torstai 12. marraskuuta 2009

Airo

Airo-lehti on osa suomalaisen soudun identiteettiä. Sain tiedon että Soutuliitto on harkitsemassa julkaisun lopettamista. Olen itse ollut mukana kirjoittamassa lehteä, myymässä mainoksia, ottamassa kuvia ja ostamassa mainostilaakin, jo kaksikymmentä vuotta. Nyt olen töissä Tsekissä ja seurailen suomalaista soutua jonkinlaisen etäisyyden päästä. En ole juuri nyt ajan hermolla soutuliiton asioista, mutta olen joskus ollut, joten ehkä minulla on kompetenssia sanoa mielipiteeni tähän asiaan.

Toivon että lehden kuoppaamista harkitaan tarkoin. On harmi että suomalaisen soudun pienuus on johtanut siihen että henkilöresursst eivät riitä lehden ylläpitoon. Henkilöresursseistahan tässäkin on kysymys; lehti tuottaa tappiota koska siihen ei kenelläkään ole aikaa myydä mainoksia. En sano että mainosten myynti on helppoa, mutta jos mainosmyyntiä tehtäisiin aktiivisesti ja organisoidusti, olisi tappio ainakin pienempi. Toivon että lehden kehittämistä harkittaisiin tosissaan lakkauttamisen sijaan. Yhteistyö Sulkavan Suursoutujen kanssa on ollut järkevää, koska vahva synergia löytyy molempien organisaatioden nimessä esiintyvästä SOUTU sanasta. Laji tarvitsee markkinointia kuten Sulkavan Suursoudutkin.

Alla muutamia ajatuksia jotka heräsivät keskustelua silmäillessäni

Airo on ollut osa lisenssipalvelua: toisin sanoen lisenssin lunastaessaan saa myös Airo-lehden. Osa lisenssituloista kuuluukin näinollen käyttää Airon toimittamiseen.
Soutu on soutuliiton jäsenseurojen ja soutajien yhteinen laji. Soutajat ovat ylpeitä soudusta ja Airo-lehdestä. Tunteeko sama joukko samanlaista ylpeyttä koko vesiurheilusta? Soudussa on useita lajiryhmiä, kuten on melonnassakin. Jos Soutuliiton ja Kanoottiliiton julkaisut yhdstyvät, riittääkö eri lajiryhmille tilaa lehdessä niin että se säilyy kiinnostavana kaikille osapuolille, vai kuihtuuko se omaan pirstaleisuuteensa?

Toivotan Soutuliitolle menestyksekästä syyskokousta; tehkää punnittuja päätöksiä!

Suuri voi olla kaunista - pieni voi olla dynaamista ja toimivaa

Ei kommentteja: