Soutu on pieni laji, ainakin toistaiseksi. Pienellä lajilla on pienen lajin näkyvyys ja sitä kautta pienen lajin tulot. Kysymys kuuluukin että millä tavalla voimme parantaa tilannetta. Luonnollisesti paras tapa saada näkyvyyttä on menestyä hyvin ja saada rutkasti lisää harrastajia. On muitakin tapoja menestyksen rinnalle jotka voivat vaikuttaa lopputulokseen. Kunto2008 messut olivat jälleen tapahtuma jossa kilpasoutu näkyi positiivisella tavalla lähes 30 000:lle messukävijälle. Voisiko tuota tapahtumaa hyödyntää paremmin koko soudun kenttää ajatellen. Tänä vuonna yritimme organisoida jonkinlaista kotiratafinaalia, mutta markkinointi jäi puutteelliseksi ja osallistujia ei ollut yhtä ilmoittautunutta joukkuetta enempää. Entäs ensi vuonna? Olisiko kotiratakisalla kantopintaa suureksi koululaistapahtumaksi tai vaikka Koululiikuntaliiton kilpailuksi.
Kilpasoutajat
Toinen viisastenkivi olisi se, millä tavoin messuilla tapahtuvat kilpailut saisi riittävän mielenkiintoisiksi omille soutajillemme. Kisoihin mahtuisi paljon enemmän osallistujia, sitä kautta niistä tulisi paljon mielenkiintoisemmat. Mikä porkkanaksi? Soutu kuitenkin tarvitsee näkyvyyttä. Helsinkiläiset seurat voisivat aivan hyvin rekrytoida harrastajia seuroihinsa messuilta, nytkin osastolla kävi soutamassa useita lajista kiinnostuneita ja jopa lajiin lahjakkaita nuoria. He olisivat ohjattavissa vesille! Ottaisin mielelläni vastaan ajatuksia siitä millä tavalla Te arvon lukijat haluatte sisäsoutukilpailuja kehittää. Sain hieman ennen SM-kilpailuja mielenkiintoisen ehdotuksen siitä että joukkuekilpailun voisi soutaa slideilla ja ottaa käyttöön ikä- ja sukupuolihyvitykset. Mikä ettei. Uskon kyllä että tuollainen joukkuekilpailu tulisi nykyisten mies- ja naisjoukkueiden lisäksi. Totuus on että haluamme madaltaa kilpailuihin osallistumisen kynnystä ja tarjota sisäsoudun ja soudun harrastajille haasteita ja motivoivia tapahtumia.
Tulevaisuus
Urheilulehden pääkirjoituksessa päiviteltiin ilmastonmuutosta. Juttu loppui jotakuinkin seuraavasti: "Suomalaisten on aika tunnustaa tosiasiat ja siirtyö harrastamaan soutua, melontaa ja purjehdusta." Totta on että soutukausi on jo nyt Etelä-Suomessa paljon pidempi kuin hiihtokausi!
torstai 6. maaliskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Ilmasto muuttuu tosiaan. Pitkäsalmi on ollut likimain koko talven sulana ja esteenä vesiharjoittelulle on ollut lähinnä pimeys ja mukavuudenhalu. Sekä perinteen velvoittamana talveksi täyteen pakattu venevaja.
Valitettavasti kohoavien lämpötilojen aisaparina on odotettavissa kasvavia tuulennopeuksia. Sopii vaan toivoa, että kasvavat bensiinin hinnat sitten vastapainoksi vähentävät huviveneilijöiden määrää. Tai sitten voi opetella purjehtimaan, jolloin vesiurheilua voi harrastaa lajia vaihtamalla päivänä kuin päivänä.
Lähetä kommentti