossa 2020?

Anonyymi kirjoitti...

Uskoakseni kuopan kaivaminwn Naukkarisella jatkuu, mutta hän siis kaivaa ihan omaa kuoppaansa. Seurauksena toimintakielto - hänelle se antaa hyvän "syyn", koska olympiapaikkaa hän ei tule saavuttamaan. Mutta Naukkarinen voi ulkoistaa "syyn" liiton/päävalmentahan niskaan. Tätä hän jo valmistaa, ja jatkaa huuteluaan. Ovi tulee vielä käymään, sitä hän itse kaivaa ja haluaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kumppaneita tulee lisää matkalla Tokioon
Linkki Instaan

https://www.instagram.com/p/B1bMlBKBRVw/

Anonyymi kirjoitti...

Miten joku voi lähteä tukemaan tätä urheilijaa? Eikö se ole vähän noloa sponsoreillekin.. itse urheilijoita tukeneena en lähtisi kyseiseen touhuun mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mitkä realistiset mahdollisuudet Naukkarisella olisi voittaa Tokiossa?
Veikko varmasti osaa arvioida asiaa puolueettomasti. Paljonko veneen vauhti pitäisi parantua kilometriä tunnissa jotta homma onnistuisi. Ja riittääkö aika reenata tarpeeksi? Puhaltamalla yhteiseen hiileen olisi paremmat mahdollisuudet. Riitely ja eripura ei varmastikaan auta asiaa. Onko mietitty nelosta tai kasia lähettää kisoihin?

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelun perusteella vaikuttaa siltä että v.sinisalo käy täällä kiivasta yksinkeskustelua

Anonyymi kirjoitti...

Vai sittenki Kari Tolpan?

Anonyymi kirjoitti...

Siinä tapauksessa tolpalle pitäisi laittaa tulppa sinne mistä tuota sontaa suoltaa!

Veikko Sinisalo kirjoitti...

”Keskustelun perusteella vaikuttaa siltä että v.sinisalo käy täällä kiivasta yksinkeskustelua”

Jos julkaisen jotain niin siinä on hyvien tapojen mukaan nimi alla, kuten tässäkin.
- Veikko Sinisalo -

Veikko Sinisalo kirjoitti...

Samalla kun täällä olen, niin kehotan keskustelijoita pitäytymään sivistyneessä kommentoinnissa!

Anonyymi kirjoitti...

Joelin realistiset mahdollisuudet voittaa Tokiossa kultaa? Miten se on mahdollista, kun hän ei osallistu edes karsintaregattaan, missä paikat jaetaan ? Miten se olisi mahdollista, jos hänellä ei ole yhtään Suomen mestaruutta miesten yksikössä? Tarkoittaa että hän ei ole Suomen paras yksikkö soutaja 2000m matkalla. Ero Robert Veniin merkittävä SM kisoissa. Jopa Veniltä vaaditaan täydellistä onnistumista tuon olympiapaikan saavuttamiseen juuri alkavissa mm kisoissa. Onko väki ihan pihalla ?????

Unknown kirjoitti...

"Siinä tapauksessa tolpalle pitäisi laittaa tulppa sinne mistä tuota sontaa suoltaa!"
Tervetuloa rohkeasti esittämään mielipiteesi nimellä, niin teen tarvittaessa minäkin. :-)
T.Kari Tolppa

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on itse soutaja Joel Naukkarisen luoma illuusio hänen tasostaan. Tämä vääristynyt kuva on elänyt jo ajasta ennen Rion 2016 Olympialaisia. Avoimuus ja rehellisyys on Naukkarisen mainoslause. Onko hän varmasti kertonut uusille sponsoreilleen, että tämän hetkisen tilanteen kohdalla hänen osallistumisensa Tokion Olympialaisiin vaatii jo melkoisen ihmeen. Toki ymmärrän että hänen tulevaan ammattiin liittyvät "sponsoroinnit" on asia erikseen, siinä puhutaan ihan eri busineksesta kuin urheiluspnsorointi.

Anonyymi kirjoitti...

Jo pelkkä osallistuminen olympialaisiin vaatisi pienen ihmeen, kultamitalin voittaminen vaatisi jo suurempaa suuremman ihmeen.

Anonyymi kirjoitti...

Joel on facebook kirjoituksissa uhonnut vaihtaa kansalaisuutta, jos ei Suomessa pääse arvokisoihin. Olisiko nyt aika ottaa airot käteen , ja tehdä tämä muutos. Kysymys lienee, mitkä maat kelpuuttaisi hänet soutajakseen- sen verran huono maine hänestä on levinnyt, esim Somalia ? Siellähän tarvitaan lääkäreitäkin kipeästi, he varmaan sponsoroi olympiapaikan.

Anonyymi kirjoitti...

Blogin alkuperäinen tarkoitus ei ole ollut sättiä ja haukkua Joelia soutajana sekä ihmisenä. Blogin alkuperäinen tarkoitus on ollut vastata Joelin oma-aiheutettuun kritiikkiin, jossa hän on julistautunut Suomen parhaaksi yksikkömiessoutajaksi (ilman näyttöjä) ja kuinka hänen oikeuksiaan sorretaan, kun häntä ei valita Suomea edustamaan. Kansa on halunnut kuulla miten näin epäreilu kohtelu Suomen ykköselle on mahdollista, ja tähän Veikko on vastannut puolueettomasta ja faktoihin nojaten, että Joel paisuttaa omaa menestystään, yrittää sumuttaa seuraajiaan eikä todellakaan ole Suomen ykkösnimi. Huipulle on matkaa ja Joel valitettavasti on vielä vuosien päässä soudun huipputasosta, sekä kotimaassa että ulkomailla, eikä asia muuksi muutu suuta soittamalla.

Anonyymi kirjoitti...

Veikon osalta näyttäs olevan faktaa. Muitten kommentoijien lähinnä mielipiteitä.
Jokaisella oma niin kuin on pers.reikäkin. Faktasta ei niin oo väliä.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentoijien faktat ovat varmasti yhtä totuudenmukaisia kuin Joelinkin hänen keväisessä somemyrkyssään.

J.Rex antaa kunniaa nimestään kannattajille sitten siellä Tokiossa:
”Nimeämiseen johtanut ehdotus palkitaan lähes rajattomalla maineella ja kunnialla ja muistetaan vaikka Tokion jälkeen juhlapuheessa”
Pitäiskö sinne Tokioon asti päästä ensin? Missä faktat tämän puolesta? Melko loukkaavaa kilpakumppaneita kohtaan...

Mahdollisuuksia ollut monien vuosien ajan monena kertana otella Suomen vesillä, mutta Joelia ei ole näkynyt, silti kommentit:
”Jos Robert on niin paljon parempi, niin silloinhan tässä ei ole mitään ongelmaa mennä kokeilemaan sitä viivalle”
”Suurin fakta mikä tässä pitää oikaista on, että soutajat pitää saada kisaamaan vastakkain. Hyvä että löytyi yhteinen ratkaisu ongelmaan: ”Faktat tiskiin.” Mennään viivalle katsomaan, kun kilpakumppanilleni sopii. Onko teillä uskallusta lähteä ratkaisemaan tämä urheilullisesti?”
Sulkavan soudusta… ”Korotan panoksia: tuhatpäinen yleisö. Ratkaistaan samalla sekä puuvenesoudun että olympiasoudun ongelmat. Kaksi kärpästä samalla iskulla, kiinnostavuus ja rehti kilpailu. Haluutko Reijo pistää ton adressin pystyyn?”
Entä tämä fakta? Ja mikä ihmeen adressi pakottamaan olympialuokan soutaja johonkin puulaaki estraadille? Robert on kisoissa nähty, Joelia ei. Onneksi tämä mittely saatiin päätökseen tämän kesän SM-kisoissa, ja Joel jäi heittämällä taakse.

Joelin sponsorit:
”Me keskitymme Joelin tukemiseen ja keskity sinä ilmeisen hyvän kilpakumppanisi Robertin tukemiseen, Me ”soudun ulkopuolelta tulevat” katsomme kyllä sitten tyytyväisinä livestriimiä, kun Joel pesee tämän Robertin väistämättä edessä olevassa kaksintaistelussa uutuuttaan hohtavalla veneellä”
Ei tainnut ilmeisesti tuo uutuuttaan hohtava vene päästä SM kisoihin kun 9 sekuntia jäi? Ja hienosti striimistäkin näki, ettei Joel ollut lähelläkään Robertia.

Eli kyllä nämäkin mielipiteet Joelilta ja hänen kannattajiltaan ollut melko perseestä, ei faktoista niin väliä vai kuinka se meni?

Anonyymi kirjoitti...

MM alkuerät osoitti että Roope on se ainoa ykkönen. Ja ainoa kenellä olympiadeihin mitään mahdollisuuksia. Piste.

Anonyymi kirjoitti...

Pertti kehiin.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän tuo kova soudun ammattilainen valmennuksen puolesta ole Veikko, kun CV:täkin katsoo; maailman huippuja valmentanut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, sekä yltänyt valmennettaviensa kanssa Olympia podiumille. Faktat, joilla Veikko on myös perustellut puheensa, perustuu annettuihin näyttöihin ja ne eivät valehtele: Ven on ollut Suomen ykkönen kahdeksan vuotta, eikä tuona aikana ole hävinnyt kertaakaan muulle suomalaiselle, sekä antanut suomalaisista eniten näyttöjä niin kisoissa kuin Liiton erikseen järjestetyissä lähdöissä. Jos tästä tavallinen kansalainen ei pysty ymmärtämään kumpi on parempi, niin ei sitä sitten enää paremmin rautalangasta voi vääntää.

Anonyymi kirjoitti...

Itse olisin kyllä Venin lähettämisen kannalla Tokioon. Naukkarinen on aivan liian kokematon yksikköön. Joukkueveneisiin kyllä. jos tommosta vastarannankiiskiä muut soutajat vaan hyväksyy porukkaan. Käytöksen pitäisi kylläkin parantua ensin.

Anonyymi kirjoitti...

Joo. Kyllä Ven on varmenpi valinta ehdottomasti. En ole kylläkään mikään asiantuntija. mutta keskustelun perustella näyttäisi näin olevan. Ehkä sitten ensi vuonna voisi olla Naukkarisen vuoro edustaa Suomea.

Anonyymi kirjoitti...

Tänä vuonna Suomea edustaa MM-kisoissa Ven, ja tämä kunnia puhtaasti tulosten perusteella. Toivottavasti maapaikka aukeaa, ja Suomea lähetetään edustamaan edelleen se paras tulosten perusteella. Kuka tämä ensi vuoden paras on, valinta tapahtuu tulosten perusteella, ei huutoäänestysten. Missään urheilulajeissa ei jaeta edustuspaikkoja "vuorotellen", vaan näyttöjen.

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan siis kaikille soutajille rauhaa soutuun keskittymiseen ja saadaan paras mies viivalle 2020!! Mitaleja Suomeen!

Veikko Sinisalo kirjoitti...

Olen Sulkenut keskustelun anonyymeiltä. Keskustellaan sivistyneesti omilla nimillä.

Unknown kirjoitti...

Hei blogilaiset, lämpimät tai jopa kuumat terveiset Ottensheimista. Olosuhteet soutustadionilla olleet kuumat, tänään auringossa yli 40 astetta. Ensiapu täystyöllistetty, siivileitä, työntekijöitä ja soutajia kuljetetaan tiputuksiin. Olosuhteet kaikille soutajille todella kovat ja sitä ei sovi vähätellä. Yksi surullinen hukkuminen kisoissa, lisää mitään vastaavaa ei kukaan toivo. Oppia erilaisiin olosuhteisiin sopeutumisesta ovat saaneet kovan käden kautta soutajamme, eikä heitä tule sen osalta mielestäni liikaa ruoskia. Asettua sopii kenen tahansa heidän saappaisiin kunhan ne pystyy täyttämään. Nyt juomaan sillä nestehukka iskee nopeasti ilman soutamistakin, muistakaa sama siellä kotosalla.
Parhain Terveisin Kari Tolppa Itävalta

Viorica Dăncilă kirjoitti...

Arviointi on hakemus lisää siunauksia varten, kiitolliset ihmiset jakavat aina todistuksia ... Luin kaksi päivää sitten facebook-aikajanallani vastaavia kommenttilausuntoja noin Yhdysvaltojen lääkäristä, joka sanoi, että Dr.Amiso pystyi palauttamaan entisen poikaystävänsä. kahden vuoden eron jälkeen ... Aviomieheni lankesi suhteeseen toisen naisen kanssa töissä ja jätti minut. Sain Avioliiton oikeinkirjoituksen casting-ohjelman hengellinen isä, mentori ja parantaja nimeltä Dr.Amiso. 2 päivää sen jälkeen kun lounas oli kirjoittanut minulle nimensä loitsun takaisin mieheni kotiin luokseni, se oli yllätys, en osaa edes selittää kuinka kaikki tapahtuu, se toimii tohtori Amison lupauksena.
 En olisi voinut tehdä rakkausloitsua palauttaaksesi entisen kumppanini takaisin ilman tohtori Amison rakkausloitsun apua. Olisin luopunut ja uskonut, että koska aviomieheni näki jonkun toisen, hän sanoi, että olemme tehneet. Lounastamisen jälkeen Rakkausloitsun, mieheni soittaa minulle matkapuhelimella ja hän palaa takaisin kotiin seuraavana päivänä. Olen kiitollinen tälle henkiselle avioliiton parantajalle, joka auttoi minua. Suosittelen häntä jokaiselle, jolla on avioliitto tai parisuhdekriisi tänään, ota nopeasti yhteyttä tähän hengelliseen loitsun palauttajaan palauttaakseen entisen rakkauden.
tässä on hänen henkilökohtainen sähköpostiosoite: (herbalisthome01 @ gmail. com)

Anneli Jäätteenmäki kirjoitti...

Nimeni on Miina Sillanpää, muoto, Saariselkä. Avioliiton 12 vuoden jälkeen minä ja mieheni ovat olleet riitaa toisiinsa, kunnes hän lopulta jätti minut ja muutti Kaliforniaan ollakseen toisen naisen kanssa. Tunsin elämäni ohi ja lapseni ajattelivat, etteivätkö he koskaan näe isäänsä enää. Yritin olla vahva vain lapsille, mutta en pystynyt hallitsemaan sydäntäni kiusavia kipuja, sydämeni oli täynnä suruja ja kipuja, koska olin todella rakastunut mieheni. Joka päivä ja yö ajattelen häntä ja toivon aina, että hän palaa takaisin minuun, olin todella järkyttynyt ja tarvitsin apua, joten etsin apua verkosta ja löysin verkkosivuston, joka ehdotti, että tohtori Osagiede voi auttaa entisen takaisin saamista nopeasti . Joten tunsin, että minun pitäisi kokeilla häntä. Otin yhteyttä häneen ja hän kertoi minulle mitä tehdä ja minä tein sen sitten hän teki Rakkaus loitsun minulle. 48 tuntia myöhemmin, mieheni todella soitti minulle ja kertoi minulle, että kaipaa minua ja lapsia niin paljon, niin uskomattoman !! Joten näin hän tuli takaisin sinä päivänä, paljon rakkautta ja iloa, ja hän pyysi anteeksi virheestään ja kivustaan, jonka hän aiheutti minulle ja lapsille. Sitten siitä päivästä lähtien avioliitto oli nyt vahvempi kuin milloin se oli, kaikki kiitos tohtori Osagiedelle. hän on niin voimakas ja päätin jakaa tarinasi Internetissä, että tohtori Osagiede on todellinen ja voimakas loitsunpitäjä, jota rukoilen elääkseni pitkään auttamaan lapsiaan vaikeuksissa, jos olet täällä ja tarvitset Ex takaisin tai aviomiehesi muutti toisen naisen luo, älä itke enää, ota nyt yhteyttä tähän voimakkaaseen loitsuyrittäjään. Tässä on hänen yhteystietonsa osoitteessa: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp puhelinnumeroon +2349014523836
tai viber +2349014523836

jenny kirjoitti...

Olen Kanadasta, minä ja mieheni ovat olleet eronneet 3 kuukautta nyt, hän oli elämäni rakkaus ja 4 lapseni isä. Hän meni ulos toisen naisen kanssa. Yritin saada sen takaisin, mutta mikään ei toiminut, olin niin turhautunut, kun huomasin, että kaikki vaivat muuttuivat tuhlaukseksi, ja olin niin onnekas kuullessani GARRYstä joltakin. Olen niin iloinen, että hän oli viimeinen ratkaisu ongelmaan, jota olen taistellut lähes kolme kuukautta nyt. Aion myös miellyttää kaikkia niitä, joilla on ongelmia, kuten parisuhde-, hedelmällisyys- ja taloudelliset ongelmat, tai jos tarvitset vain ylennystä operaattorissasi, lähetä sähköpostia: dr.garryspellcaster@gmail.com tai soita / whatsapp +2348051123871 GARRY hän aikoo ratkaise ongelmasi helposti 3 päivän sisällä

Sandra kirjoitti...

Olen täysin innoissani ja voin myös täällä jakaa elävän todistukseni maailmalle. Haluan sanoa suuren kiitoksen tohtori Fayosalle siitä, että hän toi jälleen kerran ilon ja onnellisuuden elämääni ja palautti katkenneen suhteeni poikaystäväni, en koskaan uskonut mitään näistä asioista, kunnes menetän poikaystäväni muutama viikko sitten, kun ajattelin kaiken toivon menettäneen, tapaan todistuksen naisen soitosta Albert Gracelle siitä, että voimakas loitsunjohtaja Fayosa teki hänelle upeaa työtä, joten otin hänen kanssaan yhteyttä ja Selitin hänelle kaikki ongelmani toisena päivänä hänen ohjeidensa seuraamisen jälkeen, hän kertoi minulle, että saan poikaystäväni 48 tunnin kanssa luottaen hänen sanoihinsa ja uskoin hänen loitsunsa toisena päivänä sen jälkeen, kun loitsu on tehty outo numero soitti minulle, olin järkyttynyt kuullessani äänen ja katso, se oli poikaystäväni, joka ei ole soittanut minulle yli kaksi kuukautta nyt, hän pyysi anteeksiantoa ja pyysi minua palaamaan hänen luokseni anteeksi hänelle kaiken, mitä hän teki minulle aiemmin ja aloitimme uuden makean rel Ationship jälleen, olen täällä todistamassa maailmalle, koska olen elävä todistus: Onko sinulla ystävää tai perhettä, joka on sairas ?, oletko naimisissa ilman lasta ?, jos haluat ylennystä toimistossasi, uhkapelejä, rikas elämänloitsu, Jos haluat olla kuuluisa, politiikan loitsu, suoja, raha- ja työloitsu,

Ota yhteys tohtori Fayosaan saadaksesi nopeaa apua ja rauhallista elämää Sähköposti: (Fayosasolusionhome@gmail.com) tai suoraan whats-sovelluksella +2348151918774