keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Japanissa elämä on erilaista

Saavuimme Minnan ja Sannan kanssa perjantaina 17.11. Osakaan ja sieltä paikallinen Filipin edustaja Max Suzuki poimi meidät kyytiin ja toi meidät nykyiseen olinpaikkaamme Marugameen. Hotelli jossa olemme on sama jossa yleisurheilijat valmistautuivat Osakan MM-kilpailuihin. Keli täällä on +10 asteen molemmin puolin, avointa vettä on 1800m ja urheilijan elämä on erilaista. Tulimme tänne tutustumaan Peking 2008 valmistautumisleirin olosuhteisiin ja kalustoon. Tähän mennessä homma on toiminut mukavasti. Ainut - merkkinen seikka on se, että matka rantaan kestää 30-40 minuuttia, mutta se ei ole ylitsekäymätön juttu, tuleepahan vietettyä joutoaikaa bussissa. Kotiin palaamme 28.11. mutta ennen sitä on edessä vielä monta treeniä.

Kun kurvasimme ensimmäistä kertaa Saikaiden soutuvajalle oli vastaanotto ennen kokematon. Parikymmentä nuorta Japanilaissoutajaa toivotti meidät tervelulleeksi selvällä suomen kielellä. Vajan seinälle oli ripustettu suomen lippu ja ryhdyimme siinä sitten virittämään venettä aplodien saattelemina. Paikallinen hotelli järjesti kuljetukset hotellin ja treenipaikkojen välillä yhteistyössä alueen matkailuviranomaisten kanssa ja matkailuviranomaiset maksavat myös treeneissä kuluvan polttoaineen. Minulla on taskussani myös saman firman kännykkä jos tarvitsee ottaa yhteyttä niin ei tarvitse soittaa omasta. Kaikki ovat olleet ylitsevuotavan ystävällisiä ja treeneissä en ole saanut itse edes ajaa mootorivenettä vaan mukana on ollut aina yksi tai useampia kuljettajia. Paikalliset valmentajat ovat ottaneet kaikki treenimme videolle joten kiinnostus silläkin sektorilla on yllättävänkin kovaa. Vene on hyvä, sama paatti jolla Japanin LW2x souti Ateenassa, muutenkin kalusto on erinomaisessa kunnossa ja vaikuttaa siltä että se myös pidetään erinomaisessa kunnossa.

Yhteydenpito Suomeen tapahtuu pitkälle netin välityksellä. Tekstiviestit kulkevat ilmeisesti Japanista Suomeen 3g puhelimellla ihan hyvin, mutta tänne viestejä saapuu satunnaisesti, joten ei kannata ainakaan luottaa siihen että viestit tulevat perille. Sähköposti kulkee ja ilmainen nopea nettiyhteys tai mese / skype ovat oivalliset kommunikaation välineet. Perheellisen miehen kannalta ikävää on se, että kun perhe on illalla kotona täytyy itse olla jo nukkumassa.

Hyviä hiihtokelejä toivotellen

Veikko

Ei kommentteja: