keskiviikko 30. heinäkuuta 2008

Big in Japan




Vanha biisi alkaa tuntua todelta sekä kadulla kävellessä että rantaan mennessä. Kadulla kevyen luokan soutajatkin ovat isoja, ja rannassa on joka päivä useampiakin kuvausryhmiä paikalla ottamassa kuvaa ja haastattelemassa. Urheilijoita fanitetaan täällä kyllä aivan surutta ja TV-aikaakin tulee käsittämättömän paljon jos kuvauksen määrästä voi mitään päätellä. Maassa on 120 miljoonaa ihmistä ja TV-kanaviakin melkoinen määrä joten ehkä ulkomaan elävät kiinnostavat.

Paikallinen Sakaide Rowing club koostuu lukioikäisistä soutajista joilla on valtavasti intoa lajiin. Heillä on myös ollut jonkin verran intoa suomen kielen opiskeluun sillä porukan manageri Moe piti meille puheen saapuessamme rantaan. Puhe tuli selvällä suomen kielellä. Ranta on koristeltu tervetulotoivotuksin ja ranta kallioon oli maalattu "Welcome Finland Olympic Team" yli metrin korkuisilla kirjaimilla. Moinen ystävällisyys hymyilyttää jäyhää suomalaista, mutta ei auta kuin olla kohtelias ja ottaa vastaan se vieraanvaraisuus jota isäntämme meille suovat. Parhaat junnutytöt vetävät 2000m C2 ergolla 7:30 tietämille joten kyllä sitä tasoakin jonkin verran löytyy.

Sopeutuminen kuumaan ja kosteaan käy päinsä mainiosti. Ulkona on reilut 30 astetta lämmintä ja hiki valuu pelkästään olemalla. Sitä me juuri haluamme...vaikka se ei kovin mukavaa aina olekaan. Ulkoilmaurheiliojiden täytyy sopeutua vallitseviin olosuhteisiin. Vietämme täällä Marugamessa vielä viikon jonka jälkeen suuntaamme kohti Pekingiä.

Ei kommentteja: