torstai 22. marraskuuta 2007

Soutuliiton hallitus uudistui

Soutuliiton hallitukseen valittiin kolme uutta jäsentä. Samuli Toikka valittiin puheenjohtajaksi, Pekka Petäjäniemi ja Marleena Valtasola-Takaniemi hallituksen jäseniksi. Puheenjohtajan tontilta väistynyt Seppo Ketonen jatkaa hallituksessa, seikka joka tässä tilanteessa voi ainoastaan auttaa hallitusta saamaan perspektiiviä historiaan. Toivotan onnea hallitustyöskentelyyn. Onnen lisäksi tarvitaan avarakatseisuutta ja kokonaisuuden hallintaa. Samaan aikaan Puheenjohtajan vaihdoksen ja hallituksen uudistumisen kanssa vaihtuu myös liiton toiminnanjohtaja, harmi sinänsä sillä Heikkiä ja hänen osaamistaan ja innostustaan olisi tarvittu luotsaamaan lajiamme eteenpäin. Liiton toiminta hakee uusia uomiaan ja paljon on tietysti kiinni siitä että liiton toimintaa pyörittämään saadaan oikea henkilö.


Entä nyt?

Mielestäni on aika tehdä rohkeita mutta harkittuja muutoksia sekä soutuliiton hallituksen että koko lajin toimintaan. Olen omat kannanottoni julkaissut ja ne jokainen löytää kelaamalla tätä blogia hieman taaksepäin. Kykyjenetsintä ja sitä palkitseva järjestelmä on tulevaisuutta mikäli haluamme vuodesta toiseen olla mukana taistelemassa finaalisijoituksista MM-kilpailuissa. Muutkin toiminnan sektorit ovat tärkeitä. Kotiratasoutujärjestelmän jatkaminen rekrytoimaan kyvyt seuroihin on se, jota tällä hetkellä ei tehdä, ja siksi sen käyntiin polkaiseminen on tärkeää. Puuvenesoutu toimii puuvenevaliokunnan pyörittämänä hyvin ja huippusoutuunkin saatiin uusi rahoitusmalli jonka takana seisovat sekä huippusoutajat että valmentajat. Soutuliiga on tulevaisuutensa valinnut ja SM-kilpailut ovat lähes vakiintuneet elokuulle. Paletti on selvä lukuun ottamatta kykyjenetsintää.

Liiton fyysinen sijainti on samantekevä kunhan kiinteät kulut ovat niin pienet kuin ikinä on mahdollista. Kiinteiden kulujen pienuus antaa mahdollisuuden käyttää rahaa itse toimintaan ja siihen että luodaan todellinen palkitsemisjärjestelmä kykyjenetsintää varten. Kulujen pitäminen pienenä vaatii sekä mielikuvitusta että matematiikan hallintaa, mutta eiköhän niitä molempia uudesta hallituksesta löydy. Menestyksen myötä rahoitustakin on helpompi saada, valitettavasti vain niin paljon jälkijunasssa että menestystä on turha tavoitella velaksi.

Ei kommentteja: