perjantai 27. helmikuuta 2009

Hiihtoa ja muutakin urheilua

Hiihdon MM-kilpailut Liberecissä alkavat lähestyä kalkkiviivoja. Suomalaiset naiset ovat osoittaneet voimansa ja miehetkin palanneet mitalikantaan tähän mennessä jo kolmella pronssilla. Jo nyt voi sanoa että menestys on ollut loistava, onnittelut vaan sinne hiihtojoukkueen suuntaan! Naisten menestyksen takana eräänä merkittävänä tekijänä on Jarmo Riski. Riskin tilannehan on tunnettu, mutta leikitäänpä ajatuksella että hän ei olisi toimitsijakiellossa.

Mielestäni on Suomen Hiihtoliiton onni että Riski on toimitsijakiellossa, sillä ilman kieltoa hänet olisi näytöillään palkattu ulokmaille jo aikaa sitten! En tunne Riskiä enkä tiedä hänen halukkuudestaan muuttaa maisemaa, mutta luulisi että tarjouksia olisi ainakin ropissut. Kävin pari vuotta sitten kuuntelemassa Riskin ajantuksia harjoittelusta ja täytyy sanoa että ajatukset kuullostivat silloin ja kullostavat edelleen varsin järkeviltä. Tasapainoa, vartalonhallintaa, monipuolisuutta ja niin edelleen. Lyhyesti sanottuna modernia kestävyysurheiluvalmennusta.

Oma työni Tsekkisoutajien parissa jatkuu taas leirien välillä Prahassa sisäsoudun merkeissä. Leiri oli kokonaisuudessaan onnistunut. Kilpailukausikin tuli avattua Fisa Team Cupissa 1000m matkalla kahdella kaksikolla ja yhdellä yksiköllä. Vitasek - Jirka voitti kaksikon ja Melichar - Dolecek oli toinen. Buzrla oli yksikössä neljäs. Sijoitukset näyttävät hyviltä, mutta täytyy sanoa että osanottajakaarti ei ollut kovin laaja. Tulokset: http://www.fisateamcup.es/web/resultadosxv.php
Viikon päästä lähdemme jälleen Sabaudiaan kahden viikon leirille, siellä harjoitellaan vielä etupäässä yksiköitä, mutta jonkin verran myös kaksikoita. Ehkä suurin tavoite soututekniikan on saada airo menemään veteen ennen kuin jalkatyö alkaa.

Onnittelut näin Blogini välityksellä Hanna Tuomiselle, joka jälleen kerran voitti sisäsoudun Maailmanmestaruuden naisten kevyessä 30+ luokassa. Aika oli tällä kertaa 7:09,6!

Ei kommentteja: