maanantai 14. syyskuuta 2009

EM-kisat, Brest

Tänä iltana istahdetaan bussiin Prahassa ja huomenna illalla noustaan bussista Brestissä. Matka ei ole valtavan pitkä, mutta tiet ovat Puolassa hitaita kulkea. Brestiin ollaan menossa, tosin muuttunein suunnitelmin.

Tomas Karas on sairaana eikä pääse reissuun joten pariaironelonen ei lähde. Kokeilimme Jakub Houskaa neloseen, mutta homma ei lähtenyt toimimaan, niinpä kisat vedetään ryhmäni miesten osalta seuraavasti:

Pariairokaksikko Miehet (M2x): Petr Buzrla - David Jirka
Yksikkö Miehet (M1x): Jakub Houska

Näin ensimmäistä kertaa kaksikon vesillä tänään ja se oli positiivinen yllätys. Saa nähdä miten kisat menevät, jos homma kestää kasassa niin edellytykset ovat vaikka mihin. Petr ja David ovat taistelijoita isolla T:llä. Tekniikan ja yhteissoudun toimiessa voimme nähdä positiivisen yllätyksen, mutta toisaalta viikon harjoittelun jälkeen on mahdollista että soutu ailahtelee niin paljon että vauhti ei riitä hyvään sijoitukseen. Venekunnan keskipaino on n. 88kg ja ergokeskiarvo n. 6:00, fysiikan puoleen on siis jotain saumaa onnistumiseen. Jakub Houskalta odotan lähinnä hyviä kisavetoja ja taisteluita, sijoituksesta viis. Hänelle matka on opintomatka ja kaikki päänahat ovat plussaa.

Kaikkiaan meitä lähtee bussilastillinen. M4-, LM4-, LM2x, LW2x, W1x, W2x, M1x ja M2x valmentajineen, fysioineen ja kuskeineen.

EM-kisojen jälkeen on sitten kausi ohi, ja tulee olemaan ainalyysin aika kuluneesta kaudesta.

Ei kommentteja: