perjantai 25. heinäkuuta 2008

Airojen jäljet Vuoksella


Kaksikkoprojekti veti viimeisen harjoituksensa Vuoksella tänä aamuna. Auriko paistoi ja olosuhteet suosivat muutoinkin. Täsmennetään vielä se, että harjoitus oli tämän olympiadin viimeinen. Tulevaisuus on avoin.

Matka on siltä osin lopussa, mutta pieni osa pitkästä matkasta on vielä jäljellä. Joka tapauksessa projekti on osoittanut että suomalaisella soututaidolla päästään maailman huipulle, yhä edelleen. Vuoden 2003 jälkeen projekti on saavuttanut neljä arvokisamitalia ja kaksi finaalipaikkaa arvokisoissa siihen päälle. Kun lähdimme projektiin oli tavoitteena nähdä voiko suomesta käsin kilpailla maailman huippuja vastaan. Olemme saaneet vastauksen tuohon kysymykseen.
Voimme lähteä hyvillä mielin kohti seuraavaa haastetta ilman epätietoisuutta siitä kuulummeko me maailman soutueliittiin vai emme. Tulemme vetämään antaumuksella jokaisen harjoituksen ja kilpailun, ja kilpailujen tauottua pysähdymme ja otamme vastaan sen tunnelman joka meille sitten tarjoillaan.

Imatra, Vuoksen Soutajat ja Ravintola Buttenhof ovat tehneet paljon projektimme viihtymisen eteen. Urheilussa sosiaalinen viitekehys ja kannustus ovat hienoja elementtejä, on upeaa että olemme saaneet nauttia niistä nämä vuodet, suuri kiitos siitä. Yhteisö on takanamme. Toivottavasti voimme tarjota sille yhteisölle jännittäviä elämyksiä median välityksellä.

Eräänä haaveenani on ollut jo pitkään pitkä lounas Buttenhofilla. Ehkä syksyllä on aikaa toteuttaa sekin haave, ystävien seurassa.

1 kommentti:

Markku Jokisipilä kirjoitti...

Onnea viimeiseen rutistukseen! Hienoa jälkeä olette tehneet jo tähän saakka, upeita hetkiä suomalaiselle soudulle. Moni muu suomalaislaji voisi ottaa oppia. (Naurettavan) pienilläkin resursseilla on mahdollista tehdä tulosta, kun on sydän ja äly mukana.

Jään odottamaan loppuräjähdystä, sytytyslanka palaa jo! En pane ollenkaan pahakseni, jos pääsen Eurosportilla hehkuttamaan ensimmäistä suomalaista soudun olympiamitalia sitten Karppisen kolmannen kullan Los Angelesin Lake Casitasilla 1984!