maanantai 26. heinäkuuta 2010

4th place finish

4t place often brings certain sadness to athletes faces. After yesterdays final at 4x I did not see this sadness on my athletes faces, in fact they were delighted over their improvement over the season, over every race. Finishing this race, for the 1st time they were able to sprint to the line really together and earn the 4th place by getting half a boat in front of Poland. Boys raced with their heart and soul, and 4th place finish was not disappointment rather than achievement, they know their speed now and yet there is a lot to improve!

These boys are exceptionally mature athletes. They are able to focus to improvement and the quality of training process instead of immediate results. It is a joy for the coach to work with them. Crew has great motivation and good potential for the future.

We will go on to the European Championships this Year, and try to improve further and challenge the mens teams. We know that competition in Portugal will be tough, but if we improve further we are satisfied.

I worked also for last 2,5 weeks with LM2x, that finished 12. This crew has potential for better, but they need more time together in the boat. There was not enough time for a quality process, and the boat never reached such a harmony that would make better results possible. Time will tell weather they will be given opportunity to go on. For this regatta, 12th place wes exactly where they should be on the results sheet.

lauantai 17. heinäkuuta 2010

BREST - U23

Valko-Venäjä kutsuu jälleen maanantai-iltana. Duklan bussi starttaa illalla klo 21:00 ja matka kestänee n. 20 tuntia. Pidimme viikon leiriä Racicessa todella helteisissä olosuhteissa. Aloitimme harjoitukset 6:00-6:30 jotta edes päivän pääharjoitus saataisiin vetää kohtuullisessa lämpötilassa. Uni jäi kuumuuden takia hieman vähiin ja lyhensimme myös iltapäiväharjoituksia, sillä Racicessa oli todella kuuma, yötäpäivää.

Joukkueeni Racicessa ja Brestisssä on jo aiemmista blogeista tuttu M4x ja LM2x, Petr Cabla ja Adam Kapa. LM2x on ollut käsissäni nyt 10 päivää. Viimeistelyharjoitukset sujuivat hyvin, ensimmäistä kertaa M4x pystyi selvään rytminmuutokseen kun päivän pätkissä harjoittelimme loppukiriä. Vauhti heittämällä 1:27:stä 1:21...Selvää kehitystä! Aiemmin rytminvaihdos kyllä tapahtui, mutta vauhti ei muuttunut mihinkään.

U23 kisoissa on pariaironelosia 19 ja kevyitä pariairokaksikkoja 21, joten tekemistä riittää! Pariaironelosessa kovimmat venekunnat lienevät Kroatia, joka on voittanut kaikki starttinsa tänä vuonna, Saksa ja Ukraina. Finaalipaikka vaatii meiltä hyvää onnistumista. Kevyessä pariarokaksikossa minulla ei ole selvää käsitystä kilpailijoiden vauhdista, se, että Cable-Kapa ylsi semifinaaleihin Münchenissä puoltaisi sitä että saumaa on finaaliin saakka, pian näemme.

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Henley Royal Regatta


Kävin Henleyssä ensimmäisen kerran kilpailemassa Vuoksen Soutajien kahdeksikolla 6 päivää tyttäremme Saran syntymän jälkeen. Silloin putosimme kisasta ensimmäisellä kierroksella jo keskiviikko-aamuna. Kokemus oli silloinkin hieno. Vene venettä vastaan kapealla radalla, häviäjä katsomoon ja voittaja jatkoon. Katsomo Henleyssä ei olekaan mikä tahansa katsomo. Katsomoa, ravintoloita ja myyntikojuja riittää radan molemmin puolin koko reilun 2112m matkan, joka soudetaan lievään vastavirtaan. Lähtöjä tulee aamusta iltamyöhään, lukuunottamatta lounas, - ja teetaukoa.

Kutsuttuna joukkueena meillä oli pääsy Stewards Enclosure - katsomoon, parhaille paikoille klubijäsenten joukkoon viimeiselle 400m pätkälle. Katsomon lisäksi alueella oli ravintoloita, viinibaareja, myymälä ja soutuaiheinen taidenäyttely. Alueella oli myös tiukka pukeutumissääntö. Naisilla tuli olla polven alapuolelle ulottuva puku ja miesten varustus oli pikkutakki ja kravatti. Pikkutakki tuli myös pitää päällä ja kravatti kaulassa alueella ollessaan. Katsojia tapahtuma kerää kymmeniä tuhansia.

Asuimme perhemajoituksessa kuten myös kesällä 2004. Matkaa rantaan oli n. 10 minuutin kävely idyllisen pikkukaupungin keskustan läpi. Päivi toimi joukkueen kokkina ja hankki myös tarpeet aterioita varten, ja joukkue oli erinomaisen tyytyväinen sekä ruoan laatuun että määrään.

Saavuimme kilpailupaikalle keskiviikkona ja koko päivä meni veneitä virittäessä. Naisten yksikköedustajamme oli Mirka Knapkova ja pariaironelosessa istuivat Petr Buzrla, Martin Basl, Petr Ourednicek ja Jan Andrle. Molemmat venekunnat aloittivat urakkansa perjantaina, Mirka voitti Ison-Britannian M.K Wilsonin isäntien tuomiota mukaillen "helposti". Pariaironelosen vastustaja oli Ranska, jonka veneessä istui kolme viime vuoden U23 veneestä, joka sijoittui Racicessa neljänneksi ja yksi niistä herroista jotka pudottivat venekuntamme MM-finaalista Poznanissa viime kesänä. Hävisimme kisan huonoon starttiin ja ohjausvaikeuksiin, eroa oli lopulta veneenmitta, joka syntyi ensimmäisen 200m aikana. Parhaillaan pääsimme 3m päähän kärkipaikasta. Maalissa eroa oli veneenmitta. Tappio kyllä harmitti, sillä olisi ollut hyvä vetää vielä toinenkin kisa, vaikka totuuden nimessa USA olisi ollut liian vahva.

Mirka jatkoi lauantaina voittamalla Debbie Floodin niinikään helposti = verdict "easily". Lauantain jälkeen alkoi näyttää siltä että Mirka voittaa koko kisan, huolestuttavaa koska lentomme olivat niin aikaisin että Mirka ei pääsisi ottamaan vastaan palkintoja ja suosionosoituksia. Isäntien ja Tshekin liiton myötävaikutuksella siirsimme Prahaan paluun maanantai-aamuksi. Mirka souti sunnuntaina USAn O. Stonea vastaan ja voitti Bostonilaisen 3 1/2 veneenmitan erolla.

Henley näytti muutenkin parastaan, ei sadetta vaan lämpöä ja hyvä kilpailuja. Kaikkiaan reissu oli yhdistetty loma ja työmatka, sekä itselleni että Päiville. Päivi toimi joukkueen kokkina ja itse tuurasin Mirkan valmentajaa ja tietysti valmensin omaa joukkuettani. Oli Henleyssä onneksemme aikaa vähän lomaillakkin.