lauantai 11. elokuuta 2018

Junnubiitsikesä 2018

Kausi on finaalipäivää vaille valmis. Finaalitapahtumaan tähdänneiden parien pisteiden keräily on herättänyt keskustelua facebookissa. On pidetty negatiivisena sitä että jotkut urheilijat ovat käyneet aikuisten avoimissa turnauksissa ja saaneet sieltä pisteitä junnuturnauksia ajatellen. Keskustelu on mielestäni kummallista. Säännöt löytyvät lentopalloliiton nettisivuilta, (3 parasta turnausta joista 1 saa olla muu kuin oman sarjan turnaus) ja on aika luonnollista että kovemman tason turnauksista saa enemmän pisteitä. Entä jos junnupari kiertäisi World Touria kuten esim. Venäjän pari Bocharova - Voronina, (synt 2000 ja 2002)  jos tämä pari olisi Suomalainen, niin olisivatko he saaneet junnukisoihin vaadittavat pisteensä jotenkin väärin koska ovat pelanneet aikuisten turnauksia. 




Tyttärämme halusivat pelata yhdessä Leppävirran Naisten Avoimessa turnauksessa, Ida on 21v ja Sara 14v. He sijoittuivat neljänneksi jännittävän pronssipelin jälkeen, ja Sara tietysti sai rutkasti pisteitä, joka auttoi heidät SM-finaaleihin yhdessä parinsa Anniinan kanssa. Huomenna tämän parin pelit jatkuvat SM-välierissä. Sara pelasi Idan kanssa Leppävirralla 6 ottelua joissa vastustajat suuntasivat syöttönsä Saralle, joka vastaanotti hyvällä prosentilla. Eikö hän olisi saanut pelata siskonsa kanssa?Anniina ja Sara kävivät myös Kouvolassa ESLE:n biitsimestaruusturnauksessa ja voittivat jännittävien vaiheiden jälkeen. Ida pelasi aikanaan äitinsä kanssa ja voitti maakuntaturnauksen ja napinaa kuului siitäkin kun äiti otti vastaanotossa vähän leveämmän kaistaleen. Väärin voitettu. 

Sara ja Anniina ovat harjoitelleet säännöllisesti Biitsiä koko kesän. Biitsi toimii erinomaisesti lentopallon off-season harjoitteluna. Valitettavan moni lupaava lentopalloilija on jättänyt sekä lentopallon että biitsin kesäharjoittelun väliin ja osallistunut vain biitsiturnauksiin. Urheilussa yleensä pärjäävät loppupelissä ne, jotka harjoittelavat ahkerasti. Kolmen kuukauden kesäloma on urheilumenestykseen tähtääville nuorille liian pitkä.

Olisi hyvä kannustaa nuoria harjoittelemaan ja osallistumaan turnauksiin eikä käydä facebook - keskusteluita joissa syyllistetään innokkaita biitsareita.


Ei kommentteja: